Wow ale fajnie. Gratulacje podwójnego szczęścia nie wiem czy są na forum jeszcze mamy spodziewając się bliźniąt..Niby 23.08, ale spodziewam się bliźniąt, więc raczej będzie to wcześniej
reklama
Witaj Cieszę się, że nie jestem sama na forum co spodziewa się bliźniąt mi termin wychodzi na 19 sierpnia ale tak jak pisałaś może być wcześniejNiby 23.08, ale spodziewam się bliźniąt, więc raczej będzie to wcześniej
M_Lena
Fanka BB :)
Ooo, ale fajnie Gratulacje!!Niby 23.08, ale spodziewam się bliźniąt, więc raczej będzie to wcześniej
M_Lena
Też myślę o zakupie łóżeczka z regulowaną wysokością i wyjmowanymi szczebelkamiDziecko z kołyski bardzo szybko wyrasta, według mnie nieopłacalne. Łóżeczko turystyczne to już w zależności czy wolisz żeby dziecko w nim spało ciągle czy żeby tylko czasem posiedziało i się pobawiło kiedy coś w domu będziesz ogarniać.
Są łóżeczka turystyczne 2 poziomowe, które niby nadawały by się i dla niemowlaka i dla większego dziecka ale zastanów się czy chcesz żeby Twoje dziecko spało w turystycznym do czasu aż np. zmienisz mu łóżeczko już na takie bardziej dorosłe.
Sama w domu mam zwykłe łóżeczko plus turystyczne ale od kiedy córka zaczęła chodzić tak łóżeczko turystyczne do włożenia jej tam żeby się bawiła wcale nie wchodzi w grę. Młoda woli biegać a w łóżeczku nie wysiedzi więc turystyczne teraz tylko czeka na jakieś wyjazdy. W sumie z biegiem czasu i doświadczenia polecałabym ci łóżeczko z wyjmowanymi szczebelkami. O wiele wygodniejsze przy chodzącym już dziecku, nie trzeba ciągle szkraba podnosić kiedy do łóżeczka na 2 minuty dla zabawy chce.
M_Lena
Moim zdaniem szkoda kasy na tali kosz. Dobrej jakości kosztuje 700zł, a przyda się najwyżej do pół roku.Ja też łóżeczko z wyjmowanymi szczebelkami preferuję- bardzo praktyczny patent. I ono będzie w dziecięcym pokoju obok sypialni. A w sypialni na pierwsze tygodnie życia do spania dla maluszka będzie kosz Mojżesza.
Ja kupiłam używany, nie widzę zasadności wydawania kilkuset złotych. A patent dla mnie rewelacyjny choć tak jak mówisz na krótko.Moim zdaniem szkoda kasy na tali kosz. Dobrej jakości kosztuje 700zł, a przyda się najwyżej do pół roku.
Nawet na pół roku nie liczę, bo jak się maluch zacznie obracać z pleców na brzuszek to już strach w koszu. Ale mieszkamy w domu- sypialnia na górze kuchnia na dole. Możliwość zabrania na dół śpiącego maluszka w takim koszu- bezcenna postawienie maluszka tuż przy naszym łóżku w nocy tak, że mogę dotykać go ręką, słyszeć jego oddech również bardzo mnie przekonuje. Tak wiec kosz już czeka
Miyoshi
Muszę się rozejrzeć i wybrać coś sensownego. U nas też sypialnia i pokój dziecka na gorze, a kuchnia z pokojem na dole, gdzie właściwie spędza się całe dnie. Nie wyobrażam sobie chodzić z dzieckiem po schodach (a tym bardziej z jakimkolwiek łóżeczkiem), bo są dość strome, więc muszę mieć także na dole miejsce, gdzie będę mogła dziecko położyć. ;-)
Rozumiem, to poszukaj najlepszych dla siebie rozwiązańMuszę się rozejrzeć i wybrać coś sensownego. U nas też sypialnia i pokój dziecka na gorze, a kuchnia z pokojem na dole, gdzie właściwie spędza się całe dnie. Nie wyobrażam sobie chodzić z dzieckiem po schodach (a tym bardziej z jakimkolwiek łóżeczkiem), bo są dość strome, więc muszę mieć także na dole miejsce, gdzie będę mogła dziecko położyć. ;-)
reklama
Anastazja35x
Muszę się rozejrzeć i wybrać coś sensownego. U nas też sypialnia i pokój dziecka na gorze, a kuchnia z pokojem na dole, gdzie właściwie spędza się całe dnie. Nie wyobrażam sobie chodzić z dzieckiem po schodach (a tym bardziej z jakimkolwiek łóżeczkiem), bo są dość strome, więc muszę mieć także na dole miejsce, gdzie będę mogła dziecko położyć. ;-)
Zazdroszczę trochę ja będę miała pokój z mała i będzie tez to ogólny pokój wiec trochę słabo , jak będzie spać ewakuacja do kuchni [emoji51]