reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja miałam w pomiarze przy usg 4,2cm ale moja doktor od początku wpisuje w książeczkę 3cm. Pytałam i mówiła, że jest dobrze i żeby się nie martwić.
Muszę zwrócić na to uwagę przy kolejnym badaniu w takim razie. Teraz już jestem na l4 wiec głównie to siedzę w domu. Najwyżej sobie przełożę o tydzień wcześniej jeśli jakieś obiady wystąpią.

reklama
Mam pytanie dziewczyny jaką miałyście długość szyjki w 24 tc ? Bo u mnie u jednego lekarza wychodzi 3 cm a jak miałam pomiar w poradni to 4 cm i nie wiem czy taka różnica w pomiarach jest ok.
Spokojnie, nie wiem ile ma teraz, ale na polowkowych miałam 2,9 cm i lekarz powiedział, że jest ok. Najważniejsze, że jest zamknięta

U mnie lakarz też na ostatniej wizycie (26 tc)wymierzył szyjkę na 4,7 cm :)
Tera się zaczynam obawiać żeby moja się nie skracała ale jest zamknięta i twarda. Staram się dużo odpoczywać i zobaczymy jaka będzie na następnej wizycie. Wystraszyłam się żeby się nie skończyło leżeniem bo to dodatkowy stres.

Mam do was takie inne pytanie. Kiedyś jak wkładałam palec w moja pochwę to na długości palca czułam swoją szyję. A dzisiaj z ciekawości włożyłam i po szyjce ani śladu. To jest normalne że ona się unosi czy tak mi się skróciła?

reklama
Do góry