reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej dziewczyny, tyle naprodukowałyście, że ledwo nadrobiłam :-) już połowy tematów nie pamiętam.

Witam nowe staraczki, ile Was tutaj przybyło :-)

Nimitii, przykro mi z powodu cioci i Waszych piesków [emoji20] jak uspilismy naszego psa 3 lata temu, to było mi bardzo ciężko, ale długo chorował, nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby moje zwierzątko lub jakiekolwiek zwierzątko spalilo się żywcem...współczuję.

Bulbasek, przykro mi :-( ale wierzę, że już niedługo znowu będziesz w ciąży i wszystko będzie grać [emoji9]

Bertha, też mi się zdaje, że wkrótce pochwalisz się dwiema kreseczkami [emoji4] już czekam z niecierpliwością na jakieś dwie krechy z Waszej strony dziewczyny, czas zakończyć tą złą passę!

U mnie dziś 7dc, starań jeszcze nie było, ale muszę jutro wieczorem porozmawiać z moim co robimy, dzisiaj jedzie na ligę bowlingowa i wróci przed 24, więc już pewnie będę spać. Mam tą propozycję pracy w banku i musimy przegadac temat co robimy. Z jednej strony to dobra opcja dla kariery zawodowej, zwłaszcza że w przyszłym roku chcę zacząć znowu jakieś studia, ale z drugiej strony mały idzie we wrześniu do szkoły i jak zmienię pracę, to starania musimy odłożyć przynajmniej do września. Sama nie wiem...chyba lepiej starać się teraz, w ciąży i na macierzyńskim zrobić podyplomowke i po macierzyńskim ruszyć z inną pracą. Co myślicie??

Ogólnie od kilku dni znowu się źle czuję. Mały znowu okrutnie kaszle i ma katar, w nocy do nas przychodzi i kaszle mi w twarz i spać się nie da. Chodzę jak na kacu, właśnie pije drugą kawę, bo oczy mi się zamykają. Chyba, że znowu anemie mam, chyba zrobię jakieś badania znowu...

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama
Owu nie wiem kiedy będę mieć, bo ostatni cykl trwał 45 dni...mam nadzieję, że w tym cyklu się unormuje, bo w minionym kilka razy bolaly mnie jajniki, prawie jakbym owu miała kilka razy, hmm...

qdkkx1hpzei65q7s.png

Mi skrócił. Miałam 33 dniowe, po 1, cyklu z clo 31 dni, a po kolejnych już tylko 26dni, i tak przez cały okres brania. Teraz jak nie biorę to ostatni znów 32 dni...
Ja od zawsze mam nieregularne cykle, ale zawsze następnego dnia po odstawieniu duphaston przychodziła @ a teraz dopiero po 5 dniach...
Sorki za pytanie ale jeśli @ przyszła wieczorem to to jest mój pierwszy dzień cyklu?

Macie rację dopóki dwóm stronom wszystko pasuje jest ok. :)

Megan juz 10 tydzień, ale to szybko zlecialo... :)

Czuje że @ nadchodzi, podbrzusze pobolewa... pewnie jutro z rana powita mnie @.. niech już przychodzi, im szybciej tym lepiej bo prędzej zaczniemy na nowo działać. :) Tym razem lepiej obstawimy cykl i pobawie się testami owu. :)

Oj z tym libido różnie jest my na poczatku związku też z łóżka nie wychodziliśmy nawet jak młoda się urodziła mąż mnie wzrokiem pożerał :) ale niestety 7lat małżeństwa robi swoje i nie ma co sie oszukiwać że pożądanie będzie przez całę życie takie samo :) także cieszcie sie dziewczyny że że mężwie/partnerzy nie odmawiają wam sexu bo za kilka lat może sie to zmienić.

Ale elaborat palnełam :-D:-D

Megan Spark Mirabelka fajnie że zajrzałyście dziewczyny cieszę sie że wszystko u Was w porządku oby tak dalej :)

Bertha wiesz ze odliczam dni do Twojego testowania? :-D:-D tak miło bedzie zobaczyć Twoje 2 kreseczki.

reklama
Ja z moim to juz ponad 15 lat, wiadomo, ze jest różnie choć libido mamy mniej wiecej na tym samym poziomie. Jak były kryzysy w związku to seksu wcale, ale to raczej nic niezwykłego.
Myśle, ze pod tym wzgledem jesteśmy w miarę dobrani[emoji12] przez kilka miesięcy ostatnio korzystałam z apki monitorującej cykl to [emoji173]️ było zwykle ok 6 razy w ciagu cyklu. Dla jednych - bez szału, dla nas- w sam raz.

Ja sie dzis obudziłam z zawalonym nosem i czuje, ze coś mnie bierze[emoji17]
U mnie jest bardzo zimno -14C, wczoraj cały dzien sypało i chyba sie odśnieżaniem załatwiłam.
Teraz sie zastanawiam co ewentualnie wziasc, czy raczej po naturalne środki sięgać, jak myślicie?[emoji848]

W ogole jestem nadciśnieniowcem, na lekach juz od 14 lat. W czasie pierwszej ciąży brałam dopegyt, potem mialam leki na rok odstawione na czas karmienia.
Teraz, dwa miesiące temu moja lekarka zmieniła mi to co brałam na jakieś inne tabletki, z powodu zblizajacych sie starań- ze te niby są bezpieczne dla fasolki w razie czego. Ale maja okropne skutki uboczne i będąc szczera powiem ze tydzień temu odstawiłam je na polke bo juz nie dawałam rady. Muszę sie umówić na wizytę, tylko nie wiem czy teraz moze nie poczekać ewentualnie do testowania/@, i pójść z konkretna sytuacja.
Czy ma któraś z was również problem nadciśnienia?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry