reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Dziwne to forum, godzine temu napisalam posta a tiu taki komunikat

Załączniki

• Screenshot_20181210-213625_Chrome.jpg
    Screenshot_20181210-213625_Chrome.jpg
    274,7 KB · Wyświetleń: 98
reklama
Ja w pierwszej ciazy przytylam 8 kg i w pol roku zrzucilam 10:)....ale potem przybralam 12 . Jakis czas temu udalo mi sie schudnac, bylam na diecie i cwiczylam duzo. Ale.... przyszedl taki moment , ze zwiekszylam kalorycznosc z 1200 na 1600 i przwstalam tam duzo cwiczyc i mozna powiedziec ze mam klasyczny efekt jojo:/ wiec w tej ciazy startuje z waga 65:/

Ja jedynie biore kwas foliowy, ale moze faktycznie jutro pojde do apteki i sobie cos kupie:)
A lat mam 32

Dziewczyny jak to jest u Was z bólem piersi mnie raz bolą, że bardzo je czuje, szczególnie po nocy, a za chwilę bolą ale jakby mniej albo w ogóle i stres nieziemsko bo przy ostatniej ciąży właśnie tak miałam, że nagle objawy ustały :( wiem, że to nie jest żaden wyznacznik, ale jakoś ciężko mi nie myśleć i się nie nakręcać

Ja mimo że zrezygnuje z pracy z etatu to jednak dalej będę w domu pracować bo mam też swoja działalność gospodarczą i temu się poświęcę na chorobowym i macierzynskim
Wiesz to jest całkiem inna sprawa :) ja bym po prostu siedziała w domu i znając mnie dostałabym na głowę myśląc wiecznie o ciąży, a z doświadczenia wiem, że jestem lepiej zorganizowana mając mniej czasu niż więcej ;)
Ja też zwariuje w domu, nie jestem przyzwyczajona do bezczynnego siedzenia, ale pracuje z dziećmi i co za tym idzie mam ciągły kontakt z wirusami i bakteriami, do tego dochodzą choroby zakaźne. Nie wiem jak ja bez nich wytrzymam :sad:
To już w ogóle inna kwestia, co innego przeziębienie wśród pracowników, a co innego gromada maluchow, które co chwilę coś przyniosą ;)
Ale maleńko :happy:
Moja koleżanka też nie przyjmowała witamin i również przytyła niewiele, a jej siostra, która brała przez całą ciąże 25 kg
Z witaminami się nie zgodzę :) nie ma to odzwierciedlenia w rzeczywistości mam mnóstwo koleżanek, które całą ciążę brały suplementy i urodziły malutkie dzieci do 2,5 kg :) a znam też takie, które nie brały nic a rodziły po 4 kg więc reguły nie ma ;) to takie gadanie tylko :)...

reklama
Do góry