reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja w biurze pracowałAm do 35tygodnia a do 7miesiąca jeszcze studiowałam w weekendy hehe. Też praca z ludźmi to wiadomo człowiek bardziej narażony ale jakoś poza jedną infekcją nic mi nie było. Najgorzej było do 12tyg a potem to już żeby nie brzuch to bym nie wiedziała ze w ciąży jestem heh
Roznie bywa. Nie wiem, jak sie bede czula. Moje zwolnienie zalezy od wielu czynnikow.
Uważam jednak, że praca z doroslymi jest mniej "niebezpieczna" niż z dziećmi. Dzieci chorują częściej i choroby sa tez różne, epidemia grypy, swinki, ospy itd. A i stres niemały, male lobuzy :-) :)

reklama
Kochanie nie badałam nigdy bo po prostu nie umiem :/

Gratulki ... bezproblemowych kolejnych miesięcy [emoji6] życzę Ci z całego serca
Piękny brzusio [emoji173]️

Piękna beta ! [emoji7] gratulki
Do kiedy zamierzasz pracować ?

U Ciebie tez kochana piękne wyniki ! [emoji7]

Cieszę się, ze wreszcie wierzysz [emoji4] i życzę Ci tego cudu ... [emoji6][emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

@Spark @Bulbasek piękne fotki ... takie słodkie [emoji173]️

@Izabela90 trzymam kciuki aby Ci się ułożyło tak jak tylko sobie wymarzysz ! [emoji8]

Ja niedawno wróciłam i jestem padnięta ... muszę troszkę mniej się przemęczać, bo teraz nie wiem czy taki ma wpływ ciąża czy jednak praca ... wiec lepiej ja ograniczyć dla dobra fasolki [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Emsi a Ty do kiedy zamierzasz pracować? Czym sie zajmujesz?

@Wonderful @Lui :) @89Katia @Emsi* dziękuję za gratulacje i uświadomienie mnie :D :* od razu mi się lżej na sercu zrobiło :) tam w labolatorium powinni dostać kopa za te normy hehe :p wiem ze patrzy się na przyrost ale myślałam że po te te normy żeby się nimi sugerować. :p

@sylwkaq90 gratuluję bety :) fajnie ze przyrost jest ok! :)

@StorAnia cuda są z tego znane ze się zdarzają:) chociaż oczywiście lepiej się nie nakręcac tylko o ile to możliwe cierpliwie czekać. :* :) Fajnie ze odzylas po tej chwilowej przerwie.

Teraz relacja jak zareagował mój Ł: więc nie wiedziałam jak mu dać torebkę i najpierw schowałam ja za plecy i on to jakoś zczail i zaczął patrzyć co tam chowam :D dałam mu torbę a on zrobil zdziwiona mine i zamiast ja otworzyć zaczął myśleć co to może być :laugh2: Ja do niego "no otwieraj a nie!" :laugh2: to wziął wyjął smoczki i powiedział "jesteś...." Oczywiście nie zorientował się że tam jest test i mu podpowiedzialam gdzie ma zobaczyć:p to wziął zobaczył przytulil mnie i powiedział że mocne kreseczki i ze mnie kocha :) on nie jest taki emocjonalny ale widać było że się bardzo cieszył:)

Emsi, wlasnie nie wiem do kiedy pracowac. Pracuje w szkole i w przedszkolu.. Teraz okres zachorowan.. Zobacze co powie dyrekcja.. Chyba nie bede siedziec zbyt dlugo.. A wlasnie mnie chyba lapie przeziebienie! Zaczyna sie.. Mam 37,4 i troche gardlo pobolewa.. Mam nadzieje, ze jutro bedzie ok. Wlasnie bede zajadac kanapke z czosnkiem i herbatka z cytrynka i miodkiem.

Polecam mleko z czosnkiem, miodem i masłem.

Emsi a Ty do kiedy zamierzasz pracować? Czym sie zajmujesz?

Ja w korpo ale odpowiedzialne stanowisko i chciałabym jak najdłużej aby nie stracić za wiele. Mam opcje pracy z domu na zmianę z praca w biurze, wiec pójdę w tym kierunku. Jakkolwiek będzie na pewno zdrowie fasolki najważniejsze i jak będzie trzeba, będę odpoczywać [emoji6]

Polecam mleko z czosnkiem, miodem i masłem.

Ja w korpo ale odpowiedzialne stanowisko i chciałabym jak najdłużej aby nie stracić za wiele. Mam opcje pracy z domu na zmianę z praca w biurze, wiec pójdę w tym kierunku. Jakkolwiek będzie na pewno zdrowie fasolki najważniejsze i jak będzie trzeba, będę odpoczywać [emoji6]

No to dobrze, ze masz taka opcje.
Ja sama nie wiem, co zrobić.. Jakby to byla tylko szkoła, to może bym sie tak nie zastanawiala. Jeszcze teraz w marcu mam hospitacje zajec pedagoga, wiec to dosc mocno stresujące. Zobaczymy co powie ginekolog w czwartek, a pozniej pani dyrektor. No i oczywiscie zalezy to tez od tego jak sie bede czula. W czwartek 6tc

d9c380ec9020eb64d61cc8f4eeed9fa5.jpg

Załączniki

• d9c380ec9020eb64d61cc8f4eeed9fa5.jpg
    d9c380ec9020eb64d61cc8f4eeed9fa5.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 278
No to dobrze, ze masz taka opcje.
Ja sama nie wiem, co zrobić.. Jakby to byla tylko szkoła, to może bym sie tak nie zastanawiala. Jeszcze teraz w marcu mam hospitacje zajec pedagoga, wiec to dosc mocno stresujące. Zobaczymy co powie ginekolog w czwartek, a pozniej pani dyrektor. No i oczywiscie zalezy to tez od tego jak sie bede czula. W czwartek 6tc

Rozumiem Cię. Zdecydujesz jak Ci serce podpowie [emoji6]
Ja chcę mieć zajęcie przynajmniej do 7m-ca, bo jakoś złe wspominam siedzenie w domu z pierwszej ciąży ale fakt sezon był zimowy a teraz .... będzie lato [emoji41][emoji274]

Haha, świetne :D

Dziewczynki, beta <0.1, progesteron 6,58. Brak cudu. Nessi, moze twoje przeczucie dotyczyło kolejnego cyklu bo w tym doopa blada. Szkoda. Cyce pewnie bolą od dupka.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
A jaka szkoda[emoji35]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Haha, świetne :D

Dziewczynki, beta <0.1, progesteron 6,58. Brak cudu. Nessi, moze twoje przeczucie dotyczyło kolejnego cyklu bo w tym doopa blada. Szkoda. Cyce pewnie bolą od dupka.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Kurde, szkoda :( Kolejny miesiąc kolejna szansa :):)

Do góry