reklama
Smerfetka.95
Zaciekawiona BB
Hehe, nie wiem czemu ale zawsze jak idę na wizytę to czekam na słowo ,,a waży..." hehe.
Jak to jest z cukrzycą ciążową? Odebrałam wyniki, lekarz nic mi nie powiedział a jestem ciekawa...
Jak to jest z cukrzycą ciążową? Odebrałam wyniki, lekarz nic mi nie powiedział a jestem ciekawa...
A jaki masz wynik?Hehe, nie wiem czemu ale zawsze jak idę na wizytę to czekam na słowo ,,a waży..." hehe.
Smerfetka.95
Zaciekawiona BB
No to wynik mieści się w normie :-) chyba nie masz sie czego bać :-)Na czczo - 76,8
Po 1 h- 87
Po 2h- 86
M_Lena
Fanka BB :)
Też mi się wydaje, że jest w porządku Ja na czczo mialam 82, po godzinie okolo 120, a po dwoch 130 i też jest okNo to wynik mieści się w normie :-) chyba nie masz sie czego bać :-)
Tylko dziwne u Ciebie, że po dwoch godzinach masz wiecej niż po jednej... bo z założenia cukier powinien spadać, a nie rosnąć, no ale lekarzem nie jestem ;-)Też mi się wydaje, że jest w porządku Ja na czczo mialam 82, po godzinie okolo 120, a po dwoch 130 i też jest ok
Ale ja niestety się zaprzyjaźniam z glukometrem bo mialam 100/164/74 i mimo, że wyniki po 1 i 2 h są ok, to ten na czczo za wysoki i niestety musze regulowac dietą... ale spoko, póki co cukry w normie ;-)
Z początku było przerażenie, ale jest to do opanowania... tylko żegnajcie ciasta z cukierni, witajcie wypieki bez cukru........ :-)
Smerfetka.95
Zaciekawiona BB
Aha...Tylko dziwne u Ciebie, że po dwoch godzinach masz wiecej niż po jednej... bo z założenia cukier powinien spadać, a nie rosnąć, no ale lekarzem nie jestem ;-)
Ale ja niestety się zaprzyjaźniam z glukometrem bo mialam 100/164/74 i mimo, że wyniki po 1 i 2 h są ok, to ten na czczo za wysoki i niestety musze regulowac dietą... ale spoko, póki co cukry w normie ;-)
Z początku było przerażenie, ale jest to do opanowania... tylko żegnajcie ciasta z cukierni, witajcie wypieki bez cukru........ :-)
No niestety różnie to z tym cukrem bywa. Mnie moja babcia mega nastraszyła, która właśnie leczy się na cukrzycę. Czasami widziałam co jej się działo i aż miałam strach w oczach... :/
No wiesz to zalezy też jaki to typ cukrzycy... w ciąży cukrzyca często jest bezobjawowa albo myli sie ją z objawami ciąży jak np. Senność albo napady głodu...Aha...
No niestety różnie to z tym cukrem bywa. Mnie moja babcia mega nastraszyła, która właśnie leczy się na cukrzycę. Czasami widziałam co jej się działo i aż miałam strach w oczach... :/
Na szczęście u 90% mija po ciąży :-)
Pamietaj, żeby się badać regularnie, bo jak masz cukrzycę w rodzinie to jesteś niestety w grupie ryzyka... no ale medycyna teraz jest tak posunięta, że można z tym żyć ;-) chociaż podejrzewam, że nie jest łatwo...
reklama
paulina1994
Fanka BB :)
Mój na polowkowych ważył 308 gram bodajże w 20+1 a w 24+1 miał 658 gram teraz mam wizytę w piątek też jestem ciekawa ile ważyWOW To duże maleństwo Moja malutka na połówkowym ważyła 430g
Zobaczymy ile będzie miała teraz w sobotę Miną 4 tygodnie od ostatniego badania.