reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Tak do rozwiązania...więzadła się rozciągają w ciąży i takie są objawy. Do lekarza idę w poniedziałek.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale to tak z dnia na dzień się stało? Kurcze przecież to samiuśki początek :( Trzymaj się dzielnie!

E tam... gdybym go nie zostawiła to dalej dałabym się poniżać, zaniedbywać i gnębić... To, że to trwało tyle lat, świadczy raczej o mojej głupocie... ale w końcu pewnego pięknego dnia zabrałam synka, psa, kota, wszystkie długi i poszłam w diabły. I dałam sobie radę...

Człowiek bardzo długo wierzy, że skoro sam jest dobry to to dobro do niego wróci. Nadzieja ponoć umiera ostatnia. Byłaś bardzo dzielna i odeszłaś w momencie, który uznałaś za najlepszy! Powinnaś być z siebie dumna, że tak sobie dałaś radę i wyszłaś na prostą!

Nimitti, rozumiem jak sie czujesz bo my w tym " kryzysowym miesiącu" gdzie nie było starań bo M się odwidziało to przy jednej kłótni palnął mi tekstem : proszę Boga, żebyś nie była w ciąży! Nawet nie wiesz jak to we mnie uderzyło! A teraz przemyślał wszystko i chce kolejnego dziecka.. twój pewnie tez musi do tego dojrzeć.. ale co przeżyłyśmy to nasze ehh

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nimi, ty się kochana baranem nie przejmuj! Ciesz się z tego że masz bąbla, szkoda tylko ze taka atmosfera wokół tego wszystkiego... Ale dzieci się z powietrza nie biorą, najlepiej zwalić wszystko na kobietę, która i tak ma przerąbane. Masz rację, poczekaj na odpowiedni moment, niech zobaczy łaskawca jak to jest! Boże, co się z tymi samcami dzieje, nie do pomyślenia... A ty się ciesz, nastrój udziela się fasolinie, a obie macie być szczęśliwe! Trzymam za was kciuki! [emoji8] [emoji8]

Leeleeth, faktycznie rychlo w czas, może chlopina zaczął panikowac...

Ją wyszłam po żarcie dla mojego piesa, śluz mnie zalał... [emoji15] podwozie jak mokre ze chodzę jak kaczka, gorzej jak będę musiała wyjść znowu na to -17, jeszcze mi się sople na kuciapie porobią [emoji23] [emoji23]

m7a4xuun7rn9jc7g.png
Hahaha, załóż spodnie narciarskie nie przepuszcza :p

Gabrika wszystkiego najlepszego!

Ente ja biore Vita Miner Prenatal. Tam już jest wszystko i kw. foliowy. Mam po nim też fajne paznokcie :) Kwas foliowy warto brać na 3 mies przed rozpoczęciem starań.

Paraplu piękny ten pierścionek!!!

Nimitii ja myślę że Twoj facet przemyśli i mu sie zrobi głupio. Szkoda że tak zareagował bo chyba żadna z nas by nie chciala takiej reakcji. Niestety po jednym dziecku człowiek już wie co go poniekąd czeka i czasem si ę wlos jeży na plecach na samą myśl, a faceci to już w ogóle wygodne istoty. Myślę że on w glębi serca bardzo chce ale się wystraszyl i chyba faktycznie się nie spodziewal że tak szybko pojdzie :) aczkolwiek nic nie usprawiedliwia takiego zachowania!

Magoo to kcuki zaciskam!!! Może jednak! Ale sie tu u Was dzieje, już mi się podoba! :D

A tak na marginesie to ja już od ginki wróciłam i wieści są takie - na dwoje babka wróżyła. Menopauza jeszcze nie, ale cykle bezowulacyjne niektóre będą - no to to akurat wiedziałam.
Na jajniku zrobiła mi się torbiel - dość spora - ponad 3 cm, prawdopodobnie niepęknięty pęcherzyk z poprzedniego cyklu.
Ale poza tym wszystko ok, żadnych niepokojących zmian. Jeśli ten cykl był owocny to i tak za wcześnie, żeby było coś widać, więc muszę czekać. Ale od następnego cyklu jadę z clo. Zobaczymy. Może pomoże. Co najważniejsze z tego wszystkiego - szansa jest, więc nie tracę nadziei.
Jeżeli zrobił się torbiel to nie boisz się, że po Clo zrobi się kolejny?? Oczywiście życzę żeby nie było kolejnego cyklu:), albo żeby był 40 tygodniowy hehe.

Trochę bez sensu takie założenia, zawsze może wyniknąć jakiś problem, nie można powiedzieć, że na pewno nie będzie problemu z zajściem, czego przykładem jest większość z nas.

qdkkx1hpzei65q7s.png
Tak właśnie, każdy kto nie miał problemów i się nie starał myśli, że dziecko to jedno pójście do łóżka. A życie pisze różne scenariusze.

Ale to tak z dnia na dzień się stało? Kurcze przecież to samiuśki początek :( Trzymaj się dzielnie!

Człowiek bardzo długo wierzy, że skoro sam jest dobry to to dobro do niego wróci. Nadzieja ponoć umiera ostatnia. Byłaś bardzo dzielna i odeszłaś w momencie, który uznałaś za najlepszy! Powinnaś być z siebie dumna, że tak sobie dałaś radę i wyszłaś na prostą!
Z tego co wyczytałam to właśnie jedne z pierwszych objawów...z dziewczynami też tak miałam.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry