reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Jestem w szoku ciągle. Wczoraj miałam 10dpo test rano i wieczorem. Rano jakby coś tam było ale w sumie to bardziej chyba ja coś widziałam niż coś tam faktycznie było. Wieczorem zupełna biel. A dzisiaj coś mnie tknelo i kupiłam jeszcze jeden test i takie cudo zobaczyłam jutro powtórzę rano czy to aby nie sen

reklama
Jestem w szoku ciągle. Wczoraj miałam 10dpo test rano i wieczorem. Rano jakby coś tam było ale w sumie to bardziej chyba ja coś widziałam niż coś tam faktycznie było. Wieczorem zupełna biel. A dzisiaj coś mnie tknelo i kupiłam jeszcze jeden test i takie cudo zobaczyłam jutro powtórzę rano czy to aby nie sen
Rano większy poziom hormonów :) ja swój robiłam po południu, w sumie dla jaj, bo nie wierzyłam, że może się udać :)

No ja się już też pogodzilam wczoraj że ten miesiąc to będzie klapa a tu proszę.
Ale strach ciągle jest.... straciłam w tym roku dwie córeczki.

Hejo jaka mialyscie ostatnio betę i jeszcze pytanko dla tych które robiły progesteron ile macie? Ja jadę na szpital zaraz mam nisko progesteron podtrzymanie będzie
Ja miałam 38.3 w 26 dc, powtarzam teraz w sobotę i betę też sobie jeszcze trzasnę, żeby zobaczyć, jak urosła. A ty się trzymaj I myśl pozytywnie, będzie wszystko dobrze :)

O jak fajnie jak nas juz tu duzo :).
Polecacie jakies aplikacje ciążowe?
U mnie z dolegliwosci ciazowych doszedl metaliczny posmak w buzi, oraz ogromne pragnienie. I kurcze zatrzymuje wode:( przez 4 dni na wadze 2 kg wiecej :(

O jak fajnie jak nas juz tu duzo :).
Polecacie jakies aplikacje ciążowe?
U mnie z dolegliwosci ciazowych doszedl metaliczny posmak w buzi, oraz ogromne pragnienie. I kurcze zatrzymuje wode:( przez 4 dni na wadze 2 kg wiecej :(
Ja mam apke "Ciaza +". Całkiem spoko. Co do czucia pragnienia to ja tez duzo pije. No i 1,5 kg waga w górę, ale też mysle, że to zatrzymane płyny. Poza tym lekki bol mięśni, piersi i brzucha. Na razie, na szczęście innych objawów brak

reklama
Ja również korzystam z aplikacji ciąża+ i jak narazie bardzo mi odpowiada. U mnie dzisiaj jakoś słabo, bolą mnie mięśnie, zgaga mnie męczy (faktem jest to że pojadłam pomidorów z cebulką :rolleyes2:). Weekend miałam aktywny i dzisiaj wycieczka z dzieciakami. Nie wiem czy Wy też tak macie, ale ja mam wrażenie ciągłego wzdęcia brzucha, uciążliwe to jest i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Dodam, że jakoś mocno się nie objadam i staram się jeść zdrowo i regularnie.
Teraz z innej beczki. Pracujecie czy już jesteście na zwolnieniu lekarskim? Jak zareagował wasz pracodawca, na wspaniałe nowiny? ;-) ;) Moi jeszcze nie wiedzą, ale w najbliższym czasie będę musiała podjąć ten temat. Moja ginekolog już na pierwszej wizycie przekonywała mnie do zwolnienia.

Do góry