reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

20161227_182813.jpg ☺☺ostatni z godz 18

Załączniki

• 20161227_182813.jpg
    20161227_182813.jpg
    595,8 KB · Wyświetleń: 126
reklama
NeSSi, a Ty teraz miałaś cykl stymulowany? Opowiesz co i jak? Mnie pewnie też coś takiego czeka, stąd ciekawość

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Jak badania masz w normie, a lekarz podejrzewa u Ciebie brak owulacji (u mnie ze wzgl. na wiek -więcej cykli bezowulacyjnych było). Dostaniesz Clostilbegyt by jajeczka ładnie rosły,- zależnie jak zareagujesz, w jednym cyklu może być ich różna ilość. Bierzesz leki w zależności od dawki jaką zaleci lekarz ..ja brałam od 5dc przez 5 dni po 1 tabl. i chodzisz na monitoring by sprawdzić czy jajeczka rosną czy nie, czy oby nie tworzą się torbiele itp. Jeśli jajeczka rosną a nie pękają - czyli fizycznie nie dochodzi do owulacji to lekarz wdroży coś na pękanie tych jajeczek.

Jak badania masz w normie, a lekarz podejrzewa u Ciebie brak owulacji (u mnie ze wzgl. na wiek -więcej cykli bezowulacyjnych było). Dostaniesz Clostilbegyt by jajeczka ładnie rosły,- zależnie jak zareagujesz, w jednym cyklu może być ich różna ilość. Bierzesz leki w zależności od dawki jaką zaleci lekarz ..ja brałam od 5dc przez 5 dni po 1 tabl. i chodzisz na monitoring by sprawdzić czy jajeczka rosną czy nie, czy oby nie tworzą się torbiele itp. Jeśli jajeczka rosną a nie pękają - czyli fizycznie nie dochodzi do owulacji to lekarz wdroży coś na pękanie tych jajeczek.
Dziękuję [emoji11]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Chciałam testować jutro ale poszłam do wc i lekko różowy śluz więc chyba nie ma sensu :frown: czwarty cykl do bani. Chyba muszę przerwać starania na jakiś czas... A myślałam że uda mi się nie wrócić do pracy z tymi palantami... Chyba że jednak zadzwonią że mam przyjść po wypowiedzenie...
Czemu chcesz przewrwac??

Witajcie po Swietach,
Nessi, piękna kreska, żaden tam cień cienia, pięknie ja widac nie martw sie.
Leeleeth, dobrze wyglada wykres póki co, ile Ci zostało do terminu @?
Lux, mam przeczucie ze bedzie noworoczny smyk[emoji16] wiem, ze Ci ciezko, ale Tak Czy siak zegnaj sie po malu z brzuszkiem, bo zaraz go nie bedzie[emoji846]

Dziewczyny, jak mi apka wylicza 4tydzien, 4 dzien ciazy tzn ze jestem w piatym tygodniu, Tak? Dobrze pamietam? Czyli w czwartek zaczne 6 tydzien?[emoji848]
Usg mam wyznaczone na 12 stycznia, w dniu w którym rozpocznę 8 tydzień wiec nie ma bata, wszystko musi być pięknie widac. Chciała mnie umówić na pierwszy tydzień stycznia ale poprosiłam o drugi bo chce mieć 100% pewność, ze to czas na podglądanie.
W pierwszej ciazy sie na tym troche przejechałam bo poszłam za wczesnie, serduszka nie było i mialam dwa tyg stresu[emoji849]

Podczytuje cały czas, tylko czasu nie mam na pisanie bo mam w pracy najgorętszy chyba okres w roku a chodzę jak snieta ryba i spalabym na stojąco jakbym mogła.

Ahaaaaa, zapomniałabym!! Paraplu, wczoraj w skrzynce czekała na mnie piękna karteczka, Dziekuje!![emoji8][emoji8][emoji8]
Jak sie miewasz?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze liczysz :), to czekamy na piękną fote :)

magoo Nie będę robić bety, bo w poprzedniej ciąży moja beta rosła prawidłowo nawet po tym jak zarodek obumarł. Jak szłam na zabieg pomimo, że od dwóch tygodni chodziłam z martwą ciążą to bete miałam pawidłową 30 000 tyś jedn.I nadal by rosło, bo trofoblast nadal żył swoim życiem dalej. Wiem, że beta mnie nie uspokoi w takim wypadku. Póki co skupiam się na tym, że coś mnie boli, że brzuch ciągnie, - że coś się dzieje. Bo w poprzedniej objawów miałam niewiele...

Macica się rozciąga mamusiu, wszystko ok ;)

reklama
Ja już po testowaniu.. doszłam do wniosku że jeśli coś ma być to już będzie w końcu to 21dc...i oczywiście biel vizira... załamka....w końcu to 20 cykl starań...styczeń odpoczywam...nie mam już ochoty...liczyć... mierzyć..biegać po lekarzach... nadszedł czas na załamanie.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry