reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Jestem z Ukrainy, od 2017 mieszkam w Krakowie. Mam syna 11 lat. Cztery lata temu miałam poronienie na 7 tygodniu. W grudniu jeden lekarz zdiagnozował u mnie osteoporozę i drugi endometriozę, ale okazało się, że tego nie mam a jestem w ciąży. Po skierowaniu robiłam densytometrie nie wiedząc, że już jest w ciąży (3-4 tygodni). Teraz bardzo się o to martwię dlatego bardzo czekam na pierwsze badanie prenatalne , aby upewnić się, że wszystko jest w porządku.

Ostatnia edycja:
reklama
Również będę robiła test NIPT ale jeszcze nie zdecydowałam który najlepszy (Hormony, Sanco i t.p.) Może mi powiedzieci który zrobić?

Ja musialam przekladac ptenatalne, bo umowili mnie wlasnie na 13+1( czylj 14 tydz) i moj lekarz powiedzial ,ze to juz za pozno moze być. Wiec przelozylam i bede w 12+3.
Tak bo jak dziecko z usg wychodzi jakby starsze to może być za późno. Dlatego brać pod uwagę trzeba ta datę z usg tez

A z ciekawości weszłam w neta to też brak jakiś informacji konkretnych :/ w sumie w jednej tabeli to moje 1,2 czy 1,3 też nie wypadło najlepiej bo tam akurat było, że najlepiej poniżej 1, ale nie znam się więc nie nakręcam się bez sensu
@paulina1994 to bardzo dobry wynik. Moi chłopcy mieli 1,4 i 1,9 i było wszystko w normie. Zupełnie 0 tematu nawet więc spokojnie :)

Dzien dobry dziewczynki!
Marzycielko super imiona naprawde bardzo mi sie podobaja. Wszystkie 3 super!
Paulina94 jak ja Cie dziewczyno rozumiem. Ja i nutella tez mamy staly zwiazek, aczkolwiek juz pare lat temu odstawilam ja na bok. Ale w domu jest w razie W i to kilogramowy sloik.... Niby okazyjnie do nalesnika czy gofra z bita smietana. Ale co ten krem ze mna robi to sie w pale nie miesci. Bomba na bombie ogromne bolace pryszcze nie do wyduszenia utrzymujace sie kilka dni. Bardzo niezdrowy jest ten krem i chyba jego produkcja przyczynia sie do wymierania populacji orangutanow
Kurcze nie jestem pewna oreo czy nutlla...

reklama
Umieram dziś na zgagę!
emoji24.png
[/QUOTE
Zawsze mówili że jak kobieta w ciąży ma zgagę to znaczy że dla dziecka wlo
Dziewczyny dzisiaj mi sie snilo ze urodzilam sliczna zdrowa dziewuszke sama z polozna bez strasznych boli i szycia
Zazdroszczę :) Mi się śniło że dostałam okresu :/ W nocy mocno dokucza mi kręgosłup i jakieś dziwne sny :(

Do góry