paulinkamalinka
Fanka BB :)
kobietki a jak to jest ze współżyciem w czasie ciąży ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a jak robisz bo mój Miwielbia a ja nie wiem jak się do tego zabrać...
Mi lekarz nic nie wspominał żeby się ograniczać w tym temacie. Niestety ja nie miałam ochoty wcale i miałam uczucie jakby mi mąż trzy razy urósł hehe na szczęście on też stwierdził że go brzuchatki nie kręcą no i jakoś daliśmy radę bez.kobietki a jak to jest ze współżyciem w czasie ciąży ?
ja wiem o co Wam chodzi, tylko ze ja patrze do przodu i jak cos planuje to inne sprawy odsuwam by zycie mnie nie zaskoczylo, o to mi chodzii tak jak wyzej pisalam musialam kiedys odlozyc starania i pilnowalam by nie zajsc, a jesli by sie tak stalo no to bym sie cieszyla a nie gadala wszystkim, ze jestem zla bo to bo tamto, bo w tych czasach ciaza to cud, po tym co sie slyszy i czyta, teraz tez po narodzinach malego mam plany i ide po antykoncepcje niedlugo, wczesniej chlopa nie tykam choc juz moge bo po pologu jestem...tylko, ze jestem taka osoba, ktora jak cos sobie postanowi i zaplanuje to sie tego trzyma i moze to tez moja wada czassami, bo sie upieram przy swoim
![]()
@Martaldz fajnie, że idziesz na terapię :-) osobiście jestem bardzo zadowolona, że ludzie przestają postrzegać psychologów i psychiatrów jako zło konieczne i to dla ludzi z ciężkimi chorobami psychicznymi. Coraz więcej ludzi chodzi na terapię nie tylko po to, by wyjść z depresji, lęku itp, ale po to, by się rozwijać. To naprawdę super, jest też zresztą taka akcja Mam terapeute, dzięki której, moim zdaniem, wiele ludzi się otworzyło na terapię i zaczęło o tym głośno mówić, przyznawać się. Ja też uważam, że powinnam iść na terapię, uświadamiamy sobie jakie mam problemy i poniekąd skąd się wzięły, ale sama ich nie potrafię przepracowac. No, ale w chwili obecnej nie stać mnie na terapię :-)
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
To już koniec ciąży nie ma mam czekać aż się oczyszcze sama.
To wypijmy latte razem, bo też właśnie pije :-) podziwiam Cie za Twoje podejście :*
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Dopiero teraz czytam, ale ciągle pamiętałam i wierzyłam!basia89 właśnie jadę mam na 9 40 ale jadę wcześniej bo mąż wziął wolne i mnie zawozi (inne miasto ).
Dziekuje za wasze myśli i kciuki :*
Kurde, to serio super sprawa!Normalne przepisy, wszystko dostepne w najzwyklejszym sklepie. Zadnych cudasnych skladnikow dostepnych z jkims hipsterskim sklepie w StolycyA jak cos Ci zalega w lodowce bo np. dostalas od ciotki 2kg pomidorow a akurat nie masz nic z pomidorami w tygodniowym planie to wystarszy skorzystac z opcji "szukaj", wpisac "pomidor" i znajdzie Ci np. obiad z pomidorow.
Na tej diecie duzo mniej jedzenia mi sie marnowalo bo szukalam przepisow z tym co aktualnie mam w lodowce.
A no i jak stwierdzisz, ze krewetki to z drogi biznes to wymieniasz na cos z kurczakiem i tyle
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To już musisz zapytać lekarza, on będzie wiedział jak u Ciebie sytuacja wygląda, czy możesz, czy raczej jest to niewskazane :-)kobietki a jak to jest ze współżyciem w czasie ciąży ?
Wolne masz? [emoji4] to chociaż paznokcie pokaż [emoji3] a z tym wykresem, to u mnie wiecznie tak jest [emoji3]Ja też jestem taka, że lubię mieć wiele zaplanowane i wytrwale dążyć do celu. Ale nauczyłam się, że nie zawsze jest w 100% jakbym tego chciała i trzeba przyjmować to z pokorą...
Czasem po prostu jest tak:
Zobacz załącznik 794078
Dlatego też wydaje mi się, że nie warto na każdego spojrzeć z bardzo neutralnej perspektywy - perspektywy obserwatora. Każdy ma inny świat, poglądy i myśli w głowie. Ja doskonale rozumiem dziewczyny, które nie planowały ciąży i je ta sytuacja zaskakuje. Pierwsza reakcja może być negatywna... ale przecież w większości wypadków wszystko ma dobry finał
Poza tym, uwierzcie mi... jeszcze rok temu gdyby ktokolwiek powiedział mi, że mam mieć dziecko to dostawałam drgawek na samą myśl! A dzisiaj jestem na zupełnie innym biegunie
Ja chodziłam kilka miesięcy ma psychoterapię Gestalt, na początku byłam sceptyczna i bałam się że moje problemy są błahe... ale dzięki spotkaniom zobaczyłam na jak wiele rzeczy mają wpływ... Zdecydowanie warte to było mojego czasu i poświęcenia gotówki. Nie mniej jednak, jest to droga inwestycja :/ Płaciłam około 500 zł miesięcznie i gdy większość spraw sobie poukładałam, to przestałam chodzić. Nie wykluczam jednak, że kiedyś może znów pójdę.
Bardzo mi przykro, nie wiem co napisać... Może tyle, że jesteśmy w tym razem z Tobą!
Ja też z Wami piję pyszną kawkę
P.S. Jest 12:30 a ja od rana nie zrobiłam nic oprócz pójścia na paznokcie... [emoji14] a robota czeka...
a zrobisz zdjęcie jak podajesz? ładnie proszeJa gotuje zwykly gulasz tylko bardziej tak na gesto czasem dodaje pieczarki do niego pieke placki no i wszystko razem.ladnie komponuje (placek,gulasz,ser tarty i czasem kwasna smietanke tak dla smaku i dla ozdoby posypuje placek pietruszka zielona chociaz nie dużo
Ja mam narazie zakaz do kolejnej wizytykobietki a jak to jest ze współżyciem w czasie ciąży ?