reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Ja tak, kiedyś miałaś z Yango od jakiegoś czasu po prostu zwykly z B6
A pamiętasz może jaka to forma magnezu? Takie dwa głownie polecane to: cytrynian magnezu (najszybciej przyswajalny, jednak może mieć działania przeczyszczające: czyli tutaj np. polecany dla Mam w ciąży i jak są zaparcia/ dodam,że gdy Mama nie ma problemów z żołądkiem i refluksem), a drugi to glicynian magnezu: również bardzo dobrze przyswajany, łagodny dla żołądka, działa uspakajajaco i wspiera układ nerwowy. Polecany dla osób zestresowanych i mających problem z zasypaniem. I tutaj spokojnie taka dawka potrzebna dla organizmu to jest 400-600 mg. Wieksza waga= większe zapotrzebowanie. Nie wiem jakie są wartości w takich gotowych zestawach,ale przeważnie są za niskie by pozwolić poszybować witaminie D3,a także są czasem te mniej przyswajalne formy. Kończę wywód,bo się rozpisałam.

@Leanne @Lunaa09 - czy również w tym samym momencie suplementujecie magnez? Jest on potrzebny do aktywacji witaminy D, jak jest go za mało w organizmie to po pierwsze słabsza aktywacja,czyli podnoszenie w organizmie,ale także oba składniki są potrzebne do utrzymania równowagi wapniowo- fosforanowej w organizmie.
Tak, ja ogólnie dużo biorę wszelkich witamin, dwa razy dziennie, wit d także z dobrym olejem...

Niestety tak jest, u lekarzy lek i tyle, a akcja odrobaczanie to jest spory kaliber i naprawdę kuracją,czyli tylko lekiem można zaszkodzić. Jednak przeprowadzona poprawnie, głównie u dzieci prowadzi do skoków rozwojowych. Tylko tutaj znów trzeba mieć pewność,że jest przerost i jest potrzeba by tą drogą iść. Ja byście mnie lepiej poznały: to właśnie jestem mocno zainteresowana leczeniem naturalnym, unikam antybiotyków i leków jak mogę, jednak nie jestem ich przeciwniczką,gdy widzę, że jest taka potrzeba.
Piona 😉 mam tak samo, naturalnie ile się da..

A pamiętasz może jaka to forma magnezu? Takie dwa głownie polecane to: cytrynian magnezu (najszybciej przyswajalny, jednak może mieć działania przeczyszczające: czyli tutaj np. polecany dla Mam w ciąży i jak są zaparcia/ dodam,że gdy Mama nie ma problemów z żołądkiem i refluksem), a drugi to glicynian magnezu: również bardzo dobrze przyswajany, łagodny dla żołądka, działa uspakajajaco i wspiera układ nerwowy. Polecany dla osób zestresowanych i mających problem z zasypaniem. I tutaj spokojnie taka dawka potrzebna dla organizmu to jest 400-600 mg. Wieksza waga= większe zapotrzebowanie. Nie wiem jakie są wartości w takich gotowych zestawach,ale przeważnie są za niskie by pozwolić poszybować witaminie D3,a także są czasem te mniej przyswajalne formy. Kończę wywód,bo się rozpisałam.
Niedawno był wklejany Yango Mg 3 formy /mleczan, jabłczan i glicynian/

Yhh wspolczuje.iedawno przecież też coś miałaś... badałas się pod kątem pasozytow ?
Ja osobiscie muszę zgłębić temat pasozytow..bo mi w tym tygodniu koleżanka powiedziała o kilku dziwnych metodach leczenia...które de facto uważam za trochę szarlatanstwo.
masz na myśli ta sytuację o której pisałam że miałam po stosunku ? To właśnie wtedy robiłam ten wymaz i teraz odbierałam wyniki

reklama
Chłop nigdy nie zrozumie 😅 mój zawsze też pytał po co robię test kilka dni wcześniej niż planowałam, po co mi to, dam radę wytrzymać 😂
to ja nie wiem ,mój jest chyba jakiś inny albo płynie w nim kobieca krew 😅 bo on najchętniej to by chciał żebym sikała 6 dni po owulacji haha 😅 nawet teraz mimo tego że jestem po zastrzyku to mnie namawia ,bo może kreska już ciemnieje 😅

Do góry