reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Ja też ciągle słyszę "ale masz brzuch!" Ale wydaje mi się, że to raczej wynika z tego, że czas strasznie szybko mija i jak mówię, że rodzę za 2 miesiące to szok, że to już :-)

No kurczę bo spodziewać się w 7 miesiącu talii osy chyba nikt nie powinien :p

No i teraz to już w ogóle ludzie sie nie potrafią powstrzymać od dotykania... nawet nie zdąże zareagować..

A co do ubrań, to szukam takich luźnych sukienek, ktore poźniej też będą dobrze wyglądały, jakoś spodnie mnie denerwują..
Ja właśnie dzisiaj jadę na zakupy i liczę, że jakąś sukienkę dorwę. :D Coś, żeby było też na później.

U mnie na szczęście nikt mnie nie dotyka, poza mężem oczywiście, ale on może. ;)

Upał straszny, czuję się taka opuchnięta cała. Koszmarne uczucie.

A obwód jakoś 100 cm, 32+1. :D

reklama
Dziewczyny jakiej macie wielkości brzuchy ? Bo mnie już któraś osoba sugeruje ze mój jest duży ... pytanie 2 to gdzie kupujecie ubrania ? Ciężko mi trafić rozmiar luźne sukienki zwykle mam normalnie S tylko są krótkie bo ten brzuch tak odstaje ze się rozchodzą ;) zamówiłam ciążowe tez S to za duże wyglądam jak w namiocie ( ale pewnie przytyje w tych ostatnich mies to nie odsyłam )
Mój obwód 103cm a to dopiero 29tc+6. ;) Ogółem mój brzuch wystaje jakby miał wystrzelić w przód jak jakaś rakieta. :D Każda kobieta ma przecież inny brzuszek więc nie ma co się martwić gadaniem ludzi. :)

Dziewczyny, a macie już kupione foteliki samochodowe? Właśnie się zastanawiam, kiedy najlepiej kupić... Tak samo myślę, kiedy najlepiej wziąć się za pranie ciuszków... Z jednej strony nie chciałabym za szybko, a z drugiej wolałabym mieć już wszystko gotowe ;)

Dziewczyny, a macie już kupione foteliki samochodowe? Właśnie się zastanawiam, kiedy najlepiej kupić... Tak samo myślę, kiedy najlepiej wziąć się za pranie ciuszków... Z jednej strony nie chciałabym za szybko, a z drugiej wolałabym mieć już wszystko gotowe ;)
Fotelik już mamy. Jakoś chciałam mieć szybko za sobą te najdroższe i większe zakupy. Też myślałam wczoraj kiedy prać ciuszki. Myślę że do końca czerwca u mnie to nastąpi. Czekam na komodę i jak przyjdzie to bedzie juz miejsce na ubranka. Na początku lipca chce być już spakowana ;) trochę jest tych rzeczy razem z pieluszkami, kocykami do wyprania więc trzeba to jakoś rozłożyć też w czasie.

My kupilismy fotelik Cybexa, który pasuje do stelarza wózka Bebetto.
Ponoć te foteliki są najbezpieczniejsze.
A co do prania ciuszków to mam ten sam dylemat :)

@Suprise87 ja w zasadzie mam już wszystko oprócz łóżeczek, ale to kwestia tylko zamówienia bo mam już wybrane :) jeśli chodzi o fotelik to mam Maxi Cosi Citi ;)
Pytałaś też o pranie ciuszkow ja do końca czerwca chciałabym ten temat zamknąć :) muszę kupić płyn do prania dziecięcych ubranek bo przy ostatnich zakupach stwierdziłam, że jeszcze czas, a teraz w zasadzie myślę, że by się przydał [emoji14]

Dziewczyny jakiej macie wielkości brzuchy ? Bo mnie już któraś osoba sugeruje ze mój jest duży ... pytanie 2 to gdzie kupujecie ubrania ? Ciężko mi trafić rozmiar luźne sukienki zwykle mam normalnie S tylko są krótkie bo ten brzuch tak odstaje ze się rozchodzą ;) zamówiłam ciążowe tez S to za duże wyglądam jak w namiocie ( ale pewnie przytyje w tych ostatnich mies to nie odsyłam )
Ja nie mam centymetra w domu i nie mierze ;) jakoś nie widzę potrzeby bo i tak to nic nie zmieni :)tobie sugerują, że jest duży mi wszyscy znowu mówią, że mam dziwnie nisko brzuch (nie podniosę go przecież :p) a co do ubrań szczerze mam kilka t-shirtow, krótkie spodenki, spódniczkę, legginsy i ja przed ciążą zawsze lubiłam luźniejsze koszule do pracy więc dopinam się na razie w każdą i to by było na tyle :) jedyne o czym marzę to założenie jeansów! Kurcze czasami jak mam kryzys to wkładam je, nie dopinam i myślę kurcze nie no ściągam przecież nie będę gniotła dziecka [emoji14] obiecałam sobie, że po porodzie jak moja figura wróci do normy wybiorę się na jakiś fajny shopping ;) ogólnie obiecuję sobie, że ten rok z małym wykorzystam na maxa, on tak szybko zleci, mały pójdzie do żłobka ja do pracy, a wtedy to już nie to samo mam nadzieję, że uda mi się to osiągnąć ;) że nie będę wiecznie zmęczona z tłustą głową i narzekająca :) w końcu nie my pierwsze i nie ostatnie :)))

Ja nie mam centymetra w domu i nie mierze ;) jakoś nie widzę potrzeby bo i tak to nic nie zmieni :)tobie sugerują, że jest duży mi wszyscy znowu mówią, że mam dziwnie nisko brzuch (nie podniosę go przecież :p) a co do ubrań szczerze mam kilka t-shirtow, krótkie spodenki, spódniczkę, legginsy i ja przed ciążą zawsze lubiłam luźniejsze koszule do pracy więc dopinam się na razie w każdą i to by było na tyle :) jedyne o czym marzę to założenie jeansów! Kurcze czasami jak mam kryzys to wkładam je, nie dopinam i myślę kurcze nie no ściągam przecież nie będę gniotła dziecka [emoji14] obiecałam sobie, że po porodzie jak moja figura wróci do normy wybiorę się na jakiś fajny shopping ;) ogólnie obiecuję sobie, że ten rok z małym wykorzystam na maxa, on tak szybko zleci, mały pójdzie do żłobka ja do pracy, a wtedy to już nie to samo mam nadzieję, że uda mi się to osiągnąć ;) że nie będę wiecznie zmęczona z tłustą głową i narzekająca :) w końcu nie my pierwsze i nie ostatnie :)))
Też mam ogólnie podobne plany. Ja przed ciąża byłam aktywna wiec z tym nie będę miała problemu chyba ze z czasem bo dziadkowie z obu stron pracują.

reklama
Powoli trzeba już chyba kupować. Fotelik kupiłam stokke izi go i kilka ubranek tez jakieś dostałam od kuzynki ( upiorę jak zgromadzę całość). Problem mam z łóżeczkiem bo nie ma miejsca w sypialni będzie na wcisk jakoś. Pokój dla dziecka chyba zrobimy później bo jest tam składzik + mini biuro. Malowania teraz nie robię bo by pasowało całe mieszkanie ale jeszcze nie wiem później może być gorzej. Mieliśmy taki incydent w grudniu ze zerwały nam się całe górne meble kuchenne ( całe szczęście jeszcze na gwarancji), zapewnione oczywiście - i w kuchni ściany są porysowane.

Do góry