reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja mieszkam w de. Więc takiego testu tu nie kupię,dlatego kupuje te clearblue bo moim zdaniem są dobre. I bety też na wlasna rękę nie zrobię. Ale jeśli w czwartek @ nie będzie to lekarz kazał przyjechać na betę. Kupię jeszcze jeden i w pon może powtórzę.
Jak tak , to rzeczywiście nie da rady :D
W takim razie pozostaje tylko czekać i być dobrej myśli ;-) ;)
Wierzę, że będzie happy end :biggrin2:

reklama
@nimitii gratuluję 2 kreseczek, cieszę się że Ci się udało.
Przykro mi że Twój mąż się tak zachował. :(

@Lenka232323 witam :) też mam nadzieję że ten 2017 rok będzie szczęśliwy :) Pisałaś że bierzesz parlodel na obniżenie prolaktyny, ja też mam z tym problem i aktualnie biorę leki. Odczuwasz jakieś skutki uboczne? Bo ja niestety tak... jak wzięłam pierwsza tabletkę to pierwsze co to nos zapchany bole głowy jak na zatoki i ogólne osłabienie, masakra... przy drugiej dawce mdłości trzesace się ręce i też trochę mnie bolała głowa. Wczoraj na noc wzięłam i na szczęście nic nie było i dzisiaj rano też na razie ok i oby tak zostalo bo muszę niedługo iść do pracy ;)
Ja go już trochu biorę
Na początku głowa mnie bolała strasznie tak z tydzień
Jeden minus ze trochu dupka po nim rośnie
Ogólnie czuję się po nim dobrze .

Ledwo żyję :-( brzuch ciągnie i boli a @ nie widać. Normalnie wzięłabym już dawno nurofen lub ketonal i przestała się męczyć, a tak czekam aż się rozkreci. Mąż wziął chłopaków na sanki a ja muszę dokończyć obiad i sprzątać dalej bo jutro w pracy 24h :-(

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

A rozrabiaj przecież to nie zaszkodzi tylko sama przyjemność

Napisane na HTC Desire 310 w aplikacji Forum BabyBoom

A no pewnie, że przyjemność :) Dlatego dzisiaj Go dopadłam :D ale On już na prawdę głupieje - ciągle mówi, że chce "urlop na żądanie" i że musi się zregenerować :D plus jest taki, że jak często rozrabiamy to o wiele dłuuuuużej to trwa, więc jak dla mnie to nawet lepiej ^_^

Witam się,
Iza gratuluję [emoji6]
Obudziłam jednak K. wczoraj pod pretekstem, że spać nie mogę i nie chce sama siedzieć hah, no trudno, obudził się to najważniejsze. Boboseksy zaliczone, mam nadzieję, że się wstrzelilismy

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymamy kciuki! :)

Jakoś mi z głowy nie wychodzi nimitii i ten baran "mąż"... rzeczywiście, tak jak napisała Morelka - ile on ma lat? Rozumiałabym taką reakcję u 18-latka, który zaliczył panienkę na dyskotece w toalecie i nagle dowiaduje się, że ma zostać ojcem - chciał się tylko pobawić a tu klops... ale mąż, ojciec, odpowiedzialny facet, z którym dzieli się życie? Matko - tego sobie nie wyobrażam. Kobieta w takiej sytuacji ma prawo mieć chwile zwątpienia. Ja po 2 latach jestem teraz na rozdrożu - bardzo chciałam czwartego maluszka, długo się staraliśmy, ale przez ten długi okres wiele się pozmieniało - zaczęłam treningi, nowy biznes, planowałam następne studia - bo po prostu za długo to trwało. I teraz, kiedy czuję, że się udało to mam takie mieszane uczucia - bardzo chcę, a jednocześnie szkoda mi tych wszystkich planów. Al;e, jak mówi przysłowie - chcesz rozbawić Pana Boga to powiedz mu o swoich planach. I oczywiście - jeśli odczucie jest mylne i jednak nie jestem w ciąży to nadal będziemy się starać. Po prostu moje plany się trochę odsuną lub zmodyfikują, ale o dziecko będę walczyć bo bez dzieci nasze życie nie ma sensu.

Święte słowa :) Ja to bym przede wszystkim raz jeszcze porozmawiała z mężem - na spokojnie. Główne pytanie powinno brzmieć: dlaczego tak zareagowałeś? Czy masz jakieś obawy? Albo wprost: czy coś się dzieje o czym powinnaś wiedzieć? Myślę, że powinnaś podkreślić, że szczerość i otwartość to klucz do Waszego związku. Ja swojego męża długo uczyłam tego, żeby o wszystkim rozmawiać. U niego w domu niestety tego nie praktykują, jest wiele tematów na które się po prostu nie rozmawia... Dlatego na początku było trudno, nie potrafił się otowrzyć i wiele rozmów unikał, co powodowało w nim stres i zdenerwoanie. A dzisiaj jest tak, że to on napiera na mnie żeby o wszystkim gadać :p

@nimitii : Trzymam kciuki kochana za to, żeby się ułożyło z mężem jak trzeba!

@magoo : Ja też zdecydowałam, że odsunę swoje plany na później, mam nadzieję że kariera i podróże poczekają, a dzidzia będzie mnie tylko napędzała do tego by bardziej dbać o siebie i przyszłość naszej rodziny :) Wierzę w to mocno macierzyństwo można pogodzić z własnymi pasjami :) I tego nam wszystkim życzę :)

Chciałam Wam powiedzieć, że krótko tu jestem ale to bardzo fajne tak z Wami porozmawiać i nawet móc rozwiać swoje wątpliwości! Zaskakuje mnie to, że tak na prawdę tylko Wy wiecie o tym, że staramy się o dzidziusia - nikomu w rodzinie i nawet przyjaciółką o tym nie mówiłam :) Dobrze, że jesteście!

Piekn
Zobacz załącznik 790401 dzisiaj tak mi wyszedł. Na żywo kreska bardziej widoczna niż wczoraj. Co o tym myślicie??
Pieknie:) ja mam taki z dzisiaj 20170106_121403.jpgnormalnie ja widze blada kreseczke:) bede powtarzac za kilka dni;)

Załączniki

• 20170106_121403.jpg
    20170106_121403.jpg
    178,4 KB · Wyświetleń: 180
reklama
marcia może boleć :) na ciążę też :)

Izabela ja myślę że wraz z Nessi i Leeleeth dołączysz do wrześniowych :)

Miffy magoo jest już lepiej po mojej porannej rozmowie z nim. Potem nawet się zastanawiał ile kosztują teraz pieluszki Dada w biedronce. Pytał mnie jeszcze czy na bank jestem w ciąży [emoji23]

gabrika chodzi mu o wszystko. O wstawanie w nocy o karmienie o przedszkole i żłobek martwi się tym i ma dość. My faktycznie mamy duże przeboje z synem ale ja wiem ze jakoś to będzie.

anik !!!!!! Tam są dwie kreski cudownie! !!!

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry