reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Mamy 1,01 cm :) O prawie tydzień do tyłu w stosunku do OM, ale mamy się dobrze i wg gin nadrobimy. Słuchaliśmy serduszka. Pięknie puka. Aaaa, no i torbiel na mniej niż 4 cm (10 dni temu miała 6 cm), więc jestem spokojniejsza.

P.S. Zmieniłam ginekologa - ta jest dużo bardziej komunikatywna, empatyczna i taka pro-ludzka.
Rano zjadłam ostatnią tab Duphastonu i chyba dobrze, że zapisałam się na wizytę, bo dostałam receptę na kolejne opakowanie. Była zdziwiona, że poprzednia gin kazała odstawić. Poza tym założyła kartę ciąży i kazała zapisać się na prenatalne. A Wy się już zapisałyście?
Kolejna wizyta 28.01.

Załączniki

• IMG_20181231_220452.jpg
    IMG_20181231_220452.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 99
reklama
Mamy 1,01 cm :) O prawie tydzień do tyłu w stosunku do OM, ale mamy się dobrze i wg gin nadrobimy. Słuchaliśmy serduszka. Pięknie puka. Aaaa, no i torbiel na mniej niż 4 cm (10 dni temu miała 6 cm), więc jestem spokojniejsza.

P.S. Zmieniłam ginekologa - ta jest dużo bardziej komunikatywna, empatyczna i taka pro-ludzka.
Rano zjadłam ostatnią tab Duphastonu i chyba dobrze, że zapisałam się na wizytę, bo dostałam receptę na kolejne opakowanie. Była zdziwiona, że poprzednia gin kazała odstawić. Poza tym założyła kartę ciąży i kazała zapisać się na prenatalne. A Wy się już zapisałyście?
Kolejna wizyta 28.01.
Super wiadomości, a wiesz czemu tydzień młodsza mówiła gin ? Ja też mam tydzień młodsza ale dopiero 3 stycznia będę wiedziała czy wszystko się rozwinęło i czy jest serduszko...

Super wiadomości, a wiesz czemu tydzień młodsza mówiła gin ? Ja też mam tydzień młodsza ale dopiero 3 stycznia będę wiedziała czy wszystko się rozwinęło i czy jest serduszko...
Nie wiem. Gin wspominała jedynie, że to jeszcze takie maleństwo, że takie różnice mogą się zdarzyć i żebym się nie martwiła, bo jest ok i nadrobi. Ufam jej.

Kolejna wizyta 28.01.

Ja jeszcze. Ale w środę idę bo muszę ze względu na wyniki do gina . Wezmę sobie skierowanie na prenatalne. wstępnie z lekarzem jestem umówiona ze będę na prenatalnych :)

Dziewczyny, cały czas boli mnie podbrzusze jak na @ i coś jakby kłuje - czy jedna tabletka nospy nie zaszkodzi? Denerwuje się tym bólem.
Nie zaszkodzi

Dziewczyny, znów potrzebuje Waszej pomocy. Głowa od zatok tak mnie boli, że już nawet spać nie mogę... Czuję, że mi zaraz cząstkę od przodu rozerwie... Co mogę wziąć? Paracetamol? Ibuprom?

Nie wiem. Gin wspominała jedynie, że to jeszcze takie maleństwo, że takie różnice mogą się zdarzyć i żebym się nie martwiła, bo jest ok i nadrobi. Ufam jej.
Mój gin mnie raczej nastawia bardzo neutralnie, że wszystko może się zdarzyć może być super, a może być...dlatego tak bardzo się boje, fajnie mieć taką ginke która jednak każe pozytywnie myśleć ceni się takich lekarzy :)

Dziewczyny, znów potrzebuje Waszej pomocy. Głowa od zatok tak mnie boli, że już nawet spać nie mogę... Czuję, że mi zaraz cząstkę od przodu rozerwie... Co mogę wziąć? Paracetamol? Ibuprom?
Ja w poprzedniej ciąży brałam Apap :) paracetamol można, Ibuprom itp absolutnie zakazane tak mi powiedział gin.

Tylko paracetamol. W żadnym wypadku ibuprofenu a już na pewno nie ten na zatoki.
Spruboj ciepłe okłady na czoło może rozluznia zatkane kanały lub porządnie przepłukać solą fizjologiczna.

reklama
Martoosia ja w poprzedniej ciąży miałam okropne bóle brzucha, bywały dni że 3 nospy to było mało. Gin. Pozwolił 4 nospy i do tego magnez.
Marzycielko, mam koleżankę, która będąc w 14tc dowiedziała się że dziecko ma prawdopodobnie zd. Potwierdzala badaniem nifty. Byla zdecydowana usunąć, ale było już za późno. Dopiero po porodzie pokochała dziecko A teraz nie wyobraża sobie życia bez niego i wstydzi się za swoje myśli.
Letni, ja tez miałam problem z toxo i robiłam awidnosc która niczego nie wniosła bo wynik był na granicy. Robiłam wtedy badanie aktywnosci dna wirusa pcr.

Do góry