reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Dziwne to forum, godzine temu napisalam posta a tiu taki komunikat

Załączniki

• Screenshot_20181210-213625_Chrome.jpg
    Screenshot_20181210-213625_Chrome.jpg
    274,7 KB · Wyświetleń: 100
reklama
Ja w pierwszej ciazy przytylam 8 kg i w pol roku zrzucilam 10:)....ale potem przybralam 12 . Jakis czas temu udalo mi sie schudnac, bylam na diecie i cwiczylam duzo. Ale.... przyszedl taki moment , ze zwiekszylam kalorycznosc z 1200 na 1600 i przwstalam tam duzo cwiczyc i mozna powiedziec ze mam klasyczny efekt jojo:/ wiec w tej ciazy startuje z waga 65:/

Ja jedynie biore kwas foliowy, ale moze faktycznie jutro pojde do apteki i sobie cos kupie:)
A lat mam 32

Dziewczyny jak to jest u Was z bólem piersi mnie raz bolą, że bardzo je czuje, szczególnie po nocy, a za chwilę bolą ale jakby mniej albo w ogóle i stres nieziemsko bo przy ostatniej ciąży właśnie tak miałam, że nagle objawy ustały :( wiem, że to nie jest żaden wyznacznik, ale jakoś ciężko mi nie myśleć i się nie nakręcać

Ja mimo że zrezygnuje z pracy z etatu to jednak dalej będę w domu pracować bo mam też swoja działalność gospodarczą i temu się poświęcę na chorobowym i macierzynskim
Wiesz to jest całkiem inna sprawa :) ja bym po prostu siedziała w domu i znając mnie dostałabym na głowę myśląc wiecznie o ciąży, a z doświadczenia wiem, że jestem lepiej zorganizowana mając mniej czasu niż więcej ;)
Ja też zwariuje w domu, nie jestem przyzwyczajona do bezczynnego siedzenia, ale pracuje z dziećmi i co za tym idzie mam ciągły kontakt z wirusami i bakteriami, do tego dochodzą choroby zakaźne. Nie wiem jak ja bez nich wytrzymam :sad:
To już w ogóle inna kwestia, co innego przeziębienie wśród pracowników, a co innego gromada maluchow, które co chwilę coś przyniosą ;)
Ale maleńko :happy:
Moja koleżanka też nie przyjmowała witamin i również przytyła niewiele, a jej siostra, która brała przez całą ciąże 25 kg
Z witaminami się nie zgodzę :) nie ma to odzwierciedlenia w rzeczywistości mam mnóstwo koleżanek, które całą ciążę brały suplementy i urodziły malutkie dzieci do 2,5 kg :) a znam też takie, które nie brały nic a rodziły po 4 kg więc reguły nie ma ;) to takie gadanie tylko :)...

reklama
Do góry