reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
a jak robisz bo mój Miwielbia a ja nie wiem jak się do tego zabrać...

Ja gotuje zwykly gulasz tylko bardziej tak na gesto czasem dodaje pieczarki do niego pieke placki no i wszystko razem.ladnie komponuje (placek,gulasz,ser tarty i czasem kwasna smietanke tak dla smaku i dla ozdoby posypuje placek pietruszka zielona chociaz nie dużo

kobietki a jak to jest ze współżyciem w czasie ciąży ?
Mi lekarz nic nie wspominał żeby się ograniczać w tym temacie. Niestety ja nie miałam ochoty wcale i miałam uczucie jakby mi mąż trzy razy urósł hehe na szczęście on też stwierdził że go brzuchatki nie kręcą no i jakoś daliśmy radę bez.

ja wiem o co Wam chodzi, tylko ze ja patrze do przodu i jak cos planuje to inne sprawy odsuwam by zycie mnie nie zaskoczylo, o to mi chodzi :) i tak jak wyzej pisalam musialam kiedys odlozyc starania i pilnowalam by nie zajsc, a jesli by sie tak stalo no to bym sie cieszyla a nie gadala wszystkim, ze jestem zla bo to bo tamto, bo w tych czasach ciaza to cud, po tym co sie slyszy i czyta, teraz tez po narodzinach malego mam plany i ide po antykoncepcje niedlugo, wczesniej chlopa nie tykam choc juz moge bo po pologu jestem...tylko, ze jestem taka osoba, ktora jak cos sobie postanowi i zaplanuje to sie tego trzyma i moze to tez moja wada czassami, bo sie upieram przy swoim :)

Ja też jestem taka, że lubię mieć wiele zaplanowane i wytrwale dążyć do celu. Ale nauczyłam się, że nie zawsze jest w 100% jakbym tego chciała i trzeba przyjmować to z pokorą...

Czasem po prostu jest tak:
Screen Shot 2017-02-03 at 12.25.06.png

Dlatego też wydaje mi się, że nie warto na każdego spojrzeć z bardzo neutralnej perspektywy - perspektywy obserwatora. Każdy ma inny świat, poglądy i myśli w głowie. Ja doskonale rozumiem dziewczyny, które nie planowały ciąży i je ta sytuacja zaskakuje. Pierwsza reakcja może być negatywna... ale przecież w większości wypadków wszystko ma dobry finał :)

Poza tym, uwierzcie mi... jeszcze rok temu gdyby ktokolwiek powiedział mi, że mam mieć dziecko to dostawałam drgawek na samą myśl! A dzisiaj jestem na zupełnie innym biegunie :)

@Martaldz fajnie, że idziesz na terapię :-) osobiście jestem bardzo zadowolona, że ludzie przestają postrzegać psychologów i psychiatrów jako zło konieczne i to dla ludzi z ciężkimi chorobami psychicznymi. Coraz więcej ludzi chodzi na terapię nie tylko po to, by wyjść z depresji, lęku itp, ale po to, by się rozwijać. To naprawdę super, jest też zresztą taka akcja Mam terapeute, dzięki której, moim zdaniem, wiele ludzi się otworzyło na terapię i zaczęło o tym głośno mówić, przyznawać się. Ja też uważam, że powinnam iść na terapię, uświadamiamy sobie jakie mam problemy i poniekąd skąd się wzięły, ale sama ich nie potrafię przepracowac. No, ale w chwili obecnej nie stać mnie na terapię :-)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chodziłam kilka miesięcy ma psychoterapię Gestalt, na początku byłam sceptyczna i bałam się że moje problemy są błahe... ale dzięki spotkaniom zobaczyłam na jak wiele rzeczy mają wpływ... Zdecydowanie warte to było mojego czasu i poświęcenia gotówki. Nie mniej jednak, jest to droga inwestycja :/ Płaciłam około 500 zł miesięcznie i gdy większość spraw sobie poukładałam, to przestałam chodzić. Nie wykluczam jednak, że kiedyś może znów pójdę.

To już koniec ciąży nie ma mam czekać aż się oczyszcze sama.

Bardzo mi przykro, nie wiem co napisać... Może tyle, że jesteśmy w tym razem z Tobą!

To wypijmy latte razem, bo też właśnie pije :-) podziwiam Cie za Twoje podejście :*

Ja też z Wami piję pyszną kawkę :)

P.S. Jest 12:30 a ja od rana nie zrobiłam nic oprócz pójścia na paznokcie... :p a robota czeka...

Załączniki

• Screen Shot 2017-02-03 at 12.25.06.png
    Screen Shot 2017-02-03 at 12.25.06.png
    128 KB · Wyświetleń: 433
Normalne przepisy, wszystko dostepne w najzwyklejszym sklepie. Zadnych cudasnych skladnikow dostepnych z jkims hipsterskim sklepie w Stolycy ;) A jak cos Ci zalega w lodowce bo np. dostalas od ciotki 2kg pomidorow a akurat nie masz nic z pomidorami w tygodniowym planie to wystarszy skorzystac z opcji "szukaj", wpisac "pomidor" i znajdzie Ci np. obiad z pomidorow.
Na tej diecie duzo mniej jedzenia mi sie marnowalo bo szukalam przepisow z tym co aktualnie mam w lodowce.
A no i jak stwierdzisz, ze krewetki to z drogi biznes to wymieniasz na cos z kurczakiem i tyle :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kurde, to serio super sprawa!

kobietki a jak to jest ze współżyciem w czasie ciąży ?
To już musisz zapytać lekarza, on będzie wiedział jak u Ciebie sytuacja wygląda, czy możesz, czy raczej jest to niewskazane :-)

Ja też jestem taka, że lubię mieć wiele zaplanowane i wytrwale dążyć do celu. Ale nauczyłam się, że nie zawsze jest w 100% jakbym tego chciała i trzeba przyjmować to z pokorą...

Czasem po prostu jest tak:
Zobacz załącznik 794078

Dlatego też wydaje mi się, że nie warto na każdego spojrzeć z bardzo neutralnej perspektywy - perspektywy obserwatora. Każdy ma inny świat, poglądy i myśli w głowie. Ja doskonale rozumiem dziewczyny, które nie planowały ciąży i je ta sytuacja zaskakuje. Pierwsza reakcja może być negatywna... ale przecież w większości wypadków wszystko ma dobry finał :)

Poza tym, uwierzcie mi... jeszcze rok temu gdyby ktokolwiek powiedział mi, że mam mieć dziecko to dostawałam drgawek na samą myśl! A dzisiaj jestem na zupełnie innym biegunie :)

Ja chodziłam kilka miesięcy ma psychoterapię Gestalt, na początku byłam sceptyczna i bałam się że moje problemy są błahe... ale dzięki spotkaniom zobaczyłam na jak wiele rzeczy mają wpływ... Zdecydowanie warte to było mojego czasu i poświęcenia gotówki. Nie mniej jednak, jest to droga inwestycja :/ Płaciłam około 500 zł miesięcznie i gdy większość spraw sobie poukładałam, to przestałam chodzić. Nie wykluczam jednak, że kiedyś może znów pójdę.

Bardzo mi przykro, nie wiem co napisać... Może tyle, że jesteśmy w tym razem z Tobą!

Ja też z Wami piję pyszną kawkę :)

P.S. Jest 12:30 a ja od rana nie zrobiłam nic oprócz pójścia na paznokcie... [emoji14] a robota czeka...
Wolne masz? [emoji4] to chociaż paznokcie pokaż [emoji3] a z tym wykresem, to u mnie wiecznie tak jest [emoji3]

A zr
Ja gotuje zwykly gulasz tylko bardziej tak na gesto czasem dodaje pieczarki do niego pieke placki no i wszystko razem.ladnie komponuje (placek,gulasz,ser tarty i czasem kwasna smietanke tak dla smaku i dla ozdoby posypuje placek pietruszka zielona chociaz nie dużo
a zrobisz zdjęcie jak podajesz? ładnie prosze:) to mężowi bym na walentynki podała:) hi hi bo to około owulacji bedzie

reklama
Do góry