reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja w biurze pracowałAm do 35tygodnia a do 7miesiąca jeszcze studiowałam w weekendy hehe. Też praca z ludźmi to wiadomo człowiek bardziej narażony ale jakoś poza jedną infekcją nic mi nie było. Najgorzej było do 12tyg a potem to już żeby nie brzuch to bym nie wiedziała ze w ciąży jestem heh
Roznie bywa. Nie wiem, jak sie bede czula. Moje zwolnienie zalezy od wielu czynnikow.
Uważam jednak, że praca z doroslymi jest mniej "niebezpieczna" niż z dziećmi. Dzieci chorują częściej i choroby sa tez różne, epidemia grypy, swinki, ospy itd. A i stres niemały, male lobuzy :-) :)

reklama
Kochanie nie badałam nigdy bo po prostu nie umiem :/

Gratulki ... bezproblemowych kolejnych miesięcy [emoji6] życzę Ci z całego serca
Piękny brzusio [emoji173]️

Piękna beta ! [emoji7] gratulki
Do kiedy zamierzasz pracować ?

U Ciebie tez kochana piękne wyniki ! [emoji7]

Cieszę się, ze wreszcie wierzysz [emoji4] i życzę Ci tego cudu ... [emoji6][emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

@Spark @Bulbasek piękne fotki ... takie słodkie [emoji173]️

@Izabela90 trzymam kciuki aby Ci się ułożyło tak jak tylko sobie wymarzysz ! [emoji8]

Ja niedawno wróciłam i jestem padnięta ... muszę troszkę mniej się przemęczać, bo teraz nie wiem czy taki ma wpływ ciąża czy jednak praca ... wiec lepiej ja ograniczyć dla dobra fasolki [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Emsi a Ty do kiedy zamierzasz pracować? Czym sie zajmujesz?

@Wonderful @Lui :) @89Katia @Emsi* dziękuję za gratulacje i uświadomienie mnie :D :* od razu mi się lżej na sercu zrobiło :) tam w labolatorium powinni dostać kopa za te normy hehe :p wiem ze patrzy się na przyrost ale myślałam że po te te normy żeby się nimi sugerować. :p

@sylwkaq90 gratuluję bety :) fajnie ze przyrost jest ok! :)

@StorAnia cuda są z tego znane ze się zdarzają:) chociaż oczywiście lepiej się nie nakręcac tylko o ile to możliwe cierpliwie czekać. :* :) Fajnie ze odzylas po tej chwilowej przerwie.

Teraz relacja jak zareagował mój Ł: więc nie wiedziałam jak mu dać torebkę i najpierw schowałam ja za plecy i on to jakoś zczail i zaczął patrzyć co tam chowam :D dałam mu torbę a on zrobil zdziwiona mine i zamiast ja otworzyć zaczął myśleć co to może być :laugh2: Ja do niego "no otwieraj a nie!" :laugh2: to wziął wyjął smoczki i powiedział "jesteś...." Oczywiście nie zorientował się że tam jest test i mu podpowiedzialam gdzie ma zobaczyć:p to wziął zobaczył przytulil mnie i powiedział że mocne kreseczki i ze mnie kocha :) on nie jest taki emocjonalny ale widać było że się bardzo cieszył:)

Emsi, wlasnie nie wiem do kiedy pracowac. Pracuje w szkole i w przedszkolu.. Teraz okres zachorowan.. Zobacze co powie dyrekcja.. Chyba nie bede siedziec zbyt dlugo.. A wlasnie mnie chyba lapie przeziebienie! Zaczyna sie.. Mam 37,4 i troche gardlo pobolewa.. Mam nadzieje, ze jutro bedzie ok. Wlasnie bede zajadac kanapke z czosnkiem i herbatka z cytrynka i miodkiem.

Polecam mleko z czosnkiem, miodem i masłem.

Emsi a Ty do kiedy zamierzasz pracować? Czym sie zajmujesz?

Ja w korpo ale odpowiedzialne stanowisko i chciałabym jak najdłużej aby nie stracić za wiele. Mam opcje pracy z domu na zmianę z praca w biurze, wiec pójdę w tym kierunku. Jakkolwiek będzie na pewno zdrowie fasolki najważniejsze i jak będzie trzeba, będę odpoczywać [emoji6]

Polecam mleko z czosnkiem, miodem i masłem.

Ja w korpo ale odpowiedzialne stanowisko i chciałabym jak najdłużej aby nie stracić za wiele. Mam opcje pracy z domu na zmianę z praca w biurze, wiec pójdę w tym kierunku. Jakkolwiek będzie na pewno zdrowie fasolki najważniejsze i jak będzie trzeba, będę odpoczywać [emoji6]

No to dobrze, ze masz taka opcje.
Ja sama nie wiem, co zrobić.. Jakby to byla tylko szkoła, to może bym sie tak nie zastanawiala. Jeszcze teraz w marcu mam hospitacje zajec pedagoga, wiec to dosc mocno stresujące. Zobaczymy co powie ginekolog w czwartek, a pozniej pani dyrektor. No i oczywiscie zalezy to tez od tego jak sie bede czula. W czwartek 6tc

d9c380ec9020eb64d61cc8f4eeed9fa5.jpg

Załączniki

• d9c380ec9020eb64d61cc8f4eeed9fa5.jpg
    d9c380ec9020eb64d61cc8f4eeed9fa5.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 277
No to dobrze, ze masz taka opcje.
Ja sama nie wiem, co zrobić.. Jakby to byla tylko szkoła, to może bym sie tak nie zastanawiala. Jeszcze teraz w marcu mam hospitacje zajec pedagoga, wiec to dosc mocno stresujące. Zobaczymy co powie ginekolog w czwartek, a pozniej pani dyrektor. No i oczywiscie zalezy to tez od tego jak sie bede czula. W czwartek 6tc

Rozumiem Cię. Zdecydujesz jak Ci serce podpowie [emoji6]
Ja chcę mieć zajęcie przynajmniej do 7m-ca, bo jakoś złe wspominam siedzenie w domu z pierwszej ciąży ale fakt sezon był zimowy a teraz .... będzie lato [emoji41][emoji274]

Haha, świetne :D

Dziewczynki, beta <0.1, progesteron 6,58. Brak cudu. Nessi, moze twoje przeczucie dotyczyło kolejnego cyklu bo w tym doopa blada. Szkoda. Cyce pewnie bolą od dupka.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
A jaka szkoda[emoji35]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Haha, świetne :D

Dziewczynki, beta <0.1, progesteron 6,58. Brak cudu. Nessi, moze twoje przeczucie dotyczyło kolejnego cyklu bo w tym doopa blada. Szkoda. Cyce pewnie bolą od dupka.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Kurde, szkoda :( Kolejny miesiąc kolejna szansa :):)

Do góry