reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Powodzenia! Trzymamy kciuki. Będzie dobrze :) Dawaj znać co u Ciebie.

Wróciliśmy do domu, ból podczas tego masażu był nie do zniesienia dla mnie :( coś tam się udało ale nie na tyle ile Pani doktor planowała, dostaliśmy czopki, i pozostaje nam czekać a w między czasie robić wszystkie prace domowe i jak najwięcej być w ruchu ;)
A jak dziewczyny u was ? Są jakieś postępy ?

reklama
Ja już jestem 36/37 wizytę mam w środę na NFZ później prywatna pewnie się więcej dowiem.
Nawet nie wiedziałam ze jest coś takiego jak masaż szyjki i ze przyspiesza poród. Jakie dostałaś czopki ?
Od kilku dni mam delikatne bóle jakby miesiączkowe. Pachwiny bolą mnie w nocy i praktycznie nic nie śpię ... odsypiam w dzień po kilka godzin na raty. Jestem nieprzytomna cały dzień i nic mi się nie chce. A to właśnie by się trzeba ruszyć ...
Morfologia nawet ok hemoglobina jest już w normie.
Pozostaje czekać. Niepokój jest raz większy raz mniejszy ...

A mnie znów męczy zgaga... i znów nie mogę spać. Masakra. Od razu ciepło mi się robi i kręcę się po łóżku.
Teraz to już pewnie nie zasnę... siedzę na łóżku i piję wodę. Otworzyłam szerzej okno, bo jakoś brak powietrza.

@Awa09 słyszałam od kuzynki, że właśnie ten masaż szyjki jest strasznie nieprzyjemny. Opowiadała mi, że jak usłyszała, że to będzie masaż to pomyślała, że to będzie coś miłego... no i bardzo się rozczarowała...

@Carinea ja od 36 tygodnia mam prawie co drugi dzień te same bóle co u Ciebie miesiączkowe później coraz bardziej bolesne i promieniujące na krzyż, bóle w pachwinach cały czas a jak więcej pochodzę to już w ogóle :(
Czopki Scopolan do odbytnicze 3 szt w odstępach dwu godzinnych na noc, mają spowodować zmiękczenie i rozwarcie szyjki
Info z Google:
Masaż szyjki macicy jest jednym z zabiegów okołoporodowych, które służą indukcji porodu, czyli wywołaniu akcji porodowej poprzez pobudzenie skurczów macicy. Masaż szyjki polega na ręcznym otwarciu kanału szyjki macicy oraz na odklejeniu dolnego bieguna pęcherza płodowego od ścian macicy. Dzięki temu zabiegowi medycznemu, organizm rodzącej zostaje pobudzony do wydzielania hormonów odpowiedzialnych za rozpoczęcie i postęp porodu – oksytocyny i prostaglandyn.
@M_Lena ja również nie spodziewałam się że to tak boli, aż gwiazdy widziałam prawie uciekłam z fotela hehe ale lekarka powiedziała że chyba podczas porodu nie obejdzie się bez znieczulenia skoro to mnie tak bolało ale nadal mam w planach spróbować rodzić bez ;)
na zgage lekarka mi polecała gaviscon ale ja przez całą ciążę miałam zgage tylko dwa razy

A jak @Milmo u Ciebie ?

Edition właśnie mi odszedł czop śluzowy :eek: ciekawe ile nam zostało czyli jednak masaż coś zdziałał

Ostatnia edycja:
@Carinea ja od 36 tygodnia mam prawie co drugi dzień te same bóle co u Ciebie miesiączkowe później coraz bardziej bolesne i promieniujące na krzyż, bóle w pachwinach cały czas a jak więcej pochodzę to już w ogóle :(
Czopki Scopolan do odbytnicze 3 szt w odstępach dwu godzinnych na noc, mają spowodować zmiękczenie i rozwarcie szyjki
Info z Google:
Masaż szyjki macicy jest jednym z zabiegów okołoporodowych, które służą indukcji porodu, czyli wywołaniu akcji porodowej poprzez pobudzenie skurczów macicy. Masaż szyjki polega na ręcznym otwarciu kanału szyjki macicy oraz na odklejeniu dolnego bieguna pęcherza płodowego od ścian macicy. Dzięki temu zabiegowi medycznemu, organizm rodzącej zostaje pobudzony do wydzielania hormonów odpowiedzialnych za rozpoczęcie i postęp porodu – oksytocyny i prostaglandyn.
@M_Lena ja również nie spodziewałam się że to tak boli, aż gwiazdy widziałam prawie uciekłam z fotela hehe ale lekarka powiedziała że chyba podczas porodu nie obejdzie się bez znieczulenia skoro to mnie tak bolało ale nadal mam w planach spróbować rodzić bez ;)
na zgage lekarka mi polecała gaviscon ale ja przez całą ciążę miałam zgage tylko dwa razy

A jak @Milmo u Ciebie ?

Edition właśnie mi odszedł czop śluzowy :eek: ciekawe ile nam zostało czyli jednak masaż coś zdziałał
U mnie na masaż szyjki nie ma szans, bo musi być rozwarcie a ja nie mam. Szyjka długa twarda, zamknięta. Wczoraj znowu ktg i brak aktywności macicy. Od dwóch dni mam bolesne skurcze, ale tylko tyle. Czop nie odszedł, wody tymbardziej. Kłuje mnie szyjka. Może do niedzieli się ruszy, a jak nie to jedziemy na 9 do szpitala.
Próbuję jakoś żyć, ale jest ciężko. W niedzielę przyjeżdża moja mama. Mąż powinien w poniedziałek iść do pracy, ale to zależy czy będzie obserwacja czy odrazu będą działać. Nie cierpię szpitali, zawsze mam turbo doła jak leżę. Tęsknię za domem, za zwierzakami. Obawiam się, że pewnie ponad tydzień będę musiała leżeć jak wywołanie. Nie wierzę w Boga, jesteśmy ateistami, ale to już taki moment, że proszę, że jeżeli ktokolwiek tam jest, żeby ten poród już się zaczął. Ogarnia mnie histeria jak sobie pomyślę o wywoływaniu.

Ostatnia edycja:
U nas się nie leży aż tydzień na wywołanie... W niedzielę koleżanka trafiła do szpitala, 8 dni po terminie (zresztą wraz z nią było 5 innych dziewczyn też na wywołanie, więc sporo), rozwarcie miala cale 0,5 cm, wieczorem zalozyli jej cewnik Foleya, na następny dzień wieczorem miała 5 cm rozwarcia, podali jej oxy, zaczęły się skurcze i po 2,5h urodzila... Bez kleszczy, bez proznociagu... U dziewczyny, z którą leżała, też się zaczęło po podaniu oxy i urodziła równie szybko...

U nas się nie leży aż tydzień na wywołanie... W niedzielę koleżanka trafiła do szpitala, 8 dni po terminie (zresztą wraz z nią było 5 innych dziewczyn też na wywołanie, więc sporo), rozwarcie miala cale 0,5 cm, wieczorem zalozyli jej cewnik Foleya, na następny dzień wieczorem miała 5 cm rozwarcia, podali jej oxy, zaczęły się skurcze i po 2,5h urodzila... Bez kleszczy, bez proznociagu... U dziewczyny, z którą leżała, też się zaczęło po podaniu oxy i urodziła równie szybko...
Mnie przyjmą w niedzielę. Do środy na obserwacji i w środę/czwartek dopiero będą coś robić. Więc zanim wyjde to będzie z tydzień. :(

Mnie przyjmą w niedzielę. Do środy na obserwacji i w środę/czwartek dopiero będą coś robić. Więc zanim wyjde to będzie z tydzień. :(
A no zanim wyjdziesz, to faktycznie może tyle minąć... Niestety, na to już absolutnie nic nie poradzimy, i wydaje mi się, że nawet te wszelkie domowe sposoby nie przynoszą żądanego efektu...

A no zanim wyjdziesz, to faktycznie może tyle minąć... Niestety, na to już absolutnie nic nie poradzimy, i wydaje mi się, że nawet te wszelkie domowe sposoby nie przynoszą żądanego efektu...
Niestety u mnie nic nie dają. Niby masaż sutków powoduje wyrzut oksytocyny. Może faktycznie coś tam się działo, ale koniec końców nic. Sperma zawiera prostaglandyny i też powinno to coś dawać i wiadomo, naturalny masaż szyjki... Też nic. Dużo chodzę, spacery, kąpiele... Właśnie szoruję kafle w kuchni. Polecany jest olej rycynowy, ale nie mam odwagi go wypić. Im bardziej się staram, tym gorzej się czuję, więc staram się nie robić na siłę. Najgorzej z psychiką. Strach jest okropny.

reklama
Info z Google:

A jak @Milmo u Ciebie ?

Dzięki za odp bo się właśnie zaczynam obawiać czy jest to normalne ze takie miesiączkowe bóle czuje ... jutro idę do lekarza a ból jest delikatny.

Do góry