reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

@anecka Taka asymetria jest normalna. ;) W obu ciążach mi się tak dzieci rozpychają że czasem mam kwadratowy brzuch. Zazwyczaj dupką się wtedy dziecko wypycha. U mnie na zmianę pozycji malucha pomaga kołysanie brzuchem na boki podczas siedzenia. :D Spróbuj kiedyś, może akurat dzidzia się przekręci. ;)

reklama
@anecka Taka asymetria jest normalna. ;) W obu ciążach mi się tak dzieci rozpychają że czasem mam kwadratowy brzuch. Zazwyczaj dupką się wtedy dziecko wypycha. U mnie na zmianę pozycji malucha pomaga kołysanie brzuchem na boki podczas siedzenia. :D Spróbuj kiedyś, może akurat dzidzia się przekręci. ;)
Ooo spróbuje :-) czasem jak ide spać to sie kołysze w nadziei, że przestanie mnie kopać i też pójdzie spać :-D

Dziewczyny jakiej macie wielkości brzuchy ? Bo mnie już któraś osoba sugeruje ze mój jest duży ... pytanie 2 to gdzie kupujecie ubrania ? Ciężko mi trafić rozmiar luźne sukienki zwykle mam normalnie S tylko są krótkie bo ten brzuch tak odstaje ze się rozchodzą ;) zamówiłam ciążowe tez S to za duże wyglądam jak w namiocie ( ale pewnie przytyje w tych ostatnich mies to nie odsyłam )

Ja tam się nie przejmuję ciuchami. Noszę swoje sukienki, które nosiłam przed ciążą. Tak samo legginsy. Bluzki w większości też, chociaż wygodniej mi chodzić teraz w tych męża. :p Mi z kolei mówią, że jak na ten miesiąc, to powinnam się cieszyć, bo nie mam jakiegoś mega dużego brzucha.

Dziewczyny jakiej macie wielkości brzuchy ? Bo mnie już któraś osoba sugeruje ze mój jest duży ... pytanie 2 to gdzie kupujecie ubrania ? Ciężko mi trafić rozmiar luźne sukienki zwykle mam normalnie S tylko są krótkie bo ten brzuch tak odstaje ze się rozchodzą ;) zamówiłam ciążowe tez S to za duże wyglądam jak w namiocie ( ale pewnie przytyje w tych ostatnich mies to nie odsyłam )
Osoby które mówią że brzuch jest za duży nie mają o tym pojęcia. Można mieć mały brzuszek a w środku 4 kg bobasa. Ja słyszę od lekarza i w szkole rodzenia że rozmiar nie ma znaczenia i nie ma co się sugerować obcym brzuszkiem :) co do ubrań to łatwo nie jest. Trzeba wszystko mierzyć. Patrzę na oko czy w coś wejdę i mierzę, ale ograniczylam się na prawdę do kilku ciuchów i te dwa miesiące jakoś wytrzymam.

Mi tam mówią, że brzuszek malutki jak na ten miesiąc. Ostatnio koleżankę nabrałam ze sie po prostu mocniej najadłam przy obiedzie [emoji23] uwierzyła! [emoji33][emoji33][emoji33]
Nie wiem jak można pomylić TEN BRZUCH z tym objedzonym no ale ok [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Ja też ciągle słyszę "ale masz brzuch!" Ale wydaje mi się, że to raczej wynika z tego, że czas strasznie szybko mija i jak mówię, że rodzę za 2 miesiące to szok, że to już :-)

No kurczę bo spodziewać się w 7 miesiącu talii osy chyba nikt nie powinien :p

No i teraz to już w ogóle ludzie sie nie potrafią powstrzymać od dotykania... nawet nie zdąże zareagować..

A co do ubrań, to szukam takich luźnych sukienek, ktore poźniej też będą dobrze wyglądały, jakoś spodnie mnie denerwują..

Do góry