reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Sylviia, chyba musisz poważnie porozmawiać z mężem, bo raczej więcej jego niechęci niż chęci posiadania dziecka. Może robi to tylko że względu na Ciebie, bo wie jak bardzo Ci zależy? To trudna sytuacja dla Ciebie, ale może on to robi trochę pod przymusem? Wydaje mi się, że ludzie powinni pragnąc tak samo dziecka. To jak z miłością - do miłości nikogo nie zmusisz :( . Przedstaw mu takie argumenty, które do niego trafią na tyle by sam tego chciał. To trudne, ale teraz też jest Tobie trudno samej o to walczyć.

reklama
  • Magda podziwiam Cię za walkę.Musimy z Ciebie brać przykład.To niesprawiedliwe ze niektóre kobiety muszą się tak starac długo a taka np.patologia zachodzi raz dwa.
  • bertha mi się już rozkrecila małpa.Kurde maj miał być nasz.Też mnie niedługo czekają rocznice-pod koniec września zobaczyłam rok temu II kreski,w październiku w połowie przestało bić serduszko ale o tym nie wiedziałam a 11 listopada wywolywali mi poronienie a 12 zabieg.Mam nadzieję ze do tego czasu zajdę bo będzie ciężko w te dni.W tym cyklu pracuje nad swoją podswiadomoscia.Będę sobie wmawiać ze ten cykl jest moj, jestem mega plodna.No i muszę coś wymyślić żeby zaiskrzylo między nami.Bo jakaś taka obojętna jestem na zaloty.No i chyba w staranka bede pić wino żeby mi nerwy puściły.

Hej dziewczyny. Normalnie mnie mój mąż wkurza dzisiaj. Ostatni raz przytulanki były w czwartek ,(w piątek był zmeczony) dzisiaj mam taką ochotę na seks jak nigdy, a ten do mnie ze nie bo lekarz powiedział że dopiero w poniedziałek. I niechce dać się namówić. Normalnie zła na niego jestem. :realmad: Miłego dnia wam życzę.
PRZYCIŚNIJ GNOJA [emoji6] U MNIE DZISIAJ NA OWU 2 KRESECZKI jak nigdy [emoji44] śluz jest też więc JEDZIEMY Z TYM KOKSEM [emoji6]
1473016749718.jpg

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1473016749718.jpg
    1473016749718.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 216
Komplet z eksperymentu "testy owu a ciąża" z tego cyklu. Cykl bez ciąży. Testy owu od 8dpo do 13dpo (bez 12dpo)

Załączniki

• FullSizeRender.jpg
    FullSizeRender.jpg
    371,4 KB · Wyświetleń: 74
:(
U mnie juz puka do drzwi. Na razie zabarwiony śluz, ale założyłam podpaske na noc zeby mnie nie zalało niespodziewanie w nocy lub nad ranem.

Nie kumam działania tego fenomenu. Ja myśle o tym cały czas, to prawda, ale raczej nakrecam sie pozytywnie, wiec dlaczego to ma blokować. Zreszta, wyluzowalam na wakacje, nic, przed pierwsza (ta poroniona) ciąża na luzie - po prostu sie nie zabezpieczaliśmy i dopiero po 1,5 roku zaskoczyło. Takze ja w to wyluzowywanie niespecjalnie wierze. Po prostu jednemu uda sie w 1cs a innemu tak samo zdrowemu po 2 lub 4 latach... I pewnie za jakies 100 lat medycyna dojdzie do tego o co w tym chodzi...
A teraz musimy po prostu czekać. Doopa i tyle.
Ale dziewczyny, dalej sie starajcie, bo do rekordu majowego jeszcze nam brakuje kilka dziewczyn!! :)
Ja rozmawiałam ostatnio o tym z koleżanka która jest psychologiem. I ona mi to tłumacz tak, że jak ciągle o tym myślimy, co miesiąc testujemy, mierzymy temperaturę i kochamy się z zegarkiem w ręku, a nie dla przyjemności, czy chęci pogłębienia więzi to tak jak byśmy oszukuwali swój organizm. Wtedy nas mózg się blokuje bo zaprzeczamy naturze. Ona tak mi to tłumaczyła. Choć ja jestem zdania że bardziej pomagamy jej niż przeszkadzamy. W końcu szczęściu trzeba pomóc.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry