reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja mam apke "Ciaza +". Całkiem spoko. Co do czucia pragnienia to ja tez duzo pije. No i 1,5 kg waga w górę, ale też mysle, że to zatrzymane płyny. Poza tym lekki bol mięśni, piersi i brzucha. Na razie, na szczęście innych objawów brak
Moja waga poki co stoi. A piersi to masakra tak mnie ciągle bola...

reklama
Ja również korzystam z aplikacji ciąża+ i jak narazie bardzo mi odpowiada. U mnie dzisiaj jakoś słabo, bolą mnie mięśnie, zgaga mnie męczy (faktem jest to że pojadłam pomidorów z cebulką :rolleyes2:). Weekend miałam aktywny i dzisiaj wycieczka z dzieciakami. Nie wiem czy Wy też tak macie, ale ja mam wrażenie ciągłego wzdęcia brzucha, uciążliwe to jest i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Dodam, że jakoś mocno się nie objadam i staram się jeść zdrowo i regularnie.
Teraz z innej beczki. Pracujecie czy już jesteście na zwolnieniu lekarskim? Jak zareagował wasz pracodawca, na wspaniałe nowiny? ;-) ;) Moi jeszcze nie wiedzą, ale w najbliższym czasie będę musiała podjąć ten temat. Moja ginekolog już na pierwszej wizycie przekonywała mnie do zwolnienia.
Poki co to w środę idę na pierwsza wizyte dopiero. W pracy jeszcze nikt nie wie. Ogólnie to poki co jeszcze nikt nie wie o ciąży [emoji6] rodzinie powiemy w święta A w pracy powiem po nowym roku by mieli czas szukac kogoś na zastępstwo i chciałabym pracować do marca-kwietnia

Hejo jaka mialyscie ostatnio betę i jeszcze pytanko dla tych które robiły progesteron ile macie? Ja jadę na szpital zaraz mam nisko progesteron podtrzymanie będzie
Ja @ miałam mieć w sobotę owu 17 dc, w poniedziałek robiłam test czyli dwa dni po spodziewanym terminie, we wtorek beta 526, w czwartek po 48h 1100 ale ciąża tydzień młodsza niż termin OM więc jestem trochę w stresie nie ukrywam...

Je jeszcze chwile popracuje i jak znajdą zastępstwo to pójdę na zwolnienie dla bezpieczeństwa.
Jakie witaminy przyjmujecie i czy oprócz witamin coś jeszcze łykacie?
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25 kg :dry:
Poruszyłam ten temat na pierwszej wizycie i lekarz powiedział, że witaminy mogą wpływać na taki przyrost wagi, dlatego tym razem spróbuję pobrać je do końca pierwszego trymestru, a potem zaproponowała soki. Bardzo sie boję, że i tym razem tyle przytyje.

Ja mało witamin brałam w poprzednich ciazach bo powodowały u mnie jeszcze większe mdłości wiec dr mowila ze mam nie brać witamin A pic soki, jesc warzywa i owoce. A w ciazach przybieram zazwyczaj bardzo mało bo po 7-8 kg. Oby i tym razem tak bylo [emoji6]

Ja również korzystam z aplikacji ciąża+ i jak narazie bardzo mi odpowiada. U mnie dzisiaj jakoś słabo, bolą mnie mięśnie, zgaga mnie męczy (faktem jest to że pojadłam pomidorów z cebulką :rolleyes2:). Weekend miałam aktywny i dzisiaj wycieczka z dzieciakami. Nie wiem czy Wy też tak macie, ale ja mam wrażenie ciągłego wzdęcia brzucha, uciążliwe to jest i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Dodam, że jakoś mocno się nie objadam i staram się jeść zdrowo i regularnie.
Teraz z innej beczki. Pracujecie czy już jesteście na zwolnieniu lekarskim? Jak zareagował wasz pracodawca, na wspaniałe nowiny? ;-) ;) Moi jeszcze nie wiedzą, ale w najbliższym czasie będę musiała podjąć ten temat. Moja ginekolog już na pierwszej wizycie przekonywała mnie do zwolnienia.
Mi lekarz nie proponował zwolnienia zresztą nie chciałabym nawet w domu można oszaleć jak człowiek tak wiecznie o ciąży myśli po drugie niedawno zaczęłam pracę w nowej firmie więc jeśli nic szczególnego dziać się nie będzie chciałabym do polowy ciąży pracować

Mi lekarz nie proponował zwolnienia zresztą nie chciałabym nawet w domu można oszaleć jak człowiek tak wiecznie o ciąży myśli po drugie niedawno zaczęłam pracę w nowej firmie więc jeśli nic szczególnego dziać się nie będzie chciałabym do polowy ciąży pracować
Ja mimo że zrezygnuje z pracy z etatu to jednak dalej będę w domu pracować bo mam też swoja działalność gospodarczą i temu się poświęcę na chorobowym i macierzynskim

Ja też zwariuje w domu, nie jestem przyzwyczajona do bezczynnego siedzenia, ale pracuje z dziećmi i co za tym idzie mam ciągły kontakt z wirusami i bakteriami, do tego dochodzą choroby zakaźne. Nie wiem jak ja bez nich wytrzymam :sad:

reklama
Do góry