reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziewczyny jak wy bierzecie clostilberyt? Ja musze od 5 do 9 dnia cyklu i pod język. A wy ?

Queen_b matko ale długo

Ania liczyłam na ciebie !może się jeszcze uda:)

A powiem wam że gdyby nie to ze zrobiłam 4 testy ciążowe i że dostałam okres pomyślałam że jestem w ciąży. Piersi mnie bolą i mam mdłości :/ te tabletki mnie wykończą :(

Ja biorę clo od 5 dc przez 5dni i normalnie połykam.
Nimiti - no długo ... umówiłam dzis swojego M na badanie na .... UWAGA ! - 11.11 ! I pozniej pewnie 2 tyg czekania co jest bez sensu bo oni musza nasienie zbadać w ciągu godziny od pobrania ... wiec co im zajmuje 2tyg pojęcia nie mam ! Jak pierwszy raz robiliśmy prywatnie w Pl to wyniki mieliśmy następnego dnia ... ale tu w uk to oni na wszystko czasu potrzebują.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Queen_b ja musze pod język dawać :/ bleeeeeh. Ale z tym nasieniem to jest śmieszne bo tak jak mówisz w pl wynik masz na drugi dzień. Ale UK nawet opiekę prenatalna ma beznadziejna bo cała ciążę o ile nic się nie dzieje prowadzi położna.

Queen_b ja musze pod język dawać :/ bleeeeeh. Ale z tym nasieniem to jest śmieszne bo tak jak mówisz w pl wynik masz na drugi dzień. Ale UK nawet opiekę prenatalna ma beznadziejna bo cała ciążę o ile nic się nie dzieje prowadzi położna.

Dokładnie. I o L4 od 12tyg do końca tez możesz zapomnieć jesli ciąża nie jest zagrożona i nie musisz leżeć do końca zeby ja donosić .. chociaż w sumie to dobre. Bo w koncu ciąża to nie choroba ... a znam przypadki pracujące w biurze, zachodzą w ciąże nawet jeszcze noe 12tydz i juz L4 i aż to końca ... w uk możesz iść dopiero od 28tyg i to ju ci macierzyńskie leci ... o monitoringu owulacji tez możesz zapomnieć ... dzis pytałam swoją GP dla jasności ;-) no i jeszcze pieniądze na macierzyńskim śmiech na sali no ale coz ;-( pozniej jest lepiej :p

Masakra naprawdę pod tym względem podoba mi się nasz system. Ja z synkiem byłam na L4 od dnia zobaczenia II kreski na teście. Teraz widzę że dobrze bo w drugiej ciąży chodziłam i jak się okazało nawet ze skurczami które zlekcewarzylam no i się stało co się stało.
Ale jedno masz dobre darmowe ivf :)

Masakra naprawdę pod tym względem podoba mi się nasz system. Ja z synkiem byłam na L4 od dnia zobaczenia II kreski na teście. Teraz widzę że dobrze bo w drugiej ciąży chodziłam i jak się okazało nawet ze skurczami które zlekcewarzylam no i się stało co się stało.
Ale jedno masz dobre darmowe ivf :)

No wiadomo, ze wszystko zależy od pracy jaka sie wykonuje, ale z tego co obserwuje znajome to wg mnie lekka przesada. Ale to moje zdanie ;-) fakt, ze plusem jest to ze ivf jest darmowe, tak samo jak badanie nasienia itp a czeka sie Max 4-5 tyg A nie kilka miesięcy jak w Pl. Także jakieś plusy sa ;-)

powiem wam ze ciaza ciazy nie równa i jednak powinny dziewczyny wszystkie sie oszczędzać. Ja tez mam pracę biurową i powiem wam ze są dni czasem nawet całe tygodnie kiedy wracam z pracy i nie mam już na nic siły psychicznie ugnebiona. A stres nie jest dobry dla nikogo. Jak ma być dobrze to bedzie, u mnie miało być bez plamien bez krwawień wzorowa ciaza i na raz sie popsuło wiec jestem zdania ze na kazda jedna trzeba chuchać i dmuchać. Po za tym ta przyszła mama po pracy jeszcze w domu musi wiekszosć swoich dotychczasowych obowiazków wykonac. I to dobrze jak mąż czy ktoś z członków rodziny jest w domu i pomoze, a co jak go nie ma ?

Hajmal masz rację. Ja byłam kozakiem przed ciążą że ja to będę do 8m chodzić a nawet dłużej i co i życie zweryfikowalo. Jak przyniosłam zaświadczenie o ciąży zabrali mi łapka i klucze i kazali iść na L4. W drugiej ciąży wręcz zmuszałam się do chodzenia do pracy i nawet jak ledwo szłam na dworzec bo tak bolało i straciłam ciążę. Teraz wiem że najważniejsze jest dziecko a nie praca.

Hajmal masz rację. Ja byłam kozakiem przed ciążą że ja to będę do 8m chodzić a nawet dłużej i co i życie zweryfikowalo. Jak przyniosłam zaświadczenie o ciąży zabrali mi łapka i klucze i kazali iść na L4. W drugiej ciąży wręcz zmuszałam się do chodzenia do pracy i nawet jak ledwo szłam na dworzec bo tak bolało i straciłam ciążę. Teraz wiem że najważniejsze jest dziecko a nie praca.

No w uk by to nie przeszło ... pracodawca ma tylko za zadanie ułatwić Ci prace jak tylko moze ... ale do 28tyg (przynamniej) musisz pracować i juz. Nie ma zmiłuj.

reklama
Niekoniecznie, ja w uk prowazilam drugą ciążę i l4 dostalam,, na zawołanie,, . Mówiłam tylko żeby ich nastraszyc - gp- ze pierwszą miałam zagrozona i of razu dawał i nie weryfikowal czy to prawda. Także polecam trochę nakłamac [emoji16]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry