reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Dziewczyny a w czym będziecie prać ubranka, pieluchy itd? Słyszałam, że Lovela jest dobra. Tylko pytanie czy proszek czy mleczko? Czego używacie lub będziecie używać?

reklama
Ja kupilam Lovelę mleczko do kolorów ale myślę że wypróbuję jeszcze jakiś proszek. Z tego co czytałam to wszystkie te dla dzieci są dobre, kwestia indywidualnej wygody :)

Dawno tu nie zaglądałam :) właśnie zaczęliśmy 29t :)
Ja również planuje bez znieczulenia, moja znajoma rodziła 2 tygodnie temu dostała znieczulenie zo i niestety skończyło się to tak że dziecko się zatrzymało w kanale rodnym bo nie miała czy nie czuła skurczy przez znieczulenie i niestety poród dla niej skończył się strasznie bo zrobili jej kleszczowy poród w takiej sytuacji, wiem że to nie często się zdarza ale jej organizm zareagował tak a nie inaczej..
Ja zdecydowanie też bez znieczulenia i mam nadzieję, że uda mi się bez żadnej medykalizaji. Marzę o jak najbardziej naturalnym porodzie bez zbędnej ingerencji

Dziewczyny, a tak odbiegając od tematu porodu. Czy któraś z Was paliła przed ciążą i mimo nikotynowej abstynencji w czasie ciąży dalej chce palić? Mi każdy mówił, że przejdzie mi przez te kilka miesięcy, a mi jak na złość chce się cały czas i to coraz bardziej.
Ja kiedyś paliłam i po każdej z dwóch ciąż do palenia wracałam- niestety.. ale na szczęście już kilka lat nie palę wiec teraz mam spokój

Ja kupilam Lovelę mleczko do kolorów ale myślę że wypróbuję jeszcze jakiś proszek. Z tego co czytałam to wszystkie te dla dzieci są dobre, kwestia indywidualnej wygody :)
A jak używa się mleczka to już nie trzeba nic więcej? Bo jak proszek to do tego plyn do plukania się dodaje. A z mleczkiem jak jest? I gdzie sie go wlewa? Ja swoje pranie zawsze robie proszek+plyn do plukania dlatego pytam.

reklama
Do góry