Może być Bo w sumie jak są aktywne, to te 10 ruchów w ciągu godziny raczej nie stanowi dla nich problemuNoo może chodziło o to żeby wybrać taką godzinę, w której jest bardziej aktywny... ?
reklama
Milmo
Fanka BB :)
Ja ostatnio na ktg w 12 minut badania naliczyłam sobie 25 ruchów ona czasem wali jak szalona, a czasem prawie wcale. Dzisiaj miała kilka godzin gdzie prawie nic... No już zjadłam, napiłam się i leżę na lewym boku i nic. Już się zestresowałam. W końcu poszłam do toalety, zrobiłam co miałam, kładę się spowrotem i trzask, trzask, trzask, trzask. No cóż. mi położna mówiła tylko, żeby po prostu kontrolować czy się kręci, że jak ciąża nie jest zagrożona to nie trzeba liczyć. Czujecie czkawki?Może być Bo w sumie jak są aktywne, to te 10 ruchów w ciągu godziny raczej nie stanowi dla nich problemu
Tak! Zabawna i przyjemna rzeczJa ostatnio na ktg w 12 minut badania naliczyłam sobie 25 ruchów ona czasem wali jak szalona, a czasem prawie wcale. Dzisiaj miała kilka godzin gdzie prawie nic... No już zjadłam, napiłam się i leżę na lewym boku i nic. Już się zestresowałam. W końcu poszłam do toalety, zrobiłam co miałam, kładę się spowrotem i trzask, trzask, trzask, trzask. No cóż. mi położna mówiła tylko, żeby po prostu kontrolować czy się kręci, że jak ciąża nie jest zagrożona to nie trzeba liczyć. Czujecie czkawki?
Co myślicie o fotelu Uszak z Ikei? Początkowo mógłby służyć do karmienia, później do czytania bajek... A jeszcze później przed tv
martoosia04
Tak! Zabawna i przyjemna rzecz
Co myślicie o fotelu Uszak z Ikei? Początkowo mógłby służyć do karmienia, później do czytania bajek... A jeszcze później przed tv
Mam, uwielbiam.
Milmo
Ja nie mam miejsca niestety, ale bardzo mi się podoba. Za to mam piłkę do ćwiczeń i słyszałam, że maluchy lubią jak mama siedząc na piłce lula ćwiczycie w ciąży? Ja mam zestaw od fizjoterapeutki właśnie na piłce i bardzo pomaga na plecy. Pozatym czuje się już lepiej, skurcze ustały a dzisiaj nie brałam nawet leków rozkurczowych i jest okMam, uwielbiam.
Jeśli przeszło to super wiadomość !! Podobno jeśli o skurcze chodzi itp to jak najmniej chodzenia po schodach. Ja jeszcze żadnego skurczu nie czułam pewnie się wystraszę nawet tych Braxtona-Hicksa. Jak rozmawiałam z lekarzem kiedyś to mówił ze po 30 tc to z każdym dniem jest coraz bezpiecznej, 32 tc to już nie jest źle tylko mały dzidziuś bo nie zgromadził tłuszczu, 34 zagrożenie już minimalne a 36 ciąża jest uważana za donoszoną.
Milmo
Oj nie, łożysko przodujące a łożysko na ścianie przedniej to coś zupełnie innego. Ja mam na ścianie przedniej, a przodujące to wtedy kiedy jego bieguny dochodzą do ujścia wewnętrznego szyjki macicy, to poważna sprawa.No wiec te ruchy to moze byc wina lozyska przodujacego ktore tez w roznym miejscu moze byc ulozone. Do tego tez dziecko wiekszosc doby przesypia. Nie ma sie co martwic tak mi powiedziala lekarka
Milmo
Nic przyjemnego, ale da się przeżyć. już coraz bliżej.Jeśli przeszło to super wiadomość !! Podobno jeśli o skurcze chodzi itp to jak najmniej chodzenia po schodach. Ja jeszcze żadnego skurczu nie czułam pewnie się wystraszę nawet tych Braxtona-Hicksa. Jak rozmawiałam z lekarzem kiedyś to mówił ze po 30 tc to z każdym dniem jest coraz bezpiecznej, 32 tc to już nie jest źle tylko mały dzidziuś bo nie zgromadził tłuszczu, 34 zagrożenie już minimalne a 36 ciąża jest uważana za donoszoną.
reklama
Ja bym musiała coś na plecy poćwiczyć... Póki co mam piłkę, która czeka na użycieJa nie mam miejsca niestety, ale bardzo mi się podoba. Za to mam piłkę do ćwiczeń i słyszałam, że maluchy lubią jak mama siedząc na piłce lula ćwiczycie w ciąży? Ja mam zestaw od fizjoterapeutki właśnie na piłce i bardzo pomaga na plecy. Pozatym czuje się już lepiej, skurcze ustały a dzisiaj nie brałam nawet leków rozkurczowych i jest ok
Mam nadzieję, że na YouTubie znajdę jakiś ciekawy i pomocny zestaw ćwiczeń