reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Dzień dobry wszystkim :-D
Wczoraj wieczorem odbyłam z mężem rozmowę o tym jak to będzie... Przy pierwszym dziecku mieliśmy spore przejścia, bo poród był bardzo ciężki... Długo do siebie dochodziłam. Tydzień po powrocie ze szpitala trafiłam spowrotem na patologie ciąży na 4 dni i to BEZ DZIECA! Nabawilam się strasznego BabyBlusa... Do tego doszła walka o rozkręcenie laktacji więc praktycznie zero snu... Powiedzcie mi proszę, bo są tu pewnie mamy niejednego dziecka, czy z drugim jest choć odrobinę łatwiej, czy wręcz przeciwnie?:-p
Tez chetnie sie dowiem jak to bedzie z dwojka :)

reklama
Czy któraś z Was wybiera się na USG badania prenatalne?
Ja się zapisałam na końcówkę stycznia. 250 zł za badanie to sporo ale myślę że warto..
Tak, ja mialam w ciazy z synkiem, placilam wtedy 150 zl,ale to nie bylo 3D, nie wiem czy teraz zrobie tez zwykle czy 3D, ale koszt 3D u mnie to pewnie kolo 250-300 zl.

Dziobo, ja tez zaliczyłam okropnego baby bluesa po pierwszym dziecku. Problemy z laktacją, cztery miesiące odciągania mleka z piersi tylko pogarszaly sprawę.. pomoc doradcy laktacyjnego tez niewiele wniosla. Liczę ze tym razem bedzie łaskawiej.

Witajcie kobietki! ❤️
Nie nadrobię Was miałam za dużo na głowie szpital w domu obowiązki lekarze etc.

Witam kolejne nowe mamy

A oto mój dzisiejszy test

Załączniki

• IMG_20181219_092830.jpg
    IMG_20181219_092830.jpg
    759,9 KB · Wyświetleń: 103
Jest słaba blada 2 kreska dziś miałam dostać okres. ...
W tamtym tygodniu miałam dzień jakiegoś zatrucia na drugi dzień przeszlo
Od niedzieli mnie mulilo ale nic nie wkręca łam sobie ale od poniedziałku zaczęły mnie okropnie piersi boleć (przenigdy mnie nie bolały) i jeszcze bóle podbrzusza i ciągnięcia.... Więc chyba mogę powiedzieć że się spodziewam kolejnego dzieciecia ❤️

Dziobo, ja tez zaliczyłam okropnego baby bluesa po pierwszym dziecku. Problemy z laktacją, cztery miesiące odciągania mleka z piersi tylko pogarszaly sprawę.. pomoc doradcy laktacyjnego tez niewiele wniosla. Liczę ze tym razem bedzie łaskawiej.
A ile udało Ci się karmić pierwszego maluszka? My dopiero tydzień się nie karmimy. Pokarm w piersiach jeszcze mam. Co prawda nie ma potrzeby odciągania, bo odstawiałyśmy się bardzo stopniowo ale pewnie z czasem zaniknie. Ciekawe czy przy karmieniu kolejnego bobasa piersi znów będą tak bolały na początku czy już będą "zahartowane" :p

Hej dziewczyny, ja wczoraj miałam ponownie plamienie więc przyspieszyłam wizytę. Serduszko pięknie bije, wszystko jest ok. Nie wiadomo skąd te plamienia. Ważne, że wszystko w porządku :)

A propos badań prenatanych - lekarz powiedział abym się już umówiła bo czas leci. Powiedzcie mi jeżeli coś by wyszło nie tak to w jakich przypadach te badania mogą pomóc przy założeniu, że u mnie przerwanie ciąży nie wchdzi w rachubę. Co można leczyć podczas ciąży? I jakie w ogóle są możliwości?

reklama
Hej dziewczyny, ja wczoraj miałam ponownie plamienie więc przyspieszyłam wizytę. Serduszko pięknie bije, wszystko jest ok. Nie wiadomo skąd te plamienia. Ważne, że wszystko w porządku :)

A propos badań prenatanych - lekarz powiedział abym się już umówiła bo czas leci. Powiedzcie mi jeżeli coś by wyszło nie tak to w jakich przypadach te badania mogą pomóc przy założeniu, że u mnie przerwanie ciąży nie wchdzi w rachubę. Co można leczyć podczas ciąży? I jakie w ogóle są możliwości?
Ja pamietam, ze moja daleka kuzynka miala chora corcie, mala jeszcze w lonie mamy miala zabieg, nie pamietam co tam bylo, niby po zabiegu mialo byc ok a mala zmarla kilka dni po porodzie :( wiem, ze chyba serduszko mozna operowac, nie wiem czy tez nie sprawy zwiazane z kregoslupem, kregami itp, jesli sie myle to mnie poprawcie.

Do góry