reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Tylko dziwne u Ciebie, że po dwoch godzinach masz wiecej niż po jednej... bo z założenia cukier powinien spadać, a nie rosnąć, no ale lekarzem nie jestem ;-)

Ale ja niestety się zaprzyjaźniam z glukometrem bo mialam 100/164/74 i mimo, że wyniki po 1 i 2 h są ok, to ten na czczo za wysoki i niestety musze regulowac dietą... ale spoko, póki co cukry w normie ;-)

Z początku było przerażenie, ale jest to do opanowania... tylko żegnajcie ciasta z cukierni, witajcie wypieki bez cukru........ :-)
Konsultowałam ten wynik z lekarzem i powiedział, że wyniki są prawidłowe :)

No wiesz to zalezy też jaki to typ cukrzycy... w ciąży cukrzyca często jest bezobjawowa albo myli sie ją z objawami ciąży jak np. Senność albo napady głodu...
Na szczęście u 90% mija po ciąży :-)

Pamietaj, żeby się badać regularnie, bo jak masz cukrzycę w rodzinie to jesteś niestety w grupie ryzyka... no ale medycyna teraz jest tak posunięta, że można z tym żyć ;-) chociaż podejrzewam, że nie jest łatwo...
Moja mama ma cukrzycę i właśnie bałam się, że w ciąży może mi się ona pojawić. Badam się regularnie od dawna pod tym kątem i zawsze było ok, no ale ciąża to czas nieprzewidywalny, ale na szczęście jest ok.

Tylko dziwne u Ciebie, że po dwoch godzinach masz wiecej niż po jednej... bo z założenia cukier powinien spadać, a nie rosnąć, no ale lekarzem nie jestem ;-)

Ale ja niestety się zaprzyjaźniam z glukometrem bo mialam 100/164/74 i mimo, że wyniki po 1 i 2 h są ok, to ten na czczo za wysoki i niestety musze regulowac dietą... ale spoko, póki co cukry w normie ;-)

Z początku było przerażenie, ale jest to do opanowania... tylko żegnajcie ciasta z cukierni, witajcie wypieki bez cukru........ :-)
Załaczam normy. Nie ma tam informacji o tym, że trzecia wartość ma być mniejsza od drugiej, tylko ma nie przekraczać odpowiednich wartości.

Zrzut pochodzi z tej strony:

Załączniki

• Screenshot_20190515-003635_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20190515-003635_Samsung Internet.jpg
    274,1 KB · Wyświetleń: 70
Załaczam normy. Nie ma tam informacji o tym, że trzecia wartość ma być mniejsza od drugiej, tylko ma nie przekraczać odpowiednich wartości.

Zrzut pochodzi z tej strony:
Wiem jakie są normy ;-)
Uwierz, że już się masę o tej cukrzycy naczytałam. Widze, że Twoj wynik mieści się w normie tylko dziwny jest dla mnie wzrost po 2h i tyle, bo z założenia powinien być coraz niższy. Ja np. W dzień mam wyniki spoko i mój organizm sobie z cukrem radzi, ale w nocy jeśli jest za duża przerwa w jedzeniu to mi najpierw spada, a później wzrasta (efekt odbicia- organizm sam zaczyna podnosić poziom glukozy z głodu) co już nie jest dobre i mam stosować dietę i jeść na noc ;-)

Ale jeśli lekarz, Ci powiedział, że ok, to się nie przejmuj ;-) przecież wiedzą co robią :-)
Ale jak się martwisz to po prostu nie jedz słodkiego albo wybieraj produkty o niskim IG.

Ej, Wy macie tak często usg? Kurcze, my mamy pakiet w Medicover i ja tam chodzę i tam nie ma tak często... Mialam połówkowe w 21 tc a teraz mam to kolejne 28-32 tc. A potem jeszcze tylko jedno, po 36 tc.

Ej, Wy macie tak często usg? Kurcze, my mamy pakiet w Medicover i ja tam chodzę i tam nie ma tak często... Mialam połówkowe w 21 tc a teraz mam to kolejne 28-32 tc. A potem jeszcze tylko jedno, po 36 tc.
My tak samo, bo PTG zaleca tylko 3 usg w ciąży

Ja mam na każdej wizycie + sprawdzanie dl szyjki itp...chodze prywatnie[emoji6]

reklama
Do góry