reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2019

Cześć Dziewczyny. Sorry, ze dopiero się odzywam, ale od lekarza do mojego miasta miałam prawie 2 godziny drogi. Wracałam w godzinach szczytu. Później musiałam odebrać syna od siostry i tak mnie zagadala, ze dopiero mogę napisać.
Z dzieciaczkiem wszystko w porządku:) jest kość nosowa, przeziernosc 1.1 o ile dobrze pamiętam i znowu słyszałam serducho co mnie strasznie wzrusza. Według doktora płód Anatomicznie wykształcił się prawidłowo, a wstępne badania chemiczne również wyszły prawidłowo:) w ogóle nie spodziewałam się testu pappa, a jednak zrobili - ostateczne wyniki przyjdą pocztą w ciągu 2 tygodni. Lekarz nie chciał w ogóle spojrzeć na płeć- dopiero na polowkowym.
Szczerze to niekoniecznie jestem zadowolona z wizyty- lekarz mierzył dzidziolka w ekspresowym tempie i nawet nie zdążyłam zakodowac jaki jest już duży. Cieszę się, ze wszystko w porządku. I może z tych wyników dowiem się szczegółów. Umówiłam się na polowkowe, ale nie jestem do końca przekonana czy na pewno chce tam iść:/
Alex , na mamaginekolog ostatnio czytalam, ze prawidlowo wykonane prenatalne usg powinno trwac ok 10 min. O ile dzieciaczek dobrze sie ułoży:)

Wszytskie informacje powinnas miec na zdjeciu usg, typu waga, ile cm itp.

P.s. super ze wszytsko ok :)

reklama
Czesc dziewczyny, troche nie wiem co robic dzis jakis czas temu pojawil sie u mnie taki skurcz z lewej strony blizej pachwin , napisze chyba do mojej lekarki czy to normalne troche spanikowalam ,:( czy ktoras tez tak miala ?

Ja myzze isc zrobic cytomegalie.
Lekarz mi jej nie napisal na skierowaniu.....

Dzis mi sie snilo, ze bylam.na badaniach i lekarka mj tlymaczyla, ze jak wyjda wyniki z 1 tabelki to musze jak najszybciej usunac dziecko.
Różnie lekarze przepisuja, mój później każe to robić, chyba gdzieś koło połowy robiłam, a w szpitalu też mnie pytali po co mi to było. Teraz miałam tylko Toxo, HCV, HIV i kiłe.
Cześć Dziewczyny. Sorry, ze dopiero się odzywam, ale od lekarza do mojego miasta miałam prawie 2 godziny drogi. Wracałam w godzinach szczytu. Później musiałam odebrać syna od siostry i tak mnie zagadala, ze dopiero mogę napisać.
Z dzieciaczkiem wszystko w porządku:) jest kość nosowa, przeziernosc 1.1 o ile dobrze pamiętam i znowu słyszałam serducho co mnie strasznie wzrusza. Według doktora płód Anatomicznie wykształcił się prawidłowo, a wstępne badania chemiczne również wyszły prawidłowo:) w ogóle nie spodziewałam się testu pappa, a jednak zrobili - ostateczne wyniki przyjdą pocztą w ciągu 2 tygodni. Lekarz nie chciał w ogóle spojrzeć na płeć- dopiero na polowkowym.
Szczerze to niekoniecznie jestem zadowolona z wizyty- lekarz mierzył dzidziolka w ekspresowym tempie i nawet nie zdążyłam zakodowac jaki jest już duży. Cieszę się, ze wszystko w porządku. I może z tych wyników dowiem się szczegółów. Umówiłam się na polowkowe, ale nie jestem do końca przekonana czy na pewno chce tam iść:/
Super że wszystko jest okej :) innych wieści się nie spodziewałam. Może zapisz się na połówkowe gdzieś indziej jeśli masz wybór? Może też zależeć od dnia, ja po pierwszych miałam bardzo dobre zdanie o lekarce, a po trzecich powiedziałam że nigdy więcej do niej, niestety.

Alex , na mamaginekolog ostatnio czytalam, ze prawidlowo wykonane prenatalne usg powinno trwac ok 10 min. O ile dzieciaczek dobrze sie ułoży:)

Wszytskie informacje powinnas miec na zdjeciu usg, typu waga, ile cm itp.

P.s. super ze wszytsko ok :)

No właśnie nie mam. Dostałam zdjęcie 4D, na którym kompletnie nie ma żadnych pomiarów:/

Dzięki:*

Różnie lekarze przepisuja, mój później każe to robić, chyba gdzieś koło połowy robiłam, a w szpitalu też mnie pytali po co mi to było. Teraz miałam tylko Toxo, HCV, HIV i kiłe. Super że wszystko jest okej :) innych wieści się nie spodziewałam. Może zapisz się na połówkowe gdzieś indziej jeśli masz wybór? Może też zależeć od dnia, ja po pierwszych miałam bardzo dobre zdanie o lekarce, a po trzecich powiedziałam że nigdy więcej do niej, niestety.

Dziękuję ❤
Wybór na pewno jest. Do tego lekarza poszłam, bo mój gin mnie tam skierował. Ponoć super sprzęt i lekarz i zrobią to porządnie.
Ale lekarzowi się spieszylo chyba i jak chciałam dopytać o szczegóły to tylko powiedział, ze wszystko jest prawidłowo i tyle. Poczułam się jakby mnie wyganial z gabinetu.

Dzień dobry! Włączył mi się tryb panika idę dzisiaj do poradni patologii ciąży (z uwagi na cukrzycę) i mam stresa. Przestały mnie boleć piersi, za to od wczoraj boli mnie ząb! Na dodatek coś mnie w brzuchu pobolewa, tłumaczę sobie że to normalne no ale łatwo nie jest. To prawie 11 tydzień i 6 na plusie. Idę na rekord!

reklama
Do góry