reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Hej dziewczyny. Jak pójdę na L4 to będę z Wami na bieżąco.

Przeczytałam smutne wieści :( aż nie wiem co powiedzieć :( @Luxuorius, @Mamamonia88 bardzo mi przykro :( to takie nie fair.

Mam pytanie do pracujących jeszcze. Do kiedy planujecie pracować?

Zasiłek chorobowy to średnia z 12 ostatnich miesięcy. Jednak ZUS może wybrać inny okres jeśli w ciągu ostatnich 3 mscy było jakieś zwolnienie lub opieka na dziecko. Mi zależy by policzono mi premię z grudnia oraz trzynastkę więc pilnuję by nie iść na żadne zwolnienie do końca lutego (ostatnie zwolnienie w listopadzie). Potem może już pójdę na długie l4.

Kiedy macie prenatalne? Ja mam 7 lutego u dr. Ałaszewskiego w Łodzi, podobno genialny, na znanym lekarzu super opinie.
Hej ja pracuje w urzędzie i chciałabym popracować do 6 miesiąca ale wszystko zależy od tego jak będę się czuć :) prenatalne mam 11 lutego w Olsztynie u dr Hoppe :)

reklama
Mnie chyba mdlilo od tego. Nie wiem ale.jakos nie pasowaly mi te wdechy i wydechy podczas porodu. Najlepsze ze nie mogly mi wenflonu wbic. Chyba probowaly 5 czy 6 razy i albo wypadal albo cos tam. I ta polozna czy pielegniarka mnie tak przepraszala ze mnie kluje a ja sobie mysle to naprawde nic mam teraz wiekszy problem....

Ja rodziłam 9 lat temu to nawet gazu nie było, więc wszystko na żywca :) teraz gaz jest ale nic więcej, a ja taką mam traumę że będę lekarza namawiać na cesarke :)

Ja bralam znieczulenie. Od drzai porodowki grzecznie poprosilam ze ja bym jednak nalegala na znieczulenie zewnatrzoponowe. Od razu pobrani mi krew na krzepniecie zeby sprawdzic czy mozna mi zalozyc wklucie na plecach. Anestezjolog przychodzi jak sa wyniki, podpisujeszu zgode, zaklada wkłucie (no malo pdzyjemne ale nie boli jakos mega), a potem podaje lek. Ja mialam podne chyba trzy razy (dwa razy w trakcie porodu), a potem trzeci raz podczasz szycia. Nie wyobrazam sobie bez znieczulenie urodzic 4.360 smoka. Takze bez tego zzo ja bym skonczyla na bloku i CC. Nastepnym razem biore ten sam zestaw drugsów! :D
Trzeba pamiętac ze kazda z nas ma inny próg bólowy i inaczej zareaguje na podawane leki i inaczej przeżyje poród. U mnie zdecydowanie zmniejszaly uczucie bolu, mimo ze widzialam na ktg nadchodzace skurcze macicy ;)

Zazdroszczę z tym znieczuleniem :) mi było ciężko zdecydować się na kolejne dziecko bo po pierwszym porodzie mówiłam że choćby zapłacili mi 10 milionów to ja drugi raz nie chce haha.

Ja urodziłam bez żadnych przeciwbólowych ale tylko dlatego że trafiłam do szpitala jak już miałam 5cm rozwarcia (znieczulenie z.o. można podać do 4cm). Nie wiedzialam że rodze, a przyjechałam tylko na KTG! Skurcze mnie nie bolały do momentu pojawienia się partych czyli generalnie męczyłam się tylko godzinę. Jeśli o mnie chodzi to poród naturalny wspominam bardzo dobrze. Bardziej bałam się cc bo bałam się bólu rany :).

Ja bralam znieczulenie. Od drzai porodowki grzecznie poprosilam ze ja bym jednak nalegala na znieczulenie zewnatrzoponowe. Od razu pobrani mi krew na krzepniecie zeby sprawdzic czy mozna mi zalozyc wklucie na plecach. Anestezjolog przychodzi jak sa wyniki, podpisujeszu zgode, zaklada wkłucie (no malo pdzyjemne ale nie boli jakos mega), a potem podaje lek. Ja mialam podne chyba trzy razy (dwa razy w trakcie porodu), a potem trzeci raz podczasz szycia. Nie wyobrazam sobie bez znieczulenie urodzic 4.360 smoka. Takze bez tego zzo ja bym skonczyla na bloku i CC. Nastepnym razem biore ten sam zestaw drugsów! :D
Trzeba pamiętac ze kazda z nas ma inny próg bólowy i inaczej zareaguje na podawane leki i inaczej przeżyje poród. U mnie zdecydowanie zmniejszaly uczucie bolu, mimo ze widzialam na ktg nadchodzace skurcze macicy ;)

Widzialas nadchodzace skurcze to dobre. Bo ja czulam obezwladniajacy strach na cale cialo ze znowu wznosze sie na gory bolu ktorego sobie nawet nie wyobrazalam mimo faktu ze poprzedni skurcz jeszcze sie nie skonczyl... drugiego bez epiduralu nie da rady. Jak bardzo wklucie boli??? W skali od 1 do 10 w Twojej opinii mialas jakies skutki uboczne???

reklama
Ja urodziłam bez żadnych przeciwbólowych ale tylko dlatego że trafiłam do szpitala jak już miałam 5cm rozwarcia (znieczulenie z.o. można podać do 4cm). Nie wiedzialam że rodze, a przyjechałam tylko na KTG! Skurcze mnie nie bolały do momentu pojawienia się partych czyli generalnie męczyłam się tylko godzinę. Jeśli o mnie chodzi to poród naturalny wspominam bardzo dobrze. Bardziej bałam się cc bo bałam się bólu rany :).

Ciesze sie ze mialas dobry porod. Zycze Ci aby wszystkie tak Twoje wygladaly. Ja bez pomocy z zewnatrz nadal bym rodzila wiec niestety nie mam dobrych wspomnien. A ja tez z tych " szybko rodzacych"

Do góry