reklama
NeSSi
Moderatorka
Jak badania masz w normie, a lekarz podejrzewa u Ciebie brak owulacji (u mnie ze wzgl. na wiek -więcej cykli bezowulacyjnych było). Dostaniesz Clostilbegyt by jajeczka ładnie rosły,- zależnie jak zareagujesz, w jednym cyklu może być ich różna ilość. Bierzesz leki w zależności od dawki jaką zaleci lekarz ..ja brałam od 5dc przez 5 dni po 1 tabl. i chodzisz na monitoring by sprawdzić czy jajeczka rosną czy nie, czy oby nie tworzą się torbiele itp. Jeśli jajeczka rosną a nie pękają - czyli fizycznie nie dochodzi do owulacji to lekarz wdroży coś na pękanie tych jajeczek.NeSSi, a Ty teraz miałaś cykl stymulowany? Opowiesz co i jak? Mnie pewnie też coś takiego czeka, stąd ciekawość
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
NeSSi
Moderatorka
To teraz czekamy na efektyZobacz załącznik 789168 ☺☺ostatni z godz 18
Ja tez☺☺To teraz czekamy na efekty
Dziękuję [emoji11]Jak badania masz w normie, a lekarz podejrzewa u Ciebie brak owulacji (u mnie ze wzgl. na wiek -więcej cykli bezowulacyjnych było). Dostaniesz Clostilbegyt by jajeczka ładnie rosły,- zależnie jak zareagujesz, w jednym cyklu może być ich różna ilość. Bierzesz leki w zależności od dawki jaką zaleci lekarz ..ja brałam od 5dc przez 5 dni po 1 tabl. i chodzisz na monitoring by sprawdzić czy jajeczka rosną czy nie, czy oby nie tworzą się torbiele itp. Jeśli jajeczka rosną a nie pękają - czyli fizycznie nie dochodzi do owulacji to lekarz wdroży coś na pękanie tych jajeczek.
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
oczekiwanie
Fanka BB :)
No ale, że odrazu Baran hehe.No aż mi ochota minęła na starania z tym baranem:-( chybaze przeprosi ;-)
Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
oczekiwanie
Czemu chcesz przewrwac??Chciałam testować jutro ale poszłam do wc i lekko różowy śluz więc chyba nie ma sensu czwarty cykl do bani. Chyba muszę przerwać starania na jakiś czas... A myślałam że uda mi się nie wrócić do pracy z tymi palantami... Chyba że jednak zadzwonią że mam przyjść po wypowiedzenie...
oczekiwanie
Dobrze liczysz , to czekamy na piękną foteWitajcie po Swietach,
Nessi, piękna kreska, żaden tam cień cienia, pięknie ja widac nie martw sie.
Leeleeth, dobrze wyglada wykres póki co, ile Ci zostało do terminu @?
Lux, mam przeczucie ze bedzie noworoczny smyk[emoji16] wiem, ze Ci ciezko, ale Tak Czy siak zegnaj sie po malu z brzuszkiem, bo zaraz go nie bedzie[emoji846]
Dziewczyny, jak mi apka wylicza 4tydzien, 4 dzien ciazy tzn ze jestem w piatym tygodniu, Tak? Dobrze pamietam? Czyli w czwartek zaczne 6 tydzien?[emoji848]
Usg mam wyznaczone na 12 stycznia, w dniu w którym rozpocznę 8 tydzień wiec nie ma bata, wszystko musi być pięknie widac. Chciała mnie umówić na pierwszy tydzień stycznia ale poprosiłam o drugi bo chce mieć 100% pewność, ze to czas na podglądanie.
W pierwszej ciazy sie na tym troche przejechałam bo poszłam za wczesnie, serduszka nie było i mialam dwa tyg stresu[emoji849]
Podczytuje cały czas, tylko czasu nie mam na pisanie bo mam w pracy najgorętszy chyba okres w roku a chodzę jak snieta ryba i spalabym na stojąco jakbym mogła.
Ahaaaaa, zapomniałabym!! Paraplu, wczoraj w skrzynce czekała na mnie piękna karteczka, Dziekuje!![emoji8][emoji8][emoji8]
Jak sie miewasz?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oczekiwanie
magoo Nie będę robić bety, bo w poprzedniej ciąży moja beta rosła prawidłowo nawet po tym jak zarodek obumarł. Jak szłam na zabieg pomimo, że od dwóch tygodni chodziłam z martwą ciążą to bete miałam pawidłową 30 000 tyś jedn.I nadal by rosło, bo trofoblast nadal żył swoim życiem dalej. Wiem, że beta mnie nie uspokoi w takim wypadku. Póki co skupiam się na tym, że coś mnie boli, że brzuch ciągnie, - że coś się dzieje. Bo w poprzedniej objawów miałam niewiele...
Macica się rozciąga mamusiu, wszystko ok
reklama
Ja już po testowaniu.. doszłam do wniosku że jeśli coś ma być to już będzie w końcu to 21dc...i oczywiście biel vizira... załamka....w końcu to 20 cykl starań...styczeń odpoczywam...nie mam już ochoty...liczyć... mierzyć..biegać po lekarzach... nadszedł czas na załamanie.
Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom