reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Teraz sprawdzałam i spadło 119/68
Może to jednorazowe, ale zauważyłam, że cukier wieczorami i nocą jest wysoki w okolicach 140.
Coś się chyba chrzani. 🙄
Mierzycie sobie codziennie ciśnienie? Bo ja w sumie tylko u lekarza ale zawsze jest idealne i dobrze się czuje. Może powinnam też zacząć?

reklama
Mierzycie sobie codziennie ciśnienie? Bo ja w sumie tylko u lekarza ale zawsze jest idealne i dobrze się czuje. Może powinnam też zacząć?
Ja nie, myślę że jak nie ma przesłanek to nie ma po co zawracać sobie tym głowy. Na pewno poczujesz jakby coś się działo 😅 jakby któregoś razu na wizycie Ci wyszło wyższe to można zacząć kontrolować. Ale tak to bez sensu. Bo jeszcze się trafi że raz Ci na chwilę podskoczy i zaraz zaczniesz się nakręcać a wtedy to już na pewno nie spadnie 😅

Ja mierze ale dlatego że zaczęło mi skakać wiec musze kontrolować. Wcześniej w sumie też mierzylam tylko rzadziej bo jak byłam u lekarza to potrafiłam mieć nawet powyżej 150 a na co dzień było w normie. Dodatkowo teraz puchną mi nogi - boję się stanu przedrzucawkowego więc wolę kontrolować ciśnienie

Teraz sprawdzałam i spadło 119/68
Może to jednorazowe, ale zauważyłam, że cukier wieczorami i nocą jest wysoki w okolicach 140.
Coś się chyba chrzani. 🙄
Mierz 4 razy dziennie i najlepiej sobie notuj. Ja mam zle doświadczenia z ciśnieniem z ciazy, która straciłam, ale u mnie to były duzo wyższe wartości.
Co do cukru, moze cos zjadłaś nietypowego? Ja np. dzisiaj wjechałam paprykarz i wywaliło mi w kosmos ten cukier, aż dzieciak ospany bo przed jedzeniem cos tam sobie tupał, a teraz chyba spi. Jeśli cisnienie będzie Ci się utrzymywało powyżej 140 to lepiej zgłoś się do lekarza prowadzącego.

Ktg podłączają przed podaniem zzo i to na ok godzinę dlatego ostatnio nie zdążyło u mnie zadziałać bo przez tą godzinę mocno poszło rozwarcie. Jak jest wszystko ok to podają znieczulenie a ktg podłączają. Przynajmniej ja tak miałam dwa razy

U mnie podłączyli na 30 minut i to było o 30 minut za długo xD

Do góry