reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Dziewczyny czy wasze dzieci też kopią trochę mniej ? W sensie,że bardziej czuje teraz wiercenie się i takie delikatniejsze ruchy, przekręcanie się niż kopnięcia, niewiem czy mam się stresować czy na spokojnie mały ma mniej miejsca stąd inne ruchy niż wcześniej ?
Ja mam podobnie.

reklama
Ja mam podobnie.
Ja tak miałam od 35 tygodnia gdzieś. Poszłam na ktg i na usg i wszystko jest w normie, więc to pewnie po prostu tak jest. Ja 37 i czuję bardziej takie drżenia i przesunięcia, na kopniaki nie ma już miejsca.

Kolejne pytanko do tych, dla których to nie jest pierwszy raz ;) jak to jest z tym czopem. Będę wiedzieć, że odchodzi czy niekoniecznie? Jak będzie w nim krew to panikować czy na spokojnie?

A mnie od wczoraj dodatkowo jak chodzę pobolewa w dole brzucha. Jak go sobie troche przytrzymam rękoma to jest lepiej. Też coś takiego macie?

Ja tak miałam od 35 tygodnia gdzieś. Poszłam na ktg i na usg i wszystko jest w normie, więc to pewnie po prostu tak jest. Ja 37 i czuję bardziej takie drżenia i przesunięcia, na kopniaki nie ma już miejsca.

Kolejne pytanko do tych, dla których to nie jest pierwszy raz ;) jak to jest z tym czopem. Będę wiedzieć, że odchodzi czy niekoniecznie? Jak będzie w nim krew to panikować czy na spokojnie?
Z czopem to bardzo indywidualna sprawa. Mi odszedł razem z wodami. Taki śluz lekko podbarwiony krwią A że wody były czyste to nie panikowalam :-). Wiem że niektórym dziewczynom odchodzi przez pewien czas po troszku i to nie oznacza jeszcze porodu. A u niektórych odchodzi na porodowce.....

A mnie od wczoraj dodatkowo jak chodzę pobolewa w dole brzucha. Jak go sobie troche przytrzymam rękoma to jest lepiej. Też coś takiego macie?
Ja tak mam. W dodatku ucisk na nerw w prawym udzie bo czasem jak idę jak zaboli to noga bezwladna :-(. Z pierwszą córcia też tak miałam ale przed porodem A teraz to raczej oznak zbliżającego porodu brak.

Czopa nie pomylisz z niczym innym. U mnie to był taki zielonkawy glut jak z nosa z lekkim krwistym podbarwieniem.
Odszedł na 24h przed porodem.

Jeju jeju, to czekanie staje się naprawdę trudne. Mam bardzo bolesne przepowiadające, ale pozatym nic nie widać. Cała ciążę miałam non stop skurcze, a jak termin blisko to ledwie kilka na dzień! Mamy już wszystko gotowe... Przewijak leży, prześcieradło, kosmetyki poukładane, wanienka wyjęta i codzienne czekanie... Jakiś taki niezbyt duży mam ten brzuch jak na 9 miesiąc. Dzisiaj skończone 37! Poleciało powiem Wam. Do połowy się dlużyło, a potem jak z procy :)

Załączniki

• IMG_20190708_105110.jpg
    IMG_20190708_105110.jpg
    855,5 KB · Wyświetleń: 111
Czyli masz termin na 1.08 :-). To podejrzewam że urodzisz szybciej niż ja. U mnie nawet przepowiadajacych nie ma :-)
Jeju jeju, to czekanie staje się naprawdę trudne. Mam bardzo bolesne przepowiadające, ale pozatym nic nie widać. Cała ciążę miałam non stop skurcze, a jak termin blisko to ledwie kilka na dzień! Mamy już wszystko gotowe... Przewijak leży, prześcieradło, kosmetyki poukładane, wanienka wyjęta i codzienne czekanie... Jakiś taki niezbyt duży mam ten brzuch jak na 9 miesiąc. Dzisiaj skończone 37! Poleciało powiem Wam. Do połowy się dlużyło, a potem jak z procy :)

reklama
Tak, 01.08 :) powiedziałabym ciesz się, ale w sumie nie wiem :p sprawiają, że siedzę jak na szpilkach ;)
U mnie niby termin na 31.07 ale żadnych oznak że coś będzie wcześniej:-). A że mdłości mam takie jak w 1 trymestrze to chyba chciałabym żeby coś wcześniej się zaczęło:-).
Do 18.07 chciałabym jeszcze pochodzić w ciąży A potem mogę rodzić jak mała będzie chciała wyjść :-)

Do góry