@Carinea ja od 36 tygodnia mam prawie co drugi dzień te same bóle co u Ciebie miesiączkowe później coraz bardziej bolesne i promieniujące na krzyż, bóle w pachwinach cały czas a jak więcej pochodzę to już w ogóle
Czopki Scopolan do odbytnicze 3 szt w odstępach dwu godzinnych na noc, mają spowodować zmiękczenie i rozwarcie szyjki
Info z Google:
Masaż szyjki macicy jest jednym z zabiegów okołoporodowych, które służą
indukcji porodu, czyli wywołaniu akcji porodowej poprzez pobudzenie skurczów macicy. Masaż szyjki polega na ręcznym otwarciu kanału szyjki macicy oraz na odklejeniu dolnego bieguna pęcherza płodowego od ścian macicy. Dzięki temu zabiegowi medycznemu, organizm rodzącej zostaje pobudzony do wydzielania hormonów odpowiedzialnych za rozpoczęcie i postęp porodu – oksytocyny i prostaglandyn.
@M_Lena ja również nie spodziewałam się że to tak boli, aż gwiazdy widziałam prawie uciekłam z fotela hehe ale lekarka powiedziała że chyba podczas porodu nie obejdzie się bez znieczulenia skoro to mnie tak bolało ale nadal mam w planach spróbować rodzić bez
na zgage lekarka mi polecała gaviscon ale ja przez całą ciążę miałam zgage tylko dwa razy
A jak
@Milmo u Ciebie ?
Edition właśnie mi odszedł czop śluzowy
ciekawe ile nam zostało czyli jednak masaż coś zdziałał