reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

@anecka Taka asymetria jest normalna. ;) W obu ciążach mi się tak dzieci rozpychają że czasem mam kwadratowy brzuch. Zazwyczaj dupką się wtedy dziecko wypycha. U mnie na zmianę pozycji malucha pomaga kołysanie brzuchem na boki podczas siedzenia. :D Spróbuj kiedyś, może akurat dzidzia się przekręci. ;)

reklama
@anecka Taka asymetria jest normalna. ;) W obu ciążach mi się tak dzieci rozpychają że czasem mam kwadratowy brzuch. Zazwyczaj dupką się wtedy dziecko wypycha. U mnie na zmianę pozycji malucha pomaga kołysanie brzuchem na boki podczas siedzenia. :D Spróbuj kiedyś, może akurat dzidzia się przekręci. ;)
Ooo spróbuje :-) czasem jak ide spać to sie kołysze w nadziei, że przestanie mnie kopać i też pójdzie spać :-D

Dziewczyny jakiej macie wielkości brzuchy ? Bo mnie już któraś osoba sugeruje ze mój jest duży ... pytanie 2 to gdzie kupujecie ubrania ? Ciężko mi trafić rozmiar luźne sukienki zwykle mam normalnie S tylko są krótkie bo ten brzuch tak odstaje ze się rozchodzą ;) zamówiłam ciążowe tez S to za duże wyglądam jak w namiocie ( ale pewnie przytyje w tych ostatnich mies to nie odsyłam )

Ja tam się nie przejmuję ciuchami. Noszę swoje sukienki, które nosiłam przed ciążą. Tak samo legginsy. Bluzki w większości też, chociaż wygodniej mi chodzić teraz w tych męża. :p Mi z kolei mówią, że jak na ten miesiąc, to powinnam się cieszyć, bo nie mam jakiegoś mega dużego brzucha.

Dziewczyny jakiej macie wielkości brzuchy ? Bo mnie już któraś osoba sugeruje ze mój jest duży ... pytanie 2 to gdzie kupujecie ubrania ? Ciężko mi trafić rozmiar luźne sukienki zwykle mam normalnie S tylko są krótkie bo ten brzuch tak odstaje ze się rozchodzą ;) zamówiłam ciążowe tez S to za duże wyglądam jak w namiocie ( ale pewnie przytyje w tych ostatnich mies to nie odsyłam )
Osoby które mówią że brzuch jest za duży nie mają o tym pojęcia. Można mieć mały brzuszek a w środku 4 kg bobasa. Ja słyszę od lekarza i w szkole rodzenia że rozmiar nie ma znaczenia i nie ma co się sugerować obcym brzuszkiem :) co do ubrań to łatwo nie jest. Trzeba wszystko mierzyć. Patrzę na oko czy w coś wejdę i mierzę, ale ograniczylam się na prawdę do kilku ciuchów i te dwa miesiące jakoś wytrzymam.

Mi tam mówią, że brzuszek malutki jak na ten miesiąc. Ostatnio koleżankę nabrałam ze sie po prostu mocniej najadłam przy obiedzie [emoji23] uwierzyła! [emoji33][emoji33][emoji33]
Nie wiem jak można pomylić TEN BRZUCH z tym objedzonym no ale ok [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Ja też ciągle słyszę "ale masz brzuch!" Ale wydaje mi się, że to raczej wynika z tego, że czas strasznie szybko mija i jak mówię, że rodzę za 2 miesiące to szok, że to już :-)

No kurczę bo spodziewać się w 7 miesiącu talii osy chyba nikt nie powinien :p

No i teraz to już w ogóle ludzie sie nie potrafią powstrzymać od dotykania... nawet nie zdąże zareagować..

A co do ubrań, to szukam takich luźnych sukienek, ktore poźniej też będą dobrze wyglądały, jakoś spodnie mnie denerwują..

Do góry