paulina1994
Fanka BB :)
U mnie nie ma badań prenatalnych najbliższe około 100 km, jedynie ginekolog robi dokładniejsze USG, u nas to już się bardzo przyjęło, ale fakt drugi jest taki, że nasi ginekolodzy bardzo dużo wykrywają ci lepsi i powiem wiem, że wiem, że pomyłki się zdarzają, ale na lipcówkach 2018 mieliśmy dziewczynę która wszystkie prenatalne miała super ekstra, a poszła koło 30 tc do zwykłego lekarza prywatnie zobaczyć czy wszystko oki, a dowiedziała się, że dzieciątko ma zespół Edwardsa i zmarło bodajże kilka godzin po porodzie więc jak na prenatalne to uważam, że nie byle gdzie żeby pójść tylko naprawdę wybrać dobrego lekarza i ja osobiście na pewno nie poszłabym na NFZ brak mi zaufania do lekarzy, którzy nie biorą za to kasy bo duża część robi to na odczepne, nie mówię, że wszyscy żeby było jasneHej dziewczyny, ja wczoraj miałam ponownie plamienie więc przyspieszyłam wizytę. Serduszko pięknie bije, wszystko jest ok. Nie wiadomo skąd te plamienia. Ważne, że wszystko w porządku
A propos badań prenatanych - lekarz powiedział abym się już umówiła bo czas leci. Powiedzcie mi jeżeli coś by wyszło nie tak to w jakich przypadach te badania mogą pomóc przy założeniu, że u mnie przerwanie ciąży nie wchdzi w rachubę. Co można leczyć podczas ciąży? I jakie w ogóle są możliwości?