reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziewczyny jak wy bierzecie clostilberyt? Ja musze od 5 do 9 dnia cyklu i pod język. A wy ?

Queen_b matko ale długo

Ania liczyłam na ciebie !może się jeszcze uda:)

A powiem wam że gdyby nie to ze zrobiłam 4 testy ciążowe i że dostałam okres pomyślałam że jestem w ciąży. Piersi mnie bolą i mam mdłości :/ te tabletki mnie wykończą :(

Ja biorę clo od 5 dc przez 5dni i normalnie połykam.
Nimiti - no długo ... umówiłam dzis swojego M na badanie na .... UWAGA ! - 11.11 ! I pozniej pewnie 2 tyg czekania co jest bez sensu bo oni musza nasienie zbadać w ciągu godziny od pobrania ... wiec co im zajmuje 2tyg pojęcia nie mam ! Jak pierwszy raz robiliśmy prywatnie w Pl to wyniki mieliśmy następnego dnia ... ale tu w uk to oni na wszystko czasu potrzebują.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Queen_b ja musze pod język dawać :/ bleeeeeh. Ale z tym nasieniem to jest śmieszne bo tak jak mówisz w pl wynik masz na drugi dzień. Ale UK nawet opiekę prenatalna ma beznadziejna bo cała ciążę o ile nic się nie dzieje prowadzi położna.

Queen_b ja musze pod język dawać :/ bleeeeeh. Ale z tym nasieniem to jest śmieszne bo tak jak mówisz w pl wynik masz na drugi dzień. Ale UK nawet opiekę prenatalna ma beznadziejna bo cała ciążę o ile nic się nie dzieje prowadzi położna.

Dokładnie. I o L4 od 12tyg do końca tez możesz zapomnieć jesli ciąża nie jest zagrożona i nie musisz leżeć do końca zeby ja donosić .. chociaż w sumie to dobre. Bo w koncu ciąża to nie choroba ... a znam przypadki pracujące w biurze, zachodzą w ciąże nawet jeszcze noe 12tydz i juz L4 i aż to końca ... w uk możesz iść dopiero od 28tyg i to ju ci macierzyńskie leci ... o monitoringu owulacji tez możesz zapomnieć ... dzis pytałam swoją GP dla jasności ;-) no i jeszcze pieniądze na macierzyńskim śmiech na sali no ale coz ;-( pozniej jest lepiej :p

Masakra naprawdę pod tym względem podoba mi się nasz system. Ja z synkiem byłam na L4 od dnia zobaczenia II kreski na teście. Teraz widzę że dobrze bo w drugiej ciąży chodziłam i jak się okazało nawet ze skurczami które zlekcewarzylam no i się stało co się stało.
Ale jedno masz dobre darmowe ivf :)

Masakra naprawdę pod tym względem podoba mi się nasz system. Ja z synkiem byłam na L4 od dnia zobaczenia II kreski na teście. Teraz widzę że dobrze bo w drugiej ciąży chodziłam i jak się okazało nawet ze skurczami które zlekcewarzylam no i się stało co się stało.
Ale jedno masz dobre darmowe ivf :)

No wiadomo, ze wszystko zależy od pracy jaka sie wykonuje, ale z tego co obserwuje znajome to wg mnie lekka przesada. Ale to moje zdanie ;-) fakt, ze plusem jest to ze ivf jest darmowe, tak samo jak badanie nasienia itp a czeka sie Max 4-5 tyg A nie kilka miesięcy jak w Pl. Także jakieś plusy sa ;-)

powiem wam ze ciaza ciazy nie równa i jednak powinny dziewczyny wszystkie sie oszczędzać. Ja tez mam pracę biurową i powiem wam ze są dni czasem nawet całe tygodnie kiedy wracam z pracy i nie mam już na nic siły psychicznie ugnebiona. A stres nie jest dobry dla nikogo. Jak ma być dobrze to bedzie, u mnie miało być bez plamien bez krwawień wzorowa ciaza i na raz sie popsuło wiec jestem zdania ze na kazda jedna trzeba chuchać i dmuchać. Po za tym ta przyszła mama po pracy jeszcze w domu musi wiekszosć swoich dotychczasowych obowiazków wykonac. I to dobrze jak mąż czy ktoś z członków rodziny jest w domu i pomoze, a co jak go nie ma ?

Hajmal masz rację. Ja byłam kozakiem przed ciążą że ja to będę do 8m chodzić a nawet dłużej i co i życie zweryfikowalo. Jak przyniosłam zaświadczenie o ciąży zabrali mi łapka i klucze i kazali iść na L4. W drugiej ciąży wręcz zmuszałam się do chodzenia do pracy i nawet jak ledwo szłam na dworzec bo tak bolało i straciłam ciążę. Teraz wiem że najważniejsze jest dziecko a nie praca.

Hajmal masz rację. Ja byłam kozakiem przed ciążą że ja to będę do 8m chodzić a nawet dłużej i co i życie zweryfikowalo. Jak przyniosłam zaświadczenie o ciąży zabrali mi łapka i klucze i kazali iść na L4. W drugiej ciąży wręcz zmuszałam się do chodzenia do pracy i nawet jak ledwo szłam na dworzec bo tak bolało i straciłam ciążę. Teraz wiem że najważniejsze jest dziecko a nie praca.

No w uk by to nie przeszło ... pracodawca ma tylko za zadanie ułatwić Ci prace jak tylko moze ... ale do 28tyg (przynamniej) musisz pracować i juz. Nie ma zmiłuj.

reklama
Niekoniecznie, ja w uk prowazilam drugą ciążę i l4 dostalam,, na zawołanie,, . Mówiłam tylko żeby ich nastraszyc - gp- ze pierwszą miałam zagrozona i of razu dawał i nie weryfikowal czy to prawda. Także polecam trochę nakłamac [emoji16]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry