reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziękuję Ci [emoji8] ja się kompletnie na tym nie znam. Ilość jest 141.05 mln i 45.5 mln/ml

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...
Piekna ilosc!! :)

Ej no, tak nie można!!! Nie zgadzam się!
No dooobra, nie bede stosowac tej techniki ;)

Powiem Ci ze ja tez miałam ta dietę wykupiona ale ja jestem za wybredna. Dużo rzeczy nie lubię a i tez z moim trybem pracy gdzie wstaje codziennie o 5 rano serio ciężko jest jeść 5 posiłków dziennie ze już nie wspomnę ze musiałabym robic dwa różne obiady [emoji30][emoji30] a ćwiczenia z nią tez miałaś ?? Moja waga teraz do 66,9 i marzy mi się 59...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
o, ja mam podobna obecnie wage. Wazylam juz 70 we wrzesniu, obecnie 66,5. Mi sie marzy 60, ale wg mnie u mnie jest to waga malo realna. bede rownie szczesliwa z 62-63kg :)

@Emsi* super wyniki ;) ruch ogólny 51 % więc mieści się w normach :D a że postępowy trochę mniejszy to nic :D

Ahhh a ja mam kiepski wieczór... oprócz tego, że mamy problem z tą kretynką (właścicielką mieszkania, która straszy nas wojną - śmiech na sali! ale o tym nie chce mi się mówić nawet) to jeszcze dzisiaj mowilam z przyjaciółką z Anglii i jest w 11 tc... i niezadowolona bo od kilku miesięcy dopiero z tym nowym facetem... Jezu... płakać mi się chce... :(

aaa tak w ogóle u mnie już ból okresowy- to pociesza w tym miesiącu...musi... ;)
matko, jaka kretynka.. jak jakiś serial normalnie :):)

Spark oj przykro jak sie slyszy, ze ktos obok zachodzi a wcale nie chcial :( tez tego nie moglam zniesc, serce pekalo, ale jak juz ktos zaszedl bo chcial to sie cieszylam i wyczekiwalam az urodzi, nie martw sie, tez zajdziesz, widocznie tam do gory masz zapisane plany u pana Boga, tylko ich nie znasz, ja sie tak pocieszalam po stracie ciazy...a moj Tomek gadal, powiedz panu Bogu o swoich planach to...ehh szkoda, ze nie jest tak jak bysmy chcieli

Wstalam wczesniej, zeby zjesc w spokoju i zaszykowac obiad, obiore ziemniaki, zrobie sos pieczarkowy i schab upieke na dwa dni i warzywka marchewke, groszek i kukurydze z zasmazka na slodko zrobie i tylko potem je podgrzeje a Wy co macie na obiad dzis?
U mnie M cos przygotowuje dzisiaj. Rozmroził mieso mielone i mówił cos o jajkach.. cos kombinuje ;)

@Bulbasek to wrzucaj, Twoich testów nigdy dość! ;*

aa co do obiadu, to mieszkam u teściowej od 3 dni, i ... nie dostanę się tak łatwo do kuchni :p z tego co wiem to dzisiaaj Pani Domu serwuje kluski na parze, a wczoraj była pyszna zupka z mieelonym, fasolką czerwoną, posypana żółtym serem, mniam!
Ale cię tesciowa rozpieszcza ;) widzisz, nie jest tak u mamusi źle ;)

To już koniec ciąży nie ma mam czekać aż się oczyszcze sama.
nimitii.... tak mi przykro... :( nie poddawaj sie. rozpoznaj tego cushinga i z odpowiednimi lekami dasz rade!

reklama
O widzisz, u mnie na NFZ nie wchodzi w grę, bo mamy tak beznadziejnych psychologów, że sama sobie poradzę, a jakbym chciała iść prywatnie, to 120 zł za godzinę... Ale może się rozejrzę i może ktoś nowy się w tym roku pojawił.

A jak z dongiem, bierzesz nadal?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Też zawsze myślałam, że na NFZ to głupota chodzić i ogólnie, że psycholodzy to leją wodę tylko zamiast pomoc, ale ta, która mnie diagnozowała, naprawdę fajna babka i z sensem gadala. Trochę mi otworzyła oczy.

Tak, biorę. Dzisiaj 16dc. Ale nie wiem czy odstawić dzisiaj czy pobrać jeszcze ze 2-3 dni, bo nie wiem jak to jajko tam uroslo. Zakładając, że rosną 1.5mm na dobę to miałoby dopiero 14mm więc trochę małe, nic by z niego nie wyszło.
Ovia dopiero od jutra wyznacza mi dni płodne więc chyba będę się jej trzymać, bo zgadzaloby się z wyliczeniami.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

I tak i nie. Na razie nie mogę bo znowu poronienie będzie musze Cushing'a leczyć bo jeśli go nie wylecze to nigdy nie będę mieć drugiego dziecka
A na czym polega leczenie?

Dziękuję Lanvin trzeba być dzielnym. Wiesz ja mam to ogromne szczęście ze mam synka a gdy dziewczyny zachodzą w ciążę i co chwilkę je tracą a w domu nie mają szczęścia co lata im i bałagani to dopiero tragedia :(
Tak, to jest ten plus, że masz dla kogo żyć. Pewnie dzięki temu jest trochę łatwiej [emoji8]

A tak z innej beczki... któraś z was podawała ostatnio przepis na jaglanke na śniadanie i nie mogę znaleźć
Bardzo bym prosiła o ten przepis...
@Bulbasek to byłaś Ty?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak to ja :) gotujesz kaszę jaglana, jak troszkę ostygnie dodajesz 1/4 ludzki mleczka kokosowego, kilka daktyli,orzechy nerkowca i miodek (wedle uznania jak kto lubi slodkie). Wszystko delikatnie blenduje :) :*

Też zawsze myślałam, że na NFZ to głupota chodzić i ogólnie, że psycholodzy to leją wodę tylko zamiast pomoc, ale ta, która mnie diagnozowała, naprawdę fajna babka i z sensem gadala. Trochę mi otworzyła oczy.

Tak, biorę. Dzisiaj 16dc. Ale nie wiem czy odstawić dzisiaj czy pobrać jeszcze ze 2-3 dni, bo nie wiem jak to jajko tam uroslo. Zakładając, że rosną 1.5mm na dobę to miałoby dopiero 14mm więc trochę małe, nic by z niego nie wyszło.
Ovia dopiero od jutra wyznacza mi dni płodne więc chyba będę się jej trzymać, bo zgadzaloby się z wyliczeniami.

A mierzysz temperaturę, czy nie? Jeśli już pytałam, to wybacz, ale namotało mi się kto mierzy, a kto nie :-)

Tak mi się fajnie dziewczyny czyta Wasze zdania o moim zawodzie [emoji51][emoji23] chociaż słyszałam już lepsze teksty ... np kiedy moja babcie zapisałam do mojej koleżanki po fachu (bo wiadomo psycholog rodziny i przyjaciół leczyć nie może ) to ona powiedziała ze nie jest chora psychicznie żeby chodzić po psychiatrach [emoji51][emoji23] wiec taaa moja babcia żyła w przekonaniu ze psycholog i psychiatra to to samo [emoji51][emoji23] a tak serio to na prawdę jeśli traficie na dobrego psychologa to dużo to daje. I dobrych tez można spotkać na NFZ. Chociaż trafiają się tez barany totalne ;-) znam kilka takich przypadków [emoji51][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A mierzysz temperaturę, czy nie? Jeśli już pytałam, to wybacz, ale namotało mi się kto mierzy, a kto nie :-)

Nie, ja nie mierze. Wstaje codziennie o innej porze więc byłoby to nie miarodajne to raz, a dwa nie sądzę żebym była w stanie ogarnąć wykresiki, skoki itp

@Martaldz bierz jeszcze kilka dni :) nawet jak rosną. 2mm na dzień to pamiętam, że liczylysmy, że owu u Ciebie gdzieś w nd chyba :)
@Lanvin nie bieerz do 14dc tylko do owu czyli skoku temp :) u mnie w dzień owu temp. Nisko jeszcze a na drugi dzień zaraz skok! :)

reklama
Do góry