reklama
Maa 5 tygodni, dajemy mu ok 110 ml,A ile ml mleka dajesz na raz? I ile tyg ma już Twój Synek?
Z tym przepajaniem robimy tak jak Ty :-) też sie orientuje, że to nie mleko i nie chce, ale czasem jak chce mu się pić to ciągnie.
Plus konsultowałam się z pediatrą, że jeśli ładnie robi kupkę to nie ma konieczności przepajać, ale jak jest problem z wypróżnianiem to tak.
M_Lena
Fanka BB :)
No to nasza Milenka też zjada podobnie już. Dziś skończy 4 tygodnieMaa 5 tygodni, dajemy mu ok 110 ml,
Z tym przepajaniem robimy tak jak Ty :-) też sie orientuje, że to nie mleko i nie chce, ale czasem jak chce mu się pić to ciągnie.
Plus konsultowałam się z pediatrą, że jeśli ładnie robi kupkę to nie ma konieczności przepajać, ale jak jest problem z wypróżnianiem to tak.
W szpitalu i położna mówili żeby malucha kłaść na brzuszku. Tylko trzeba pilnować
żeby się nie przydusiło. Ja kładę i nawet to lubi.
żeby się nie przydusiło. Ja kładę i nawet to lubi.
Pytanko do wszystkich: kładziecie swoje Maleństwa na brzuszku?
martoosia04
Ja nie podaję wody małej. Nie widzę takiej potrzeby skoro jest na piersi tylko.
Ja też nie podaję. To chyba tylko przy mm...Ja nie podaję wody małej. Nie widzę takiej potrzeby skoro jest na piersi tylko.
Tak,Ja też nie podaję. To chyba tylko przy mm...
Przy piersi nie trzeba przepajać wodą :-)
Codziennie kładę małą na brzuszku. Na początku tego nie lubiła, teraz już tylko trochę marudzi ale już ładnie podnosi głowę i dobrze się podpiera. Zdarzyło jej się nawet zasnąć Najbardziej lubi noszenie na ramieniu wysoko i w tej pozycji też ćwiczy głowę i się rozglądaPytanko do wszystkich: kładziecie swoje Maleństwa na brzuszku?
M_Lena
Bo ja jeszcze nie kładłam na brzuszku. Poza tym mała ma jeszcze ten plastik przy kikucie od pępuszka, bo jeszcze jej nie odpadl i myślę, że to może ją uwierać.Codziennie kładę małą na brzuszku. Na początku tego nie lubiła, teraz już tylko trochę marudzi ale już ładnie podnosi głowę i dobrze się podpiera. Zdarzyło jej się nawet zasnąć Najbardziej lubi noszenie na ramieniu wysoko i w tej pozycji też ćwiczy głowę i się rozgląda
Na ramieniu jak najbardziej - ładnie umie już utrzymać główkę i też się rozgląda
reklama
Smerfetka.95
Zaciekawiona BB
Od niedzieli w koncu jestesmy w domku
Po lekkich komplikacjach ...
Po lekkich komplikacjach ...