reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Muszę się pochwalić, bo dziś jestem podbudowana i uwierzyłam, że wszystko będzie dobrze :)

Dziś byłam na kontroli. Z malutką jest dobrze :) Waży 2400g i ponoć będzie z tych mniejszych dzieci, bo wg lekarza dociągnie do 3kg, ale najważniejsze, że wszystkie inne parametry są w normie :-) 19-tego sierpnia jestem umówiona na cesarkę, więc jeśli wszystko pojdzie wedlug planu to za niecale 4 tygodnie malutka będzie z nami :-)
A do tego poznalam tez lekarza, ktory będzie mnie kroil ;) Specjalnie do niego dzis poszlam na wizytę. Bardzo sympatyczny lekarz. Z polecenia. Ponoc wykonuje super male ciecia i rana ladnie się goi :)

reklama
Aaa no i brzuszek malutkiej faktycznie jest mniejszy, ale tylko o 1 tydzien i to miesci sie w normie. Przeplywy i ilosc wod tez w normie :-)

Chi jest moje ulubione tez miałam super małe cwaniaczki ;)

Załączniki

• D85A6CD2-07AB-4933-B36A-3F710AC22051.png
    D85A6CD2-07AB-4933-B36A-3F710AC22051.png
    132,7 KB · Wyświetleń: 112
Ja byłam dziś na wizycie na NFZ jutro idę do swojego lek - i mam info ze główka jest bardzo nisko ale z szyjka ok. I żeby się oszczędzać te 3 tygodnie. Waga 2400 34/35.
Moja waga ze względu na dietę cukrzycowa tylko +1.
Zobaczymy co jutro będzie mówił mój lekarz.

Muszę się pochwalić, bo dziś jestem podbudowana i uwierzyłam, że wszystko będzie dobrze :)

Dziś byłam na kontroli. Z malutką jest dobrze :) Waży 2400g i ponoć będzie z tych mniejszych dzieci, bo wg lekarza dociągnie do 3kg, ale najważniejsze, że wszystkie inne parametry są w normie :-) 19-tego sierpnia jestem umówiona na cesarkę, więc jeśli wszystko pojdzie wedlug planu to za niecale 4 tygodnie malutka będzie z nami :-)
A do tego poznalam tez lekarza, ktory będzie mnie kroil ;) Specjalnie do niego dzis poszlam na wizytę. Bardzo sympatyczny lekarz. Z polecenia. Ponoc wykonuje super male ciecia i rana ladnie się goi :)
Ty jesteś w 35 tc z tego co pamietam ? Bo teraz tak przeglądam wyniki i jutro muszę zapytać o ta wagę bo wcześniej jej przyrost był większy a teraz jakby w lipcu czyli 8 miesiąc robi się wolniejszy.
Ile prawidłowo rośnie dziecko na tym etapie wie ktoś może ?

Ty jesteś w 35 tc z tego co pamietam ? Bo teraz tak przeglądam wyniki i jutro muszę zapytać o ta wagę bo wcześniej jej przyrost był większy a teraz jakby w lipcu czyli 8 miesiąc robi się wolniejszy.
Około 250g. U mnie pomiędzy 34 a 38 tygodniem Iga przybrała 1kg.

Tak. 35+4. No teraz jest największy wzrost. Moja malutka przybrala 200g przez tydzień.

reklama
Ja dzisiaj też byłam na USG, tak sprawdzić czy tam wszystko ok bo z ta cukrzycą ciążową to różnie bywa ;-)

No i Maluch waży ok 3kg i ogólnie p. Doktor powiedział, że tam jak się patrzy na te percentyle to on jest równo w połowie stawki :-)
U nas to już 38 tydzień (37+2) i Pan Dr się śmiał, że zamiast na porodówkę to mnie na USG wysłali :p a ja po prostu byłam ciekawa jak tam ;-)

Byłam dzisiaj znowu na zakupach, ale teraz to już naprawdę się z domu jak nie muszę to nie ruszam, termin cesarki mam na 8.08. I musi tam siedzieć do tego czasu i już! ;-)

I niech się przestanie tak rozpychać bo kurczę no z gumy nie jestem :p

Do góry