reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

My tez święta w Polsce bo mieszkamy w Wielkiej Brytanii i juz odliczam dni!!!!! A co do staranek to właśnie zakupiłam 50 testów owu na przyszły cykl. Jak ich używać? Wie ktoś cos? :) słyszałam ze najlepiej popołudniu ale nie wiem czy to prawda?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Też czytałam, że nie powinno się robic owulacyjnych rano. Ja jak robiłam to tak w ciągu dnia.

reklama
My tez święta w Polsce bo mieszkamy w Wielkiej Brytanii i juz odliczam dni!!!!! A co do staranek to właśnie zakupiłam 50 testów owu na przyszły cykl. Jak ich używać? Wie ktoś cos? :) słyszałam ze najlepiej popołudniu ale nie wiem czy to prawda?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, popołudniu, bo z rannego moczu moze byc fałszywie pozytywny bo w nocy hormon sie zgromadził.
Rób o podobnej porze codziennie od ok 10-11dc - jesli masz 28-dniowe cykle. Pozytywny to teoretycznie ten kiedy kreska testowa jest równa albo mocniejsza od kontrolnej. Ale czasem takie gorszej jakości testy wcale do takiego poziomu natężenia nie docierają, albo możesz po prostu miec krotki pik hormonu LH akurat kilka godzin wczesniej i tej najmocniejszej krechy nie zobaczysz. Takze liczy sie to ze krechy ciemnieją i ta najciemniejszą (preferencyjnie taka sama jak kontrolna) to oznacza ze owu bedzie za 24-36h.

motylka tak,najlepiej robić po południu :)
Ja kiedyś ich używałam,tych testów owu,ale z racji,że nie jestem zbyt systematyczna ,długo nie porobiłam.:-) :) Niby działały tak jak miały działać,tzn. ciemna krecha,w sumie nawet ciemniejsza od testowej pokazywała owulację,ale później coś zaczęło świrować i te kreski pojawiały się jak chciały,więc się obraziłam i więcej ich nie zamówiłam.:-) :)

Ania no cóż zbieraj siły na Lipcówkę:)
Faktycznie wcześnie dostałaś skoro miałaś 26-28a teraz 24dc czy to pierwszy raz?myślę że warto gina odwiedzić

Ja wolne wzięłam gorączka 37,3katar ogólnie czuję się okropnie myślałam że przejdzie ,nabrałam już leków i wypoczywam 3dni obym w pon funkcjonowała już normalnie

Ania no cóż zbieraj siły na Lipcówkę:)
Faktycznie wcześnie dostałaś skoro miałaś 26-28a teraz 24dc czy to pierwszy raz?myślę że warto gina odwiedzić
W wakacje miałam okres co 26 dni. Ginekologa planuje odwiedzic po Nowym Roku, jeżeli nic się nie zadzieję. Do końca roku daję jeszcze szansę naturze.

reklama
W wakacje miałam okres co 26 dni. Ginekologa planuje odwiedzic po Nowym Roku, jeżeli nic się nie zadzieję. Do końca roku daję jeszcze szansę naturze.
To tak jak ja:-pja pójdę w lutym
Ale 24dc to wychodzi krótka faza lutealna ,no chyba że owulkę mialaś zaraz po @co moze byc przy krótkich cyklach

Do góry