reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziękuję Ci [emoji8] ja się kompletnie na tym nie znam. Ilość jest 141.05 mln i 45.5 mln/ml

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...
Piekna ilosc!! :)

Ej no, tak nie można!!! Nie zgadzam się!
No dooobra, nie bede stosowac tej techniki ;)

Powiem Ci ze ja tez miałam ta dietę wykupiona ale ja jestem za wybredna. Dużo rzeczy nie lubię a i tez z moim trybem pracy gdzie wstaje codziennie o 5 rano serio ciężko jest jeść 5 posiłków dziennie ze już nie wspomnę ze musiałabym robic dwa różne obiady [emoji30][emoji30] a ćwiczenia z nią tez miałaś ?? Moja waga teraz do 66,9 i marzy mi się 59...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
o, ja mam podobna obecnie wage. Wazylam juz 70 we wrzesniu, obecnie 66,5. Mi sie marzy 60, ale wg mnie u mnie jest to waga malo realna. bede rownie szczesliwa z 62-63kg :)

@Emsi* super wyniki ;) ruch ogólny 51 % więc mieści się w normach :D a że postępowy trochę mniejszy to nic :D

Ahhh a ja mam kiepski wieczór... oprócz tego, że mamy problem z tą kretynką (właścicielką mieszkania, która straszy nas wojną - śmiech na sali! ale o tym nie chce mi się mówić nawet) to jeszcze dzisiaj mowilam z przyjaciółką z Anglii i jest w 11 tc... i niezadowolona bo od kilku miesięcy dopiero z tym nowym facetem... Jezu... płakać mi się chce... :(

aaa tak w ogóle u mnie już ból okresowy- to pociesza w tym miesiącu...musi... ;)
matko, jaka kretynka.. jak jakiś serial normalnie :):)

Spark oj przykro jak sie slyszy, ze ktos obok zachodzi a wcale nie chcial :( tez tego nie moglam zniesc, serce pekalo, ale jak juz ktos zaszedl bo chcial to sie cieszylam i wyczekiwalam az urodzi, nie martw sie, tez zajdziesz, widocznie tam do gory masz zapisane plany u pana Boga, tylko ich nie znasz, ja sie tak pocieszalam po stracie ciazy...a moj Tomek gadal, powiedz panu Bogu o swoich planach to...ehh szkoda, ze nie jest tak jak bysmy chcieli

Wstalam wczesniej, zeby zjesc w spokoju i zaszykowac obiad, obiore ziemniaki, zrobie sos pieczarkowy i schab upieke na dwa dni i warzywka marchewke, groszek i kukurydze z zasmazka na slodko zrobie i tylko potem je podgrzeje a Wy co macie na obiad dzis?
U mnie M cos przygotowuje dzisiaj. Rozmroził mieso mielone i mówił cos o jajkach.. cos kombinuje ;)

@Bulbasek to wrzucaj, Twoich testów nigdy dość! ;*

aa co do obiadu, to mieszkam u teściowej od 3 dni, i ... nie dostanę się tak łatwo do kuchni :p z tego co wiem to dzisiaaj Pani Domu serwuje kluski na parze, a wczoraj była pyszna zupka z mieelonym, fasolką czerwoną, posypana żółtym serem, mniam!
Ale cię tesciowa rozpieszcza ;) widzisz, nie jest tak u mamusi źle ;)

To już koniec ciąży nie ma mam czekać aż się oczyszcze sama.
nimitii.... tak mi przykro... :( nie poddawaj sie. rozpoznaj tego cushinga i z odpowiednimi lekami dasz rade!

reklama
O widzisz, u mnie na NFZ nie wchodzi w grę, bo mamy tak beznadziejnych psychologów, że sama sobie poradzę, a jakbym chciała iść prywatnie, to 120 zł za godzinę... Ale może się rozejrzę i może ktoś nowy się w tym roku pojawił.

A jak z dongiem, bierzesz nadal?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Też zawsze myślałam, że na NFZ to głupota chodzić i ogólnie, że psycholodzy to leją wodę tylko zamiast pomoc, ale ta, która mnie diagnozowała, naprawdę fajna babka i z sensem gadala. Trochę mi otworzyła oczy.

Tak, biorę. Dzisiaj 16dc. Ale nie wiem czy odstawić dzisiaj czy pobrać jeszcze ze 2-3 dni, bo nie wiem jak to jajko tam uroslo. Zakładając, że rosną 1.5mm na dobę to miałoby dopiero 14mm więc trochę małe, nic by z niego nie wyszło.
Ovia dopiero od jutra wyznacza mi dni płodne więc chyba będę się jej trzymać, bo zgadzaloby się z wyliczeniami.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

I tak i nie. Na razie nie mogę bo znowu poronienie będzie musze Cushing'a leczyć bo jeśli go nie wylecze to nigdy nie będę mieć drugiego dziecka
A na czym polega leczenie?

Dziękuję Lanvin trzeba być dzielnym. Wiesz ja mam to ogromne szczęście ze mam synka a gdy dziewczyny zachodzą w ciążę i co chwilkę je tracą a w domu nie mają szczęścia co lata im i bałagani to dopiero tragedia :(
Tak, to jest ten plus, że masz dla kogo żyć. Pewnie dzięki temu jest trochę łatwiej [emoji8]

A tak z innej beczki... któraś z was podawała ostatnio przepis na jaglanke na śniadanie i nie mogę znaleźć
Bardzo bym prosiła o ten przepis...
@Bulbasek to byłaś Ty?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak to ja :) gotujesz kaszę jaglana, jak troszkę ostygnie dodajesz 1/4 ludzki mleczka kokosowego, kilka daktyli,orzechy nerkowca i miodek (wedle uznania jak kto lubi slodkie). Wszystko delikatnie blenduje :) :*

Też zawsze myślałam, że na NFZ to głupota chodzić i ogólnie, że psycholodzy to leją wodę tylko zamiast pomoc, ale ta, która mnie diagnozowała, naprawdę fajna babka i z sensem gadala. Trochę mi otworzyła oczy.

Tak, biorę. Dzisiaj 16dc. Ale nie wiem czy odstawić dzisiaj czy pobrać jeszcze ze 2-3 dni, bo nie wiem jak to jajko tam uroslo. Zakładając, że rosną 1.5mm na dobę to miałoby dopiero 14mm więc trochę małe, nic by z niego nie wyszło.
Ovia dopiero od jutra wyznacza mi dni płodne więc chyba będę się jej trzymać, bo zgadzaloby się z wyliczeniami.

A mierzysz temperaturę, czy nie? Jeśli już pytałam, to wybacz, ale namotało mi się kto mierzy, a kto nie :-)

Tak mi się fajnie dziewczyny czyta Wasze zdania o moim zawodzie [emoji51][emoji23] chociaż słyszałam już lepsze teksty ... np kiedy moja babcie zapisałam do mojej koleżanki po fachu (bo wiadomo psycholog rodziny i przyjaciół leczyć nie może ) to ona powiedziała ze nie jest chora psychicznie żeby chodzić po psychiatrach [emoji51][emoji23] wiec taaa moja babcia żyła w przekonaniu ze psycholog i psychiatra to to samo [emoji51][emoji23] a tak serio to na prawdę jeśli traficie na dobrego psychologa to dużo to daje. I dobrych tez można spotkać na NFZ. Chociaż trafiają się tez barany totalne ;-) znam kilka takich przypadków [emoji51][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A mierzysz temperaturę, czy nie? Jeśli już pytałam, to wybacz, ale namotało mi się kto mierzy, a kto nie :-)

Nie, ja nie mierze. Wstaje codziennie o innej porze więc byłoby to nie miarodajne to raz, a dwa nie sądzę żebym była w stanie ogarnąć wykresiki, skoki itp

@Martaldz bierz jeszcze kilka dni :) nawet jak rosną. 2mm na dzień to pamiętam, że liczylysmy, że owu u Ciebie gdzieś w nd chyba :)
@Lanvin nie bieerz do 14dc tylko do owu czyli skoku temp :) u mnie w dzień owu temp. Nisko jeszcze a na drugi dzień zaraz skok! :)

reklama
Do góry