reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
10dpo a ja biel vizira, a przy 5 juz na facelle czy DOZ powinno byc widac, skoro pregnyl zanikajacy widzialam jeszcze wczoraj/przedwczoraj a pewnie bylo go juz ze 2-3.

Ja czulam podbrzusze od 6dpo przez 3 dni, wczoraj i dzisiaj juz malutko. Takze zakladam, ze jesli mialo byc zagniezdzanie to wlasnie od 6dpo. Jesli sie skonczylo w 8-10dpo, to od tego dnia liczyc 48h? czy od 6dpo?
Wiem ze żaden organizm nie dziala jak w zegarku, ale tak probuje sobie jakies ramy okreslic, lepiej mi z tym ;)
A co to znaczy stawia się macica? jak to odczuwasz? a szyjke badasz - jaka masz?
Ja bym obstawiała od 10 dc zakończony proces :) To siknij se testa za 2 dni :)

Oj co prawda to prawda. My wczoraj dzialalismy. Dzisiaj chyba owu. A ja byłam rano wyrywać ząb mądrości. Krew się leje. Bólu jeszcze nie czuje bo znieczulenie działa. Mam nadzieje, ze wieczorem będzie ok żeby działać :)

Napisane na ASUS_Z00AD w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jak w zeszlym roku wyrywalam 2 ósemki, to sie okazało tydzien pozniej że ja w ciązy jestem! ale mialam stresa, ze tym zaszkodzilam fasolce - znieczulenia, leki przeciwbolowe, stres..
A teraz w srode tez bylam u dentysty, ale tym razem poprosilam o znieczulenie takie dla kobiet w ciazy na wszelki wypadek :)

Ja bym zobaczyła taki cien ;) widze każdy cien, nawet ten ktorego nie ma :D
A te 16 mialas w 10dpo wlasnie? bo u mnie wlasnie pewnie beta 0, skoro jest biel.. no nic to, jeszcze nadziei nie trace.

Tak 10dpo, ale dzien wcześniej nie było nic na teście, a beta już rosła.

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...

Ja jak w zeszlym roku wyrywalam 2 ósemki, to sie okazało tydzien pozniej że ja w ciązy jestem! ale mialam stresa, ze tym zaszkodzilam fasolce - znieczulenia, leki przeciwbolowe, stres..
A teraz w srode tez bylam u dentysty, ale tym razem poprosilam o znieczulenie takie dla kobiet w ciazy na wszelki wypadek :)
My wczoraj pierwsze staranki w tym cyklu także znieczulenie normalne, p.bólowe wzięłam juz po powrocie do domu. Antybiotyku nie wzięłam. Mam nadzieje, że nie trzeba będzie. Za tydzień zdjęcie szwów. Jakby nie plany z dzieckiem to bym tak pewnie chodziła z tą ósemka. A popsula mi się i nie bylo dojścia do niej. Tak ogólnie to mam zdrowe zęby. 2 plomby jakieś . A wy jak dziewczyny z zębami?? Bo w ciąży lepiej mieć wszystko zrobione.

Napisane na ASUS_Z00AD w aplikacji Forum BabyBoom

se sikne i jutro, i za w dni i za 3 dni i za 4 :D teraz to juz szaleje ;)
Berta twardnial mi brzuch na dole,teraz oki,zobaczymy tak jak ci mówiłam w tamtej ciąży nie było żadnych objawów,cycorki były większe ale to tak jak psm więc nie myślałam o tym uda się nam zobaczysz,u mnie owitrelle pewno jest 9dzien,dopiero po

18 nie ale tak 20
Docia czyli jak mój miał 25 to mogła mi dać owitrelle, a nie kazać się starać i liczyć, że pęknie? Jak to jest właściwie, kiedy one z założenia są na tyle dojrzałe żeby peknac? Totalnie się na tym nie znam.
Teraz to i tak już po ptakach bo jest przetrwały, ale tak już z ciekawości pytam żeby zrozumieć mechanizm

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
10dpo a ja biel vizira, a przy 5 juz na facelle czy DOZ powinno byc widac, skoro pregnyl zanikajacy widzialam jeszcze wczoraj/przedwczoraj a pewnie bylo go juz ze 2-3.

Ja czulam podbrzusze od 6dpo przez 3 dni, wczoraj i dzisiaj juz malutko. Takze zakladam, ze jesli mialo byc zagniezdzanie to wlasnie od 6dpo. Jesli sie skonczylo w 8-10dpo, to od tego dnia liczyc 48h? czy od 6dpo?
Wiem ze żaden organizm nie dziala jak w zegarku, ale tak probuje sobie jakies ramy okreslic, lepiej mi z tym ;)
A co to znaczy stawia się macica? jak to odczuwasz? a szyjke badasz - jaka masz?
Mi wyszedł cień dopiero koło 5 tyg, a beta była 240. Ja chyba nie jestem miarodajna bo tydzień później poroniłam, tak czy siak ta beta była za mała wydaje mi się. Także głową do góry! Będzie dobrze [emoji6][emoji123]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry