reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Co do zwolnień w ciąży to uważam, że wszystko zależy od sytuacji i finansowej i zdrowotnej. Ja w pierwszej ciąży byłam na zwolnieniu od początku, ale to dlatego że dojezdzalam do pracy po 65 km pracowałam po 11 godzin. I w ciąży uważam że to byłaby przesada tak pracować, po 13-14 godzin poza domem. Ale czułam się dobrze wszystko w domu robiłam, nie oszczedzalam się i urodziłam w 33 tyg. Teraz pracuje bo pracę mam biurowa i lekka fizycznie. Ale psychicznie jest dosc duże obciążenie i presja czasu. Mam nadzieję ze jak poinformuje pracodawcę po drugiej wizycie to zaczną mnie traktować "mniej na czas" jeśli jednak nic to nie da to pociągnie do konca 5 mc jak bedzie wszystko ok i uciekam. Spokoj psychiczny jest bardzo ważny. A wiem co to znaczy urodzić wczesniaka i nikomu nie życzę.

reklama
Ja biore clo od 5-9dc po 2 tabletki, połykam.

Jesli chodzi o L4 w ciąży - wydaje mi sie ze hasło ze ciąża to nie choroba to juz nie do naszych czasów. Teraz gdy wokół tyle chemii, wszędzie, w powietrzu, jedzeniu, środkach czystości, ubraniach, no wszędzie, to ciąża to juz nie takie hop siup... Trzeba sie mocno postarać zeby w ogole zajść, a potem jeszcze utrzymać ciąże.
Ja ponieważ tez straciłam jedyna ciąże, to w kolejnej bede na L4 od pierwszego dnia.

Chyba najbardziej niebezpieczny jest stres:(

Eh...a ja siedzę i słucham opowieści porodowych mojej siostry ze mam brać cesarke ze jestem " jeb***ta " ze chce naturalnie itp itd... przykre to jest.
W ogóle ze mną nie rozmawia na temat dziecka ciazy itp i nagle jej się zebrało na zwierzenia, pocieszające i " jak masz urodzić to urodzi sz jak nie to nie trudno"
Masakra -.- udaje że mnie to nie rusza ale serce mi pęka. ....

Eh...a ja siedzę i słucham opowieści porodowych mojej siostry ze mam brać cesarke ze jestem " jeb***ta " ze chce naturalnie itp itd... przykre to jest.
W ogóle ze mną nie rozmawia na temat dziecka ciazy itp i nagle jej się zebrało na zwierzenia, pocieszające i " jak masz urodzić to urodzi sz jak nie to nie trudno"

Nie przejmuj się. Wiem, ze wolałbyś wsparcie od siostry, ale skoro tego nie potrafi to jednym uchem wpusc, drugim wypusc. Ludzie się nie zastanawiają, co paplaja... a boli, bo to jednak siostra. Trzymaj się mocno, pamiętaj jaki masz cel :)

Hej dziewczyny i za razem dobrej nocy życzę, zaglądałam do was od czasu do czasu więc jestem na bieżąco, do d..y dzisiaj byłam ,głowa trzeci dzień z rzędu boli,oczy jakieś jakby zaszkolne :( tylko nie od płaczu ;) ledwo się ogarnęłam :frown: zimno mi jakoś od dwóch dni normalnie jakby coś mnie brało :eek: tylko sama nie wiem co :rolleyes2: heh a jeszcze psiapsióła u mnie była i palnęła do mojego starszego synka ,że ma się przygotować bo mama w ciąży z siostrzyczką :-D powiedziała że oczy mam zaszklone i że po tym poznała u siebie że będzie mamą :szok: zobaczymy czy to jej się sprawdzi :biggrin2: ale nie powiem trochę podbudowała napięcie :D ściskam was wszystkie i trzymam &&&&& za testujące nie bawem i za te które teraz pilnie się przykładają do starań :rofl: Ania@ przykro mi :sad: to Ci wredota kuku zrobiła :no: buźka babeczki

reklama
A Ja?? :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Czasem mi aplikacja wariuje i mogłam coś przegapić, podaj dane
Nie przejmuj się, głupia jakaś.
Kiedyś myślałam że będę chciała cesarke, ale potem zaczęłam czytać co i jak i do końca ciazy trzymałam kciuki żebym nie musiała mieć cesarki. Ja dziękuję za leżenie tydzień z dziurą przez wszystkie powloki i nawet dzieckiem nie można się zająć. Tylko w ostateczności, jeśli naprawdę trzeba by było. Swój poród siłami natury ze znieczuleniem wspominam super.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry