reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2025

reklama
Ja termin na ostatniego lutego, ale wcześniej planowana cesarka.
U mnie też ma być córka. Imię wybrane?
Ja aktualnie zastanawiam się nad Alicją i Aleksandrą 😁
Z imieniem to jakaś porażka . Przy pierwszej Córce nie miałam problemu z imieniem a tu co chwilę coś innego mi się podoba. Na ten moment jest BUBA🙈🤣 Ale mamy z Mężem w zanadrzu Nadia , Maya, Olivia ( Mieszkam za Granicą więc chcieliśmy Polsko Angielskie imię by nie było problemu z wymową i pisownią

Cześć dziewczyny, jestem w szpitalu, jutro być może będę miała indukcję. Teraz trochę panikuje czy to na pewno dobre dla dziecka. Jestem już prawie w 40 tygodniu, mam stare łożysko, ale przepływy są dobre

Cześć dziewczyny, jestem w szpitalu, jutro być może będę miała indukcję. Teraz trochę panikuje czy to na pewno dobre dla dziecka. Jestem już prawie w 40 tygodniu, mam stare łożysko, ale przepływy są dobre
Powodzenia w takim razie, daj znać jak się potoczyło.
Trzymamy kciuki, będzie dobrze, oby poszło szybko i sprawnie.

Wypisali mnie do domu po trzech dniach:) nie wywoływali porodu, powiedzieli żebym wróciła za tydzień tak jakby po terminie:) ktoś tak miał może?:)

Jeżeli KTG jest prawidłowe to tak naprawdę nie ma wskazań do wywołania porodu i ciąża ma prawo trwać te 42 tygodnie. Zazwyczaj szpitale mówią o zgłoszeniu się 7-10 dni po terminie porodu bo łącznie prób wywołania może być max 3 co 2 dni więc akurat wtedy zazębia się to z tym 42tc

Jeżeli KTG jest prawidłowe to tak naprawdę nie ma wskazań do wywołania porodu i ciąża ma prawo trwać te 42 tygodnie. Zazwyczaj szpitale mówią o zgłoszeniu się 7-10 dni po terminie porodu bo łącznie prób wywołania może być max 3 co 2 dni więc akurat wtedy zazębia się to z tym 42tc
Też tak pomyślałam, dziękuję:)

reklama
Hej, ja dziś zaczynam 38 tydzień i rano już nie mogłam wylezec tak mnie bolały pachwiny, zwłaszcza lewa. W dzień gdy chodzę jest trochę lepiej, ale nadal mnie bolą. Gdy się położyłam to aż dalej na nodze w dół ciągnie. Czy to normalne? Wczoraj byłam na ktg i wszystko było ok.

Do góry