reklama
oczekiwanie
Fanka BB :)
Oj co prawda to prawda. My wczoraj dzialalismy. Dzisiaj chyba owu. A ja byłam rano wyrywać ząb mądrości. Krew się leje. Bólu jeszcze nie czuje bo znieczulenie działa. Mam nadzieje, ze wieczorem będzie ok żeby działaćNo ja na cud nie liczę ...także ten tego .... ale co pobzykam to moje
Napisane na ASUS_Z00AD w aplikacji Forum BabyBoom
Spark
O matko, nienawidzę tego stanu po znieczuleniu, jestem potem nie do życia... jeszcze zęby, brrr... współczujęOj co prawda to prawda. My wczoraj dzialalismy. Dzisiaj chyba owu. A ja byłam rano wyrywać ząb mądrości. Krew się leje. Bólu jeszcze nie czuje bo znieczulenie działa. Mam nadzieje, ze wieczorem będzie ok żeby działać
bertha
10dpo a ja biel vizira, a przy 5 juz na facelle czy DOZ powinno byc widac, skoro pregnyl zanikajacy widzialam jeszcze wczoraj/przedwczoraj a pewnie bylo go juz ze 2-3.Berta znalazłam coś takiego ...
''Implantacja, nazywana też zagnieżdżeniem lub nidacją, jest pierwszym etapem ciąży u większości ssaków. Odbywa się po ok 6 dniach od owulacji, jednakże – w zależności od czasu przebywania zygoty w jajowodach – może mieć miejsce od 4 do 12 dni po owulacji. Nie ma dokładnego czasu trwania implantacji, może to być 2 dni, a może nawet kilka. Dzieje się tak, ponieważ implantacja jest stosunkowo długim i skomplikowanym procesem. W uproszczeniu wygląda tak, że blastocysta, która powstała z zygoty po procesie bruzdkowania, posiada 2 warstwy. Jedna to trofoblast, który pełni funkcje ochronne. Druga to embrionlast – z niej powstanie zarodek. W macicy zarodek odżywia się wydzielanym przez śluzówkę mleczkiem macicznym, ‘wydalając’ przy tym enzymy, które nadtrawiają endometrium macicy, tworząc w nim zagłębienie. Następuje zagnieżdżenie, a komórki trofoblastu łączą się z naczyniami krwionośnymi matki i tak powstaje łożysko. Proces ten przebiega zazwyczaj niedaleko ujścia jajowodów do macicy. Warto zaznaczyć, że implantacji czasami towarzyszy niewielkie krwawienie z dróg rodnych, zwane krwawieniem implantacyjnym, oraz niewielki, lekko wyczuwalny ból.''
Wydaję mi się, że hormon jest produkowany po zakończonym zagnieżdżeniu ..jak to bywa z procesami, by mógł nastąpić kolejny, najpierw musi się dokonać poprzedni.
A tu normy hcg po owu...
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO ---- 5 - 50
12 DPO ---- 10 - 100
14 DPO ---- 20 - 200
Ja czulam podbrzusze od 6dpo przez 3 dni, wczoraj i dzisiaj juz malutko. Takze zakladam, ze jesli mialo byc zagniezdzanie to wlasnie od 6dpo. Jesli sie skonczylo w 8-10dpo, to od tego dnia liczyc 48h? czy od 6dpo?Berta po 48godz od zagniezdzenia,także spokojnie ja w tamtej ciąży nie miałam kompletnie żadnych objawów po zastrzyku,a teraz mdli mnie rano i stawia mi się macica,testuje 14 lub 15grudzien,przez jajowod zaplodniona komórka idzie tydzień,później jest 3dni ma na zagniezdzenie jeżeli się wgryzie 2dni po wytwarza hcg
Wiem ze żaden organizm nie dziala jak w zegarku, ale tak probuje sobie jakies ramy okreslic, lepiej mi z tym
A co to znaczy stawia się macica? jak to odczuwasz? a szyjke badasz - jaka masz?
bertha
Kotek, ovufriend zaznacza owu na wykresie dopiero jak wprowadzisz 3 wyzsze temperatury, zawsze tak robi, wiec dopiero po 3-4 dniach na wykresie pojawia sie krecha owu. Ale nie zaszkodzi dzisiaj jeszcze pomeczyc M ale jesli nie bedzie ochoty, to nic sie nie martw, bo raczej juz po owu u ciebie.
NeSSi
Moderatorka
Oj rwałam ósemkę ..paskudne zęby :/ Jak mi wyrwał to mi krew leciała cały dzień i noc ...rano poleciałam do niego a on blady Nie wiedział co zrobić ...przyszła inna, założyła opatrunek i przeszłoOj co prawda to prawda. My wczoraj dzialalismy. Dzisiaj chyba owu. A ja byłam rano wyrywać ząb mądrości. Krew się leje. Bólu jeszcze nie czuje bo znieczulenie działa. Mam nadzieje, ze wieczorem będzie ok żeby działać
Toteż trzymam kciuki by szybko minęło bo musisz być w nocy dyspozycyjna
agnesis
10dpo a ja biel vizira, a przy 5 juz na facelle czy DOZ powinno byc widac, skoro pregnyl zanikajacy widzialam jeszcze wczoraj/przedwczoraj a pewnie bylo go juz ze 2-3.
Ja czulam podbrzusze od 6dpo przez 3 dni, wczoraj i dzisiaj juz malutko. Takze zakladam, ze jesli mialo byc zagniezdzanie to wlasnie od 6dpo. Jesli sie skonczylo w 8-10dpo, to od tego dnia liczyc 48h? czy od 6dpo?
Wiem ze żaden organizm nie dziala jak w zegarku, ale tak probuje sobie jakies ramy okreslic, lepiej mi z tym
A co to znaczy stawia się macica? jak to odczuwasz? a szyjke badasz - jaka masz?
U mnie beta była 16,91 a facelle miał tylko cień, którego myślałam, ze nikt poza mną nie widzi [emoji6]
Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...
no w sumie mąż może się już stawiaćKotek, ovufriend zaznacza owu na wykresie dopiero jak wprowadzisz 3 wyzsze temperatury, zawsze tak robi, wiec dopiero po 3-4 dniach na wykresie pojawia sie krecha owu. Ale nie zaszkodzi dzisiaj jeszcze pomeczyc M ale jesli nie bedzie ochoty, to nic sie nie martw, bo raczej juz po owu u ciebie.
myślę że owu była w środę
reklama
oczekiwanie
Też tak myślę, żadnych negatywnych myśli. Każdy organizm jest inny.bertha - to takie suche fakty, co gdzie kiedy i za ile może wyjść, pokazać się, itd. Natura rządzi się swoimi prawami, więc ja bym nie przekreślała jeszcze tego cyklu Dajmy mu jeszcze trochę czasu ...