reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ale żeście popisały. :D Ja nie mam się niestety czym chwalić, wizyta dopiero 1 kwietnia. Pewnie później dopiero połówkowe (stresują mnie...). Na razie muszę gdzieś wcisnąć wyjazd na pobranie krwi i badanie moczu. Czy tylko mnie tak bardzo to irytuje? Powoli zaczynamy rozglądać się za wyprawką. Obiecałam sobie, że nie nakupię tony śpioszków, bo przecież dziecko wyrasta w mig... Ale jak tu się zdecydować skoro tyle pięknych ubranek! [emoji23]

reklama
Ale żeście popisały. :D Ja nie mam się niestety czym chwalić, wizyta dopiero 1 kwietnia. Pewnie później dopiero połówkowe (stresują mnie...). Na razie muszę gdzieś wcisnąć wyjazd na pobranie krwi i badanie moczu. Czy tylko mnie tak bardzo to irytuje? Powoli zaczynamy rozglądać się za wyprawką. Obiecałam sobie, że nie nakupię tony śpioszków, bo przecież dziecko wyrasta w mig... Ale jak tu się zdecydować skoro tyle pięknych ubranek! [emoji23]
Dla mnie wyjście na badania to jedyna rozrywka prawie :-D hahaha :-D z tymi próbkami moczu to gorzej bo weź wytrzymaj do rana :p

Ale wolę tak niż jak bym nic nie miała robione bo chociaż wiem czy wszystko ok, czy coś się dzieje i trzeba reagowac ;-)

Cześć dziewczyny wybaczcie, mam trochę zaległości tutaj pewnie juz tego nie nadrobię ale niestety obowiązki pochłonęly mój czas. U nas prawie dobrze, jedynie zmartwiło mnie lekko to że lekarz stwierdził u nas anemię. Macie jakieś porady by nadrobić to żelazo, wiadomo oprócz tabletek i diety bogatej w żelazo ? A takżee jesteśmy po połówkowym, wszystko dobrze maluszek u nas rośnie powoli, jedynie lekarz mówił że jest mały trochę mało waży 270g a mamy 19+3 czy to przez tą anemię? ;/

Dziewczyny czy któraś z Was też odczuwa czasem bóle w krzyżu ? Jestem w połowie 19 tygodnia i dopadły mnie już kilka razy bóle w dole pleców ale może to dlatego że się wszystko rozciąga ?

A w jakich miejscach czujecie ruchy maleństw? Ja na samym dole podbrzusza, bardzo nisko, ale jestem już pewna, że to TO :)
Co do imienia... Zastanawiamy się nad Robertem, mężowi się bardzo podoba, ja do końca przekonana nie jestem... Może jeszcze zmienię zdanie ;) Z jednej strony chciałabym Jakuba, bo to imię zawsze mi się podobało i ma fajne formy, ale teraz tyle tych Jakubów...

A w jakich miejscach czujecie ruchy maleństw? Ja na samym dole podbrzusza, bardzo nisko, ale jestem już pewna, że to TO :)
Co do imienia... Zastanawiamy się nad Robertem, mężowi się bardzo podoba, ja do końca przekonana nie jestem... Może jeszcze zmienię zdanie ;) Z jednej strony chciałabym Jakuba, bo to imię zawsze mi się podobało i ma fajne formy, ale teraz tyle tych Jakubów...

Ja od tygodnia czuje ruchy dziecka ale od 2 dni daje mi już popalić hehe bardzo często kopie i mnie zaczepia ;) również najczęściej czuje je dość nisko, w podbrzuszu ;)

Dziewczyny czy któraś z Was też odczuwa czasem bóle w krzyżu ? Jestem w połowie 19 tygodnia i dopadły mnie już kilka razy bóle w dole pleców ale może to dlatego że się wszystko rozciąga ?
Mnie najbardziej boli jak próbuję leżeć na plecach albo po sprzątaniu mieszkania lub myciu naczyń. Leżeć na plecach nawet minuty nie mogę bo potem ciężko mi się z bólu na bok przekręcić, a w pierwszej ciąży było tak samo. :/
Nisko właśnie w podbrzuszu. Ale w różnych miejscach, zależnie chyba gdzie się wypycha/przekręca. Przedwczoraj to mi tak fikołki dzidzia robiła prawdopodobnie bo co chwilę bolało i pukało od środka. :D

reklama
@anecka Dla mnie nie, żadna to rozrywka, a i nie dostaje nic od małża w nagrodę. [emoji23] Ja to mam rozrywek... Muszę ugotować papugom jedzenie, bo moje dwie samice zostały przyszywanymi matkami, pies też sam sobie jeść nie zrobi i się nie wyprowadzi, dom się nie posprząta.

Co do wyboru imienia dla dziecka. Myśmy mieli nie lada wyzwanie. Gdyby córka była synem, to bez problemu. [emoji1787] Mamy dość zróżnicowane preferencje imion dla dziewczynek. I wyglądało to tak: to, co nam obojgu się podobało zostało już wykorzystane w najbliższej rodzinie; to, co mi absolutnie było nie do zaakceptowania przez małża i na odwrót. Więc stwierdziliśmy, że wyjdziemy poza ramy i stanęło na Abigail. Oboje od razu poczuliśmy, że to jest to! :)

Denerwuje mnie to, że w aplikacji BabyBoom nie mogę cytować więcej, niż jednego posta, a na stronie też coś mi nie działa i nie pamiętam już, co miałam napisać. [emoji23]

Do góry