reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
W kwestii zakupów jeszcze....
Kupujecie wanienkę 80 czy 100 cm ?
Przewijak - myślicie że lepsza będzie komoda z przewijakiem czy przewijak nakładany osobno, który można położyć równie dobrze na swoje łóżko i tam przewinąć? :)
Ja kupuję przewijak nakładany na łóżeczko :)

Ja kupuję przewijak nakładany na łóżeczko :)
Ja też mam taki :)
Ja też korzystam z Medicover :-) i te o których wspominasz to są takie z dokładną diagnostyką, ale poza tym chyba podczas każdej wizyty kładziesz się na fotel i tam ginekolog patrzy czy wszystko wygląda ok, sprawdza bicie serduszka?
Bo u mnie za każdym razem tak jest i jeszcze sprawdza mi Pani Dr zawsze czy nie mam rozwarcia :-D
Bo raz jej sie zdarzyło, że w ok 20 tygodniu zajrzała do pacjentki, a tam bezobjawowe pełne rozwarcie :-D
Tak, doktor bada na fotelu za każdym razem, a położna wcześniej odsłuchuje tętno mojej malutkiej. A do kogo chodzisz? :) ja do dr Wiczyńskiej-Zając i jestem bardzo zadowolona.

Ja do Dr Papińskiej-Stachowiak, jest super :-)
Generalnie mają dobrych lekarzy. Lubię, że zawsze można napisać do lekarza i jest ten kontakt. No i doktor przyjmuje nawet bez zapisu jak coś się dzieje. Położne też miłe, zawsze można podejść na odsłuch tętna jak coś niepokoi. :)

W kwestii zakupów jeszcze....
Kupujecie wanienkę 80 czy 100 cm ?
Przewijak - myślicie że lepsza będzie komoda z przewijakiem czy przewijak nakładany osobno, który można położyć równie dobrze na swoje łóżko i tam przewinąć? :)
Ja mam komodę 3 szufladowa malm i do tego kupiłam osobno sztywny przewijak. Przewijak będzie leżał na blacie szafki, ale nie przykręcony więc będę go mogła zawsze na łóżku położyć[emoji3]

Ogarniacie już jakoś kącik/pokoik? Macie maluchy ze sobą czy w oddzielnym pokoju? U nas nie ma miejsca, więc mała będzie z nami w sypialni. Taki malutki kącik jej ogarnęliśmy. Przewijak mam nakładany na łóżeczko i kupiłam w Ikei takie wieszane pojemniki na łóżeczko, żeby powkładać tam rzeczy do przewijania.

Załączniki

• IMG_20190515_130522.jpg
    IMG_20190515_130522.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 105
Ogarniacie już jakoś kącik/pokoik? Macie maluchy ze sobą czy w oddzielnym pokoju? U nas nie ma miejsca, więc mała będzie z nami w sypialni. Taki malutki kącik jej ogarnęliśmy. Przewijak mam nakładany na łóżeczko i kupiłam w Ikei takie wieszane pojemniki na łóżeczko, żeby powkładać tam rzeczy do przewijania.
Bardzo fajnie :) Nasze malutkie też będzie z nami w sypialni. Łóżeczko zamówione. Póki co czekamy na nie :)
A podasz link do tych pojemniczków z Ikwi na łóżeczko?

reklama
My robimy pokój małemu, ale łóżeczko będzie stało na razie w naszej sypialni :) bardziej nurtuje mnie temat pościeli w łóżeczku dziecka :) bo tutaj zdania są podzielone jedni uważają, że może nakryć buzię kołderka i że absolutnie oprócz prześcieradła ewentualnie ażurowego kocyka nie powinno być nic w łóżeczku, a drudzy, że takie małe nie ma szans się nakryć, a później rogi kołdry wkładać pod materac albo opcja śpiworek tylko tutaj wiem, że każde dziecko inaczej i nie wiem czy jak nie zacznę wkładać śpiącego dziecka czy nie będzie się budziło ;) czyli jednym słowem milion myśli ciężarnej :))

Do góry