reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Od początku każdy mi mówi ze dziewczynka a bo to brzuch wysoko a bo to cienie pod oczami i sama byłam już przekonana ze to będzie dziewczynka i dopiero na tym badaniu coś dostrzegłam , ale nie wiadomo czy to to hehe. Chciałabym mieć na tyle cierpliwości żeby wytrzymać do porodu bez znajomosci płci , ale po prostu najbardziej denerwuje mnie to ze każdy gapi mi się na brzuch i twarz , mam tylko ochotę powiedzieć kto tam sobie mieszka i zakończyć te bzdurne przypuszczenia
Nie martw się, ja też tak miałam, pewniak, że dziewucha :) a tu chłopak. Koniecznie daj znać za tydzień

reklama
Cześć dziewczyny ,
Jestem tu zupełnie nowa , termin mam na 12.08 , obecnie 20 tc, jestem już po badaniu połówkowym i wszystko ok z maluszkiem , ale mój partner nie chce znać płci dziecka , do tej pory ja tez nie chciałam , ale jestem coraz bardziej ciekawa a druga wizytę mam za tydzień , czy na podstawie zdjęć coś podejrzewacie ? :) z góry dziękuje za odpowiedz
Też tam coś widzę między nogami, co sugerowałoby mężczyznę ;)

Cześć dziewczyny ,
Jestem tu zupełnie nowa , termin mam na 12.08 , obecnie 20 tc, jestem już po badaniu połówkowym i wszystko ok z maluszkiem , ale mój partner nie chce znać płci dziecka , do tej pory ja tez nie chciałam , ale jestem coraz bardziej ciekawa a druga wizytę mam za tydzień , czy na podstawie zdjęć coś podejrzewacie ? :) z góry dziękuje za odpowiedz
Również obstawiam chłopca ;)

Tematy o Teściach bardzo ciekawe i dające do myślenia ;) Pamiętajmy jednak, że my kiedyś też nimi będziemy ;)
A tak wracając do ciąży - czy Wasi ginekolodzy też proponowali Wam szczepionkę przeciw krztuścowi? Wykonuje ją się w 3 trymestrze. Moja mi ostatnio o tym wspomniała.

Tematy o Teściach bardzo ciekawe i dające do myślenia ;) Pamiętajmy jednak, że my kiedyś też nimi będziemy ;)
A tak wracając do ciąży - czy Wasi ginekolodzy też proponowali Wam szczepionkę przeciw krztuścowi? Wykonuje ją się w 3 trymestrze. Moja mi ostatnio o tym wspomniała.
Nie, nawet nie wspominała nigdy że ciężarne się szczepi. Ale i tak bym nie przyjęła żadnego szczepienia.

Nie, nawet nie wspominała nigdy że ciężarne się szczepi. Ale i tak bym nie przyjęła żadnego szczepienia.

Ciezarnym zaleca się szczepienie przeciwko grypie, jeśli ciąża przypada na okres jesienno - zimowy. O szczepieniu przeciwko krztuscowi w trzecim trymestrze też słyszałam, że jest zalecane. Osobiście - prędzej zaszczepilabym się na grypę :)

Ja na pewno zaszczepię się przeciwko krztuścowi. Większość krajów europejskich ma to w swoich standardowych zaleceniach dla kobiet w ciąży już od dawna, dodatkowo nie wykazano żadnego negatywnego wpływu takiej szczepionki na płód ani na kobietę w ciąży. Malutkie dzieci mogą być szczepione przeciwko krztuścowi dopiero po 6 tygodniu, a nie jesteśmy w stanie zagwarantować, że w ciągu tych 6 tygodni nie będą miały kontaktu z osobą niezaszczepioną :(

Świetny temat poruszyłaś! :) Ja ostatnio teściową przeganiałam od swojego brzucha, uważam, że to mój brzuch, część mnie i z jakiej racji ona ma mnie dotykać... Już bez przesady. Tylko ja za swoją teściową nie bardzo przepadam... Mimo to myślę, że sympatia nie ma znaczenia, bo co to za dziwny zwyczaj dotykania ciężarnych... Ja jestem zdecydowanie na nie :)
Ja też uważam, że mój brzuch to moje ciało i może go dotykać bez uprzedzenia mąż i dzieci a wszyscy inni po wcześniejszym uprzedzeniu/ zapytaniu.

Cześć dziewczyny!
Dołączam do forum, jestem obecnie w 19 tyg pierwszej ciąży, mam 26 lat. W brzuszku synek Mikołaj, mieszkamy w Inowrocławiu :-) :)
Niestety nasza ciąża od początku trudna. Najpierw okropne mdłości, szpital. Potem rwa kulszowa i złe wyniki badań prenatalnych nt 4 mm. Amniopuncja, kolejny raz pobyt w szpitalu i leki na podtrzymanie ze względy na skurcze po zabiegu. Teraz leżymy i czekamy na wyniki w wielkim strachu - od 11.03. Do tego nystatyna od początku ciąży na wieczną infekcję.
Synek już się kręci, z piersi wycieka siara, jutro wizyta u lekarza, czy to już będzie usg połówkowe (18+2)??? To tak w skrócie co u nas
Gratuluję Wam wszystkim, kochane! Czytałam trochę początkowych stron, trochę środka i końcówkę Ja też nienawidzę jak teściowa dotyka brzucha, brrrr, okropienstwo!:errr::no:
Witaj i rozgość się. :) dobrze że już wychodzicie na prostą. Mam nadzieję, że uspokajający wynik dostaniecie już na dniach:)

reklama
Cześć dziewczyny ,
Witaj, dobrze że jesteś. :) ja powiedziałabym że nosisz synka.. co myślicie?

Do góry