reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Mi wczoraj lekarz kazał zrobic betę i pappa w 10 tygodniu i USG w 12 tygodniu. A po zapisaniu się w grafik w przychodni wyszło że między beta a USG mam 4 dni różnicy [emoji848] ale cóż, postanowiłam zaufać kobiecie która mnie zapisywała.

Tak, ja mam termin na sam początek sierpnia więc prenatalne już można robić.
Ja też mam na początku sierpnia ale mam 10t +2 d i jutro mam drugą wizytę i dopiero będę jutro się umawiac na prenatalne także zobaczymy na kiedy :)

Jeśli chodzi o stolec to właśnie po zelazie jest taka barwa a Ty z tego co wymienialas nie przyjmujesz go. A może coś jadłas co tak zabarwia? Nie wiem może jakieś buraki czy co? I może barwa się zmienila?

Ja też mam na początku sierpnia ale mam 10t +2 d i jutro mam drugą wizytę i dopiero będę jutro się umawiac na prenatalne także zobaczymy na kiedy :)

Jeśli chodzi o stolec to właśnie po zelazie jest taka barwa a Ty z tego co wymienialas nie przyjmujesz go. A może coś jadłas co tak zabarwia? Nie wiem może jakieś buraki czy co? I może barwa się zmienila?
No wlasnie ta barwe mam w zasadzie od kiedy zazywam witaminy pregana, a one w skladzie maja żelazo.

Dziewczyny biorę teraz Prenatal Uno jest on do 12 tc dziś mamy 10+0 tc i mam dwie tabletki a DUO jest od 13 tc i nie wiem czy kupić jeszcze Uno i brać po prostu do 14 czy wcześniej zacząć Duo czy to bez różnicy ;)?

Lux... czuje sie identycznie. Mam poprosti dosc. Oczywiscie w ciagu dnia mam pozytywne i dobre momenty, jak np ten wlasnie teraz, zjadlam kanapke z nutella ( po ktora wczoraj specjalnie wyslalam meza do sklepu) , ale juz zaczyna mi rosnac gula:( czasami powstrzymuje te wymioty, ale nie wiem czy to dobrze czy zle. ) glowa mnie bolala 3 dni . Dzis troche lepjej. Ale chyba zatrzymujr wode, bo mam tak ciezko w stopach.
Ooo, mi tez wchodzi chleb z nutella, slodko, za slodko, ale jem...mnie mdli najbardziej jak wstane, mam wrazenie,ze mdlilo mnie juz w nocy i rano po prostu sie z tym budze

No prenatalne od 11 tygodnia więc jak dostaniesz skierowanie to od razu się zapisuj bo w niektórych miejscach krucho z terminami.

reklama
Część Mamusie. Ja również dawno nie zaglądałam, ale zaległości nadrobione. Widzę, że sporo dobrych wieści, ale są też i złe niestety [emoji853]
Co do porodu ( to moja pierwsza ciąża) też chciałabym sn a najchętniej w wannie.
Ale obawiam się, że rzeczywistość będzie bardziej okrutna [emoji39]
Bardzo bym chciała żeby mój M był przy porodzie, ale jak na razie zapiera się rękami i nogami. Zazdroszczę niektórym Wam, że wasi " tatusiowie" będą przy Was do końca. Wiadomo, że jak nie będzie chciał, to go nie zmuszę. Nie wiem czego on się tak boi, przecież to nie on będzie wyciągał [emoji23].
Tak naprawdę to nie bólu się boje przy porodzie, tylko tego że nie będzie go przy mnie. Nie wiem jak go przekonać...
On musi sam chciec, nie zmuszaj go i nie naciskaj :)

Do góry