reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
No właśnie miałam Was spytać czy na te prenatalne wchodzicie do gabinetu z chłopami? Nie wiem jak się zachować, bo jadę do lekarza, którego nie znam i nie wiem jakie zwyczaje tam panują. Żeby nie patrzył krzywo, jak się razem wpakujemy.
U mojego gina, mąż czeka na zewnątrz i lekarz go woła, kiedy ja już jestem gotowa przy aparaturze i oglądamy razem. Później zostaje już ze mną do końca.
Z partnerem, z mamą. Tyle że u moja ginekolog ma swoje biurko gdzie siadamy i najpierw wszystko omawiamy a obok ma pokój z zasuwanymi drzwiami gdzie ma wszystkie sprzęty, fotel, usg itp. więc osoba towarzysząca w razie badania może sobie przy biureczku siedzieć i czekać. ;)

A tu moje, płeć nieznana
Wszystko super :D Usg trwało 20 minut, dziecko się tak ruszało, że ciężko było zmierzyć przezierność.

Załączniki

• B52148C2-D16B-4BA8-8097-11A837049AE4.jpeg
    B52148C2-D16B-4BA8-8097-11A837049AE4.jpeg
    918,7 KB · Wyświetleń: 125
Ostatnia edycja:
No właśnie miałam Was spytać czy na te prenatalne wchodzicie do gabinetu z chłopami? Nie wiem jak się zachować, bo jadę do lekarza, którego nie znam i nie wiem jakie zwyczaje tam panują. Żeby nie patrzył krzywo, jak się razem wpakujemy.
U mojego gina, mąż czeka na zewnątrz i lekarz go woła, kiedy ja już jestem gotowa przy aparaturze i oglądamy razem. Później zostaje już ze mną do końca.
Ja od początku wchodziłam z tztem. Za pierwszym razem kazał mi iść od łazienki rozebrać się i nałożyć taka spódniczke i robił badanie dopochwowo a już od drugiej wizyty wszystko w tym samym pomieszczeniu tylko pani podnosi bluzkę i wsadza mi takie ręczniki za spodnie i smaruje a mężowi każe usiąść bliżej żeby wszystko dokładnie widział :) także koniecznie z mężem a co! :) jakby co to i tak wszystko już widział robiąc dzidzie :p

Dziewczynki codziennie Was nadrabiam ale nie mam kiedy pisać. Cieszę się, że u tych które już po badaniach jest ok i trzymam kciuki za następne. Ja dopiero 15 lutego... I glupia już schizuje że piątek zły początek, walnieta jestem. Wyczailam tylko że tam gdzie jadę na NFZ na prenatalne za 30 zł można mieć CD z usg. Strasznie żałuję że z pierwszej ciąży nie zrobił mi lekarz takiego nagrania... tzn najpierw twierdził że mu się zapisało i mi wyśle mailem a potem się okazało że lipa. Wściekłam się niemilosiernie

Usuwałyście może pieprzyki w ciąży? Chcę usunąć jednego na dole pleców, bo zaczął się uwypuklać, zastanawiam się czy poczekać do końca ciąży, czy może lepiej teraz? :)

reklama
Do góry