A czemu nie robią ci średniej z 12 miesięcy A to co jest na umowie? Czyli od kiedy? Bo jeśli np pracujesz 6 miesięcy to zrobia ci średnią z 6 miesięcy. Jeśli robisz 8 to z 8 ci policza średnia i jeśli masz "gola" wypłatę bez dodatków to średnia będziesz miała zawsze taka sama czy z 6 czy z 8 czy 12 miesięcyDziewczyny która są już na L4. Jak macie wyliczone średnie miesięczne wynagrodzenie? Czy jest to średnia z ostatnich 12 miesięcy czy jak? Bo jak rozmawiałam dziś z księgowa to wręcz chciała mnie przekonać żebym pracowała jak najdłużej, bo niby mi się nie opłaca iść na L4, bo miesięcznie wyjdę na tym gorzej o co najmniej 500 zl,. Tłumaczyła że moje L4 to czysta, gola pensa, bez dodatków, bez premii (i tak pewnie jest), ale że nie jest to średnia z ostatnich 12 miesięcy tylko to co mam na umowie. Więc jeśli chce mieć wyższy macierzyński to mam robić do dnia porodu żeby sobie podnieść zasiłek. Twierdzi że średnia z 12 miesięcy to dopiero do zasiłku macierzyńskiego mi będzie wyliczać, po porodzie..
Czytam po necie i jednak piszą wszędzie ze liczą średnia z ostatniego przepracowanego roku.. Juz nie wiem komu ufać, jak księgowa nawet własnego cyrku nie ogarnia.
Chyba ta księgowa chce żebyś jak najdłużej pracowala [emoji6]