reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A mi sie plakac chce z wscieklosci :(
Wczoraj pozytyw na tescie owu, wrocilam o 22 z pracy, dzisiaj musialam wstac o 5.30 ale mysle sobie, poswiece sie, nie wysmie sie, trudno. No i przytulanki zaczely sie fajnie ale skonczyly sie pod tytulem "przerost formy nad trescia" :/ chlop mi w pewnym momencie stwierdzil, ze po takim dlugim numerku jest zmeczony i nie da rady skonczyc. Noszzzz ku*wa!!! A mial kilka razy mozliwosc dojscia to nieee bo on chce dluzej sie poprzytulac, no i wyszlo tak dlugo, ze juz nie dal rady dojsc [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35] tak sie wku*wilam, ze w nocy spalam 2 godziny a chlop na kanapie [emoji35]

A teraz pytanie z tych glupich.

14dc rano bylo przytulanko,
wczoraj w 16dc okolo 18.00 na tescie pozytyw a o 22.00 juz na tescie jasniejsza kreska. To znaczy, ze byla owulka wczoraj wieczorem?
Jak myslicie, przytulanko z 14dc z rana ma jakies szanse?

Ehhh takiego mam wku*wa, ze laze ciagle ze swiaczkami w oczach [emoji853]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli owu w 16dc... biorąc pod uwagę fakt, ze plemniory żyją do 5 dni to chyba ma szanse, nawet duze[emoji848]

To umeczylas chlopa[emoji6]
U nas zwykle seks nie jest jakis strasznie długi a kiedy raz na jakis czas najdzie nas ochota na takie dłuższe przebiegi, mąż ma pudełeczko viagry i po takim wspomaganiu, serio mam czasem dość na tydzien[emoji15][emoji5]

reklama
Wiesz u mnie skracają się stopniowo
Po uridzeniu córki faktycznie ogolnie sa krótsze bo wczesniej były po około 30 dni
Tyle ze owulacje czuje zwykle w 13 dc
I teraz mam wątpliwości czy to co czuje to na pewno owulacja [emoji37]
Czy moze wcale jej nie ma?

"Wszyscy, wbrew wszelkiemu prawdopodobieństwu, liczymy na to, że zdarzy się coś niemożliwego."

Wlasnie ja tez sama nie wiem tak do końca.
Monitoruje cykle od sierpnia i tak w/g obserwacji śluzu wydaje mi sie ze mam owu 10 lub 11 dzien..
Zamówiłam sobie dzis termometr owulacyjny, jak sie nam teraz nie udało to kolejny cykl zacznę mierzyć temp.

Ehh sam siebie umeczyl i to kuzwa akurat wczoraj mu sie uwidzialo [emoji35]
I jeszcze obraza majestatu bo pretensje mialam. Kuzwa, wiedzial, ze mam plodne i mi zalezy! Takie maratonik moglismy sobie zrobic w piatek, na spokojnie i gdzie nie mam z tylu glowy owulki i tego, ze wstaje po 5 rano.
Ehh, po pracy zrobie testa i sprawdze czy faktycznie zbladla kreska. Moze jeszcze jesr szansa dzisiaj.

Paraplu od pozytywu owu powinna być po 24h mniej więcej, wiec dzis niech sie chłop zbiera na szybki numerek [emoji1][emoji1]
Moj tez długodystansowy, ale zawsze kończy [emoji12] ja zależnie od nastroju, ale częściej wole szybkie numerki [emoji1] jakby wziął viagrę to by dwa dni na baczności by sie miał [emoji23][emoji23]

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...

Paraplu od pozytywu owu powinna być po 24h mniej więcej, wiec dzis niech sie chłop zbiera na szybki numerek [emoji1][emoji1]
Moj tez długodystansowy, ale zawsze kończy [emoji12] ja zależnie od nastroju, ale częściej wole szybkie numerki [emoji1] jakby wziął viagrę to by dwa dni na baczności by sie miał [emoji23][emoji23]

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...

No a jesli o 22 juz kreska testowa byla jasniejsza od kontrolnej to co to znaczy? Tylko spadek hormonu czy stricte owulke?
Ehhh sikne dzisiaj testa i bede miala pewnosc czy jeszcze pozytyw czy juz negatyw dzisiaj. Ale mam ciagle wku*wa.

mnie tez to denerwuje talkie na siłe, mój mąz tez lubi przetrzymywać i wtedy naprawdę jest cięzo z dokończeniem...a zwłaszcza wieczorem po całym dniu
ale wczoraj akurat był szybki tylko ze to takie na siłe było wcale mu się nie chciało ale nie dałam za wygrana. nie lubie tak...

Paraplu widocznie pik hormonu był popołudniu, akurat na niego trafiłaś z testem, a pózniej LH spada. Nawet jakby owu była po 12h od pozytywu to możecie jeszcze zdążyć [emoji4]
35ab557aa40e8c649423158f17900269.jpg

Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem, co chce czuć serce. Czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej...[/IMG]

Ile taki termometr kosztuje? i gdzie zamawiałaś?

Link do: Termometr elektroniczny Geratherm, Basal Digital, owulacyjny - Dla mamy i kobiety w ciąży | AptekaGemini.pl
Link do: Termometr elektroniczny Microlife, MT 16C2, owulacyjny - Sprzęt medyczny | AptekaGemini.pl

Ja mam ten tańszy [emoji6]

reklama
Boshe jaka ja durna jestem, wyskoczylam z pracy i kupilam testy owulacyjne [emoji23]
Chyba niepotrzebne narobilam rabanu chlopu [emoji12] ale kurcze tak ogromne mi zalezy aby miec poczucie, ze zrobilismy wszystko co sie dalo. Ze jesli zobacze jedna kreske to, ze tak mialo byc a nie dlatego, ze zaniedbalismy plodne.
Dzisiaj go ladnie przeprosze [emoji28]

Po lewej testowa, po prawej kontrolna.
b8b8889668190a32af66ab8766d5adc5.jpg

Do góry