reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2019

reklama
Oooo jaki super człowiek. Na kiedy masz wyliczony termin?

Dziś mi nic nie mówiła o terminie. Ona z tych małomównych. Ale poszłam do niej raczej na kontrolę niż po konkrety. Mój konkretniejszy doktorek w zeszłym tyg mi dał tp na 05.09 ale tam u niego misiek był tydzień młodszy a tu po zmierzeniu tylko 2 dni w plecy. Zobaczę za dwa tygodnie jak tam u niego wyjdzie kolejny pomiar.

Tak się zastanawiam, czy tylko ja nie wchodzę już w większość spodni? Wejść może wejdę, ale o dopięciu się muszę zapomnieć.
Zawsze byłam bardzo szczupła, brzuch aż wklęsły miałam, rozmiar 34/36 nosiłam. Teraz jestem w 12tc i momentalnie mi brzuszek wyskoczył. Dziś ubrałam obcisłą koszulkę i aż się zdziwiłam że aż tak go widać :)
A podobno w pierwszej ciąży brzuch długo jest niewidoczny :p
Czy Wasze brzuszki też już widać?
Mój widać! A to już 10 tydzień plus kilka dni. Tyle, że podbrzusze jeszcze niewiele się powiększyło, za to mam wrażenie że cały brzuch w okolicach pępka który "wyszedł" to tylko i wyłącznie wzdęcia. Także przekichane! :D Ale w pierwszej ciąży w tym tygodniu i tak miałam większy więc teraz się cieszę że jeszcze go schować mogę.

W ogóle oglądałam taki serial na netflixie o babkach w ciąży i prawie wszystkie korzystały ze znieczulenia w czasie porodu i tak było widać fragmenty jak już miały bóle po tym znieczuleniu i że tak to spokojnie znosiły. I się zastanawiam czy u nas w Polsce też to jest dostępne :D wiem że są te zastrzyki w kręgosłup ale jakoś nikt mi tego nie proponował wcześniej A jak sobie przypominam poród to bym teraz chętnie skorzystala:D tylko się ze mnie nie śmiejcie że takie myśli mi po głowie chodzą:p
Ja jak byłam w pierwszej ciąży to trochę się bałam znieczulenia w kręgosłup, ale jak się zaczęł poród już na poważnie to brałam wszystko co dawali :D miałam gaz i właśnie to znieczulenie i baaardzo polecam :D teraz też na pewno będę chciała

Tak się zastanawiam, czy tylko ja nie wchodzę już w większość spodni? Wejść może wejdę, ale o dopięciu się muszę zapomnieć.
Zawsze byłam bardzo szczupła, brzuch aż wklęsły miałam, rozmiar 34/36 nosiłam. Teraz jestem w 12tc i momentalnie mi brzuszek wyskoczył. Dziś ubrałam obcisłą koszulkę i aż się zdziwiłam że aż tak go widać :)
A podobno w pierwszej ciąży brzuch długo jest niewidoczny :p
Czy Wasze brzuszki też już widać?
Mój widać , ale obawiam się, że to tłuszcz, bo od początku ciąży mam mega apetyt mimo mdłości :p w pierwszej ciąży zaczął się pojawiac na początku 5 miesiąca dopiero

Ja się po gazie czułam jakbym za dużo wypiła. Nie chcieli mi dać zzo, tylko ten gaz, niestety nie dawał ulgi, bałam się tylko że spadne z łóżka, ale to zależy od człowieka :)

@martoosia04 gratuluję, piękny widok.
Mam nadzieję że jutro też mnie czekają same piękne widoki :)

@Zochaa90 musisz sprawdzić chyba na rodzic po ludzku czy jest dostępne w twoim szpitalu. Nie płaci się. Trzeba tylko mieć kartkę od gina na konsultacje z anestezjologiem na końcówce.
Tyle że różnie jest z tym, zależy czy w dniu porodu będzie dostępny anestezjolog, czy nie powiedzą że za późno, albo że zatrzyma akcje.
Aaaa czyli pewnie nie mam co w ogóle liczyć na to :/ jeszcze nie słyszałam żeby ktoś dostal jakieś znieczulenie w tym najbliższym szpitalu.
Chciałam rodzic w innym Ale mam ponad 1.5 godziny jazdy autem do następnego więc boję się że bym nie zdążyła

W ogóle oglądałam taki serial na netflixie o babkach w ciąży i prawie wszystkie korzystały ze znieczulenia w czasie porodu i tak było widać fragmenty jak już miały bóle po tym znieczuleniu i że tak to spokojnie znosiły. I się zastanawiam czy u nas w Polsce też to jest dostępne :D wiem że są te zastrzyki w kręgosłup ale jakoś nikt mi tego nie proponował wcześniej A jak sobie przypominam poród to bym teraz chętnie skorzystala:D tylko się ze mnie nie śmiejcie że takie myśli mi po głowie chodzą:p

Jaki tytuł ma ten serial?

reklama
Ja mam też brzuchol już i w jeansy nie wchodzę. Kupiłam sobie jakiś czas temu takie fajne spodnie na gumkach z New yorkera. Jedne w kratę a drugie z takimi paskami po bokach i myślę że do końca wiosny w nich pochodzę. Na końcówkę to już sukienki letnie założę i będzie git.

Do góry