G
gośc176075
Gość
Cofam, porodowki sprawdzamy tu:
Link do: Gdzie rodzić - szpitale i oddziały położnicze, lokalizacje, opinie
Link do: Gdzie rodzić - szpitale i oddziały położnicze, lokalizacje, opinie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratulacje ! Super, że maluszek nadrabiaZobacz załącznik 936473
Nasze 2 cm człowieka [emoji177] serce jak dzwon. Misiek 8+5 wg usg wiec goni bo wg OM powinno byc dzis 9+0 wszystko ok. Zapisywać sie na prenatalne.
Oooo jaki super człowiek. Na kiedy masz wyliczony termin?
Mój widać! A to już 10 tydzień plus kilka dni. Tyle, że podbrzusze jeszcze niewiele się powiększyło, za to mam wrażenie że cały brzuch w okolicach pępka który "wyszedł" to tylko i wyłącznie wzdęcia. Także przekichane! Ale w pierwszej ciąży w tym tygodniu i tak miałam większy więc teraz się cieszę że jeszcze go schować mogę.Tak się zastanawiam, czy tylko ja nie wchodzę już w większość spodni? Wejść może wejdę, ale o dopięciu się muszę zapomnieć.
Zawsze byłam bardzo szczupła, brzuch aż wklęsły miałam, rozmiar 34/36 nosiłam. Teraz jestem w 12tc i momentalnie mi brzuszek wyskoczył. Dziś ubrałam obcisłą koszulkę i aż się zdziwiłam że aż tak go widać
A podobno w pierwszej ciąży brzuch długo jest niewidoczny
Czy Wasze brzuszki też już widać?
Ja jak byłam w pierwszej ciąży to trochę się bałam znieczulenia w kręgosłup, ale jak się zaczęł poród już na poważnie to brałam wszystko co dawali miałam gaz i właśnie to znieczulenie i baaardzo polecam teraz też na pewno będę chciałaW ogóle oglądałam taki serial na netflixie o babkach w ciąży i prawie wszystkie korzystały ze znieczulenia w czasie porodu i tak było widać fragmenty jak już miały bóle po tym znieczuleniu i że tak to spokojnie znosiły. I się zastanawiam czy u nas w Polsce też to jest dostępne wiem że są te zastrzyki w kręgosłup ale jakoś nikt mi tego nie proponował wcześniej A jak sobie przypominam poród to bym teraz chętnie skorzystala tylko się ze mnie nie śmiejcie że takie myśli mi po głowie chodzą
Mój widać , ale obawiam się, że to tłuszcz, bo od początku ciąży mam mega apetyt mimo mdłości w pierwszej ciąży zaczął się pojawiac na początku 5 miesiąca dopieroTak się zastanawiam, czy tylko ja nie wchodzę już w większość spodni? Wejść może wejdę, ale o dopięciu się muszę zapomnieć.
Zawsze byłam bardzo szczupła, brzuch aż wklęsły miałam, rozmiar 34/36 nosiłam. Teraz jestem w 12tc i momentalnie mi brzuszek wyskoczył. Dziś ubrałam obcisłą koszulkę i aż się zdziwiłam że aż tak go widać
A podobno w pierwszej ciąży brzuch długo jest niewidoczny
Czy Wasze brzuszki też już widać?
Aaaa czyli pewnie nie mam co w ogóle liczyć na to :/ jeszcze nie słyszałam żeby ktoś dostal jakieś znieczulenie w tym najbliższym szpitalu.Ja się po gazie czułam jakbym za dużo wypiła. Nie chcieli mi dać zzo, tylko ten gaz, niestety nie dawał ulgi, bałam się tylko że spadne z łóżka, ale to zależy od człowieka
@martoosia04 gratuluję, piękny widok.
Mam nadzieję że jutro też mnie czekają same piękne widoki
@Zochaa90 musisz sprawdzić chyba na rodzic po ludzku czy jest dostępne w twoim szpitalu. Nie płaci się. Trzeba tylko mieć kartkę od gina na konsultacje z anestezjologiem na końcówce.
Tyle że różnie jest z tym, zależy czy w dniu porodu będzie dostępny anestezjolog, czy nie powiedzą że za późno, albo że zatrzyma akcje.
W ogóle oglądałam taki serial na netflixie o babkach w ciąży i prawie wszystkie korzystały ze znieczulenia w czasie porodu i tak było widać fragmenty jak już miały bóle po tym znieczuleniu i że tak to spokojnie znosiły. I się zastanawiam czy u nas w Polsce też to jest dostępne wiem że są te zastrzyki w kręgosłup ale jakoś nikt mi tego nie proponował wcześniej A jak sobie przypominam poród to bym teraz chętnie skorzystala tylko się ze mnie nie śmiejcie że takie myśli mi po głowie chodzą