reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Swoja drogą jakntam Bertha, Nessi, Megan itd? Nie nadrobiłam wszystkich stron po urlopie i nie wiem czy coś przeoczyłam może...

I mnie zarAz dni plodne... niby pozwolenie od lekarZy jest.... mąż się powoli przelamuje... Ale lykam desmoxan... i trochę się obawiam czy nie miało by to wpływu na ewentualną ciaze... ehhhh ; (

Czy któraś z was jest poza siwa z Niemczech????
Desmoxan jest kategorycznie zabroniony w ciąży aczkolwiek nie wiem jaki ma wpływ na te pierwsze tyg kiedy żyjemy jeszcze w nie świadomości.. Ja się dowiadywałam bo też przymierzałam do rzucania palenia ale przestraszyłam się opinii na ten temat wyczytanych w necie a po drugie 2 lata temu go brałam i musi być mocny bo się czułam jak na haju. Po wszystkich za i przeciw nawet plastry nie wchodziły w grę czasie starań i rzuciłam sama.

dżoł a masz może test owu?

Wiecie co Dziewczyny - najczęściej to jest tak, że jak się zajdzie w końcu w ciążę, to człowiek jest zaskoczony - nawet jak się stara. I ja dwa razy jak zaszłam, to akurat raz byłam w turnee po Francji - u Wujka i piłam wino, jadłam sery pleśniowe, krwistą polędwicę - generalnie chyba udało mi się zaliczyć wszystko czego nie można w ciąży. To samo z drugim synkiem - też była jakaś impreza z alkoholem - a dzieci urodziły się zdrowe.
Z tabletkami jest tak samo = one nie działają od razu - trzeba regularnie brać przez dłuższy okres czasu aby zaczęły działać - najlepszy przykład: kwas foliowy - zalecają brać 3 miesiące przed planowanym zajściem w ciążę aby jego poziom w organizmie wzrósł. Koncerny farmaceutyczne muszą robić bardzo drogie badania, aby móc zamieścić na ulotce że kobiety w ciąży mogą dane lekarstwo przyjmować. Łatwiej i taniej dla nich jest napisać, że są niewskazane w ciąży lub, że trzeba się poradzić lekarza. Ostatnio odkryłam wpis z tym radzeniem się na ulotce paracetamolu oraz nospy!!! Myślę, że nic złego się nie stało - jeśli się martwisz to porozmawiaj z lekarzem, bo po co się denerwować.
Ale ja sie nie martwie.. Planowalam druga ciaze i od poczatku wiem co moge jesc i pic. Mialas szczescie ze urodzily Ci sie zdrowe dzieci, ale przy pierwszej ciazy tez nie wiedzialam bo nie planowalam i byl okres wakacji i sie pilo. Tez sie nic nie stalo ale roznie to bywa.. Ja teraz bylam tego swiadoma.

reklama
A u mnie jutro test. Ale nie nastwiam się... Temp dziś spadła do 36.9 a przez kilka dni była po 37 a nawet 37.3. a jestem trochę przeziębiona więc może stąd temperatura wyższa. Tylko zastanawia mnie śluz, bo mam go sporo i jest taki lekko kremowy i ciągnący a raczej przed @ zawsze susza była... Jutro 43dc więc zobaczymy. Zrobię test a jak nie wyjdzie to znów z tydzień poczekam i się zobaczy. Ktoś jeszcze jutro testuje?
Ja tez mam kremowy sluz i test pozytywny;)

Do góry