reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2025

Hej, ja dziś zaczynam 38 tydzień i rano już nie mogłam wylezec tak mnie bolały pachwiny, zwłaszcza lewa. W dzień gdy chodzę jest trochę lepiej, ale nadal mnie bolą. Gdy się położyłam to aż dalej na nodze w dół ciągnie. Czy to normalne? Wczoraj byłam na ktg i wszystko było ok.
Raczej normalne:) ja podczas skurczy porodowych miałam skurcze, które promieniowały na plecy i biodra. Myślałam że to skurcze przepowiadające i pojechałam do szpitala dopiero po odejściu wód:)

reklama
Cześć dziewczyny, jestem w szpitalu, jutro być może będę miała indukcję. Teraz trochę panikuje czy to na pewno dobre dla dziecka. Jestem już prawie w 40 tygodniu, mam stare łożysko, ale przepływy są dobre
Ja oba porody miałam wywoływane. Gdyby nie to, pewnie nadal byłabym w pierwszej ciąży 😂 Indukcja nie taka straszna, czasem po prostu inaczej się nie da urodzić 😉

Hej kochane, ja mam zaplanowaną cesarkę na poniedziałek, a dziś mojemu synowi wyszły paciorkowce i dostał antybiotyk na 10 dni. Jestem po prostu zła na tą całą sytuację.
Jakieś rady jak odkazić dom, co robić, bo pewnie wrócę ze szpitala z noworodkiem jeszcze w czasie jego brania antybiotyku.

Hej kochane, ja mam zaplanowaną cesarkę na poniedziałek, a dziś mojemu synowi wyszły paciorkowce i dostał antybiotyk na 10 dni. Jestem po prostu zła na tą całą sytuację.
Jakieś rady jak odkazić dom, co robić, bo pewnie wrócę ze szpitala z noworodkiem jeszcze w czasie jego brania antybiotyku.
Ja nie z lutowych ale miałam 'podobna' sytuację.
Byłam 2 albo 3 dni przed CC A starszy syn dostał ospy wietrznej.. Byłam w szpitalu, mój w domu z synem siedział normalnie do czasu mojego wyjścia ze szpitala. Jak wychodziłam z noworodkiem to syn starszy poszedł na parę nocy do Mamy.
Może w tę stronę spróbuj ?

Ja nie z lutowych ale miałam 'podobna' sytuację.
Byłam 2 albo 3 dni przed CC A starszy syn dostał ospy wietrznej.. Byłam w szpitalu, mój w domu z synem siedział normalnie do czasu mojego wyjścia ze szpitala. Jak wychodziłam z noworodkiem to syn starszy poszedł na parę nocy do Mamy.
Może w tę stronę spróbuj ?
Cześć kora! 😁 Ty widzę jak zwykle wszędzie się szwedasz 😅 byłyśmy razem na czerwcowych pamiętasz ? 😉

Już urodziłam, dziękuję ☺️ od 7 lutego ogarniamy nowa rzeczywistość 😅 co u Ciebie?
To teraz prawilnie gratuluję ♥️.
U mnie okej . Młody szaleje non stop i mówi,że jest gangi (czytaj gangster) :D. Zdrowy, dobrze się rozwija itd :).
Od wczoraj śpi w pokoju już ze starszym bratem , odpukać,żeby nie wracał 😂.

To teraz prawilnie gratuluję ♥️.
U mnie okej . Młody szaleje non stop i mówi,że jest gangi (czytaj gangster) :D. Zdrowy, dobrze się rozwija itd :).
Od wczoraj śpi w pokoju już ze starszym bratem , odpukać,żeby nie wracał 😂.
Haha to super 😁 mały gangster Ci rośnie. By się dogadał z moją, ona na telefon mówi gangu 😂😂😂 ale nie pytaj czemu, bo nie wiem 😅

reklama
Haha to super 😁 mały gangster Ci rośnie. By się dogadał z moją, ona na telefon mówi gangu 😂😂😂 ale nie pytaj czemu, bo nie wiem 😅
Ja kiedyś do Niego powiedziałam gangster i tak sobie chodzi i mówi "jeste gangi" 😁.
Mały to akurat chodzi i udaje ,że z wujkiem rozmawia przez swój telefon (zabawka piesek) i mówi " Ujek Buba cho " 😂.

Jak ta Twoja rzeczywistość z 2 małych dzieci ? Starsza zazdrosna jest ? :)

Do góry